2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 算子 的帖子

我睇私家醫生, 跟佢去醫院開刀既, 佢都係要我個個月去見佢一次做產檢同照BB, 宜家照左2次喇, 個B真係大得好快, 我5W既時候照佢得2MM, 7W既時候去照已經1.2CM喇, 仲見到佢個大概形狀, 真係好神奇!!

大宅

回覆 算子 的帖子

我本身胸好細, 著BRA都有少少鬆, 不過宜家就谷大左少少, 又係勁痛, 帶平時有鋼圈果D真係好痛, 你幾WK開始帶大肚BRA架?

大宅

回覆 算子 的帖子

哈哈!! 又唔會個胸大過個肚...只係腰得好緊要姐...
我上一胎...我有之前..應該係32a or b....生之前 有36 c /d 左右..
我自己覺得就好大啦 !!!
不過生完谷奶既時候仲大.............哈

大宅

回覆 yandonbb 的帖子

嘩~~~ 可以谷到咁大嫁???

我而家已經d... 到時咪仲大...

大宅

回覆 jasmeenmalik 的帖子

哈哈 ....可能我本身平平冇奇..先會咁谷.....
你本身都有料之人..可能唔會谷得咁勁呢...

複式洋房

回覆:胸痛 ><"

我自從生第一胎後發現Ahh Bra之後就用到而家(兩年),舒服到訓覺戴都唔覺!之前都係訓覺唔戴,但生完半夜會漏奶所以要用pad,唔戴唔得。最正係佢有彈性,任何時候都戴同一個size(懷孕初期到後期),仲可以用來餵奶!而且佢無wire,陀緊戴都無問題。唔知香港有無得賣呢?!

別墅

回覆:yandonbb 的帖子

我本身都係平平無奇架~麥會谷得咁大架!超神奇!

大宅

畀面勳章

littlethink 發表於 12-3-29 12:42
回覆 算子 的帖子

我睇私家醫生, 跟佢去醫院開刀既, 佢都係要我個個月去見佢一次做產檢同照BB, 宜家照左2 ...

我都覺得好神奇呀我6W照都有1.3CM.我醫生都話大得好快.問我係咪食好多野
點解你個個月照咁好呀..醫生建議?

大宅

畀面勳章

littlethink 發表於 12-3-29 12:47
回覆 算子 的帖子

我本身胸好細, 著BRA都有少少鬆, 不過宜家就谷大左少少, 又係勁痛, 帶平時有鋼圈果D真係 ...

其實我本身胸都唔大.之前著BRA同你一都都有少少鬆.不過又係勁痛.nipple又敏感.帶平時自己果D好唔舒服.但又唔識講點唔舒服.我6wk照到閃閃同位助產士朋友講佢第一時間就叫我換大肚bra啦.佢話對咩乳線發展好重要.我同佢講話之前係010買左個大肚bra.都係普通舒服.咁佢就介紹我去藍田個間珊珊lor.家下著左差唔多半個月.又真係好好多.好舒服.生完可以餵奶都得.d bra好搞笑

大宅

畀面勳章

Janice_mamama 發表於 12-3-29 19:29
我本身都係平平無奇架~麥會谷得咁大架!超神奇!

我覺得大肚好神奇

大宅

畀面勳章

yandonbb 發表於 12-3-29 15:03
回覆 算子 的帖子

哈哈!! 又唔會個胸大過個肚...只係腰得好緊要姐...

咁會唔會細返?

大宅

回覆 算子 的帖子

ofcoz~~會細返啦~~~仲鬆晒TIM呀~~~以前都堅挺D..生完縮返細之後...就淋晒,鬆晒囉~

別墅

畀面勳章

我上一胎... 升咗兩CUP... 以為正啦... 點知... 餵完人奶... 唉!! 重細過以前

大宅

回覆 算子 的帖子

醫生話個個月檢查一次可以睇住BB既情況, 我都覺得個個月照安心D, 不過就個個月都要洗多七百幾蚊囉... 都好貴下... 但係為左安心D都算啦!

大宅

回覆 pinkpantherbb 的帖子

細過以前?? 咁咪... 乜都無

別墅

畀面勳章

唔係乜都無... 係好似阿婆咁... 得塊皮... 若著住胸圍Push佢OK嘅... 但一除就.........

首頁

尾頁

跳至