家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章

我無成條街咁遂間睇!因為cf比個門牌號數我就去果間揀晒,最擔心既係運返香港唔知點,但好明顯cf有同賣磚老闆有打招呼,我揀好晒磚,打個電話比cf同佢講,跟住cf叫我地放低500人仔就走人了!以我所見,有其他港人來買料,D大陸開個價貴一截,如果有cf同行或「撻朵」係有cf價!由其是龍頭門,帶個人去話我知裝唔裝到,邊D款同料靚D較適合!第一次係cf比地址我去買磚同坐廁,燈就唔合心水,第二次係cf同我一齊上去買廚廁用具+五金+吸咀同做窗簾,第三次係上去窗簾!希望你樣樣順利

大宅

大廚勳章 畀面勳章

回覆 LKS媽媽 的帖子

你可唔可以PM你買磚比我呀? THX

男爵府

咁有邊d item直得响上面買, 邊d啱响香港買?

大宅

大廚勳章 畀面勳章

回覆 Seenfu 的帖子

果條街D野大多數都岩香港用的, 我買左個電子門鎖,按摩花曬等等都比香港平4分1至10分1左右

子爵府

janechan 發表於 12-4-16 00:22

果條街D野大多數都岩香港用的, 我買左個電子門鎖,按摩花曬等等都比香港平4分1至10分1 ...

我好小返大陸,可否pm地區同地址俾我??

大宅

大廚勳章 畀面勳章

回覆 而方 的帖子

PM 左比你

大宅

磚就值, 我夾過價, 同一牌子大6幾乎平一半‧
我全屋買晒連運費under hkd2萬5, 係hk要大約hkd44000

別墅

引用:我無成條街咁遂間睇!因為cf比個門牌號數我

原帖由 LKS媽媽 於 12-04-15 發表
我無成條街咁遂間睇!因為cf比個門牌號數我就去果間揀晒,最擔心既係運返香港唔知點,但好明顯cf有同賣磚老 ...
我都要裝修,唔該可否pm我地址呀 !

公爵府

引用:回覆+Seenfu+的帖子 磚就值,+我夾過價,+同

原帖由 ngma 於 12-04-16 發表

磚就值, 我夾過價, 同一牌子大6幾乎平一半‧
我都覺得磚係值嘅,連運費都平而且多選擇,但都要買大牌子。另玻璃浴屏/鏡櫃/浴室配件如果睇啱都可以考慮,但有功能嘅嘢,例如座厠、龍頭、等我寧願貴d都喺香港買。

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我下個月都要裝條, 但個CF 好似唔多仲意用大陸材咁, 但我知大陸買磚平好多.

如果CF 唔會跟我地上去買, 咁怕唔怕俾人呀???

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

其實除咗磚, 花灑, 水龍頭喺大陸買抵, 仲有咩喺大陸買會抵呢?

大宅

wyeth冷知識勳章

回覆:而方 的帖子

你好!可以pm地址給我嗎?謝謝!

janechan  已PM你了.  發表於 12-4-17 14:27

大宅

回覆 銘銘媽 的帖子

我都同意 danielboy 所講, 另外就係廚房櫃拉架, 我問過 corner 位 (共4個籃) 要hkd6300, 大6 問貴果間都係rmb1200多‧

最好先係hk 睇, 再返大6睇, 咁就心中有數‧

禁止訪問

引用:我都係係田貝四路買全屋磚連座廁,計埋率

大宅

回覆:janechan 的帖子

我嚟緊新屋都要裝修,可否pm 我地址嗎?thx^^

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

版主溫馨提示:

請直接PM有關會員查詢/提供資料,以免阻礙版面討論, 多謝合作!

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

複式洋房

回覆:janechan 的帖子

咁如果買傢俬,好咩好提供?

別墅

回覆 danielboy 的帖子

咁請問上大6買磚較hk平, 係講緊made in 大6既磚?

如果想買外國造的磚, 係咪係hk買好? (因為真係未去過大6睇裝修用品, 完全冇概念, 請指教!)

大宅

大廚勳章 畀面勳章

回覆 opheliay 的帖子

傢俬我就未知, 因為我未開始睇. 不過聽講寶安北路都有好多., 我遲D都會上去睇下

公爵府

回覆:lydi 的帖子

係呀,上大陸係買大陸磚,我舊年裝修上去買晒兩個浴室嘅磚,係香港嘅三份一價錢,不過有風險,運落嚟有機會爛,我就係個客厠用嗰批磚爛咗頗多,成20+塊,於是我hold起$1000尾數,兩日後佢就再送過來,咁間磚舖都算老實有良心有效率。

我都有買外國(意大利)磚鋪廳、走廊、玄關位同特色牆,但呢d就要係香港買。

首頁

尾頁

跳至