親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

引用:台南+一定要食+阿伯既+"大福"+==麻暑,現場

原帖由 12312 於 12-04-12 發表
台南 一定要食 阿伯既 "大福" ==麻暑,現場用生果--草莓,芒果等做,一定即食,因不可以擺過4小時。 ...
係邊到食到呀?店舖?

男爵府

引用:Quote:happylamily+發表於+12-4-11+13:45+

原帖由 LongRyan 於 12-04-11 發表
我EASTER啱啱去完返黎, 如果台南你要搵C機, 我介紹比你, 佢真係超級好呀, 重幫我影好多令相SEND返比我.:fu ...
我暑假會去"很丁"都想要包車資料,請pm我,謝。

禁止訪問

好媽媽勳章

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 12-04-12 發表台南

原帖由 happylamily 於 12-04-12 發表
係邊到食到呀?店舖?
在古廟附近,旅遊書有介紹過,祥細地址要找下,好細一間鋪頭仔,得兩三張台,凳

別墅

係呀,應該是希臘風情至真。

我easter剛去完墾丁,第二次去,第一次是三四年前,兩次都是住香蕉彎民宿,因喜歡它的位置,若你想近大街,推介一間叫希臘民宿,在迪迪小吃旁,我們晚上經過,看見很靚/新。

noproblemom  希臘風情?  發表於 12-4-13 13:32

侯爵府

LongRyan 發表於 12-4-12 09:58
玩6日台南咁多, 我一日都玩晒......

◎赤崁樓
我去年暑假都係2日去哂台南加關子嶺統茂飯店住一晚浸露天泥漿風呂. 不建議暑假去台南,太熱又無水玩,歷史野多,小朋友好悶呀.

行到水窮處 坐看雲起時

侯爵府

birdbird 發表於 12-4-11 23:05
瑪雅之家的Comnents 如何?我地有4家共口12人(7大4個9歲1個5歲),不会自駕。有冇7人車連司機或mini van 連 ...

瑪雅之家係一間好有heart 的民宿.房很大但沒有花巧裝修, 都舒服,四人房2張大床一軟床褥一硬床褥. 早餐很得.清早送上房,份量好足有多無少,好好味的sandwich,多士送上來時還是熱的,誠意十足!在牧場附近, 包車就食埋先返. 否則行出大街頗遠. 我地個時踩單車出去, 你地咁多人唔可能踩到.一來佢地無咁多車, 而人多車多都危險的.
行到水窮處 坐看雲起時

大宅

想問下如果一家四口,去旅行社買PACKAGE平OR自己BOOK民宿平D

禁止訪問

珊瑚宮

引用:Quote:12312 發表於 12-4-12 13:39 台南 一

原帖由 girl_girl_email 於 12-04-12 發表
why is it? do you have full address?
因新鮮做的,耐了變樣和質感,因當時想帶比朋友食。是兩公婆做的,我找吾返祥細地址,因我另一本旅遊書比了朋友。只記得食完雞卷后再行去古廟附近。草莓和芒果好似是40粒,其它就20元。都幾多地C9買

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 LongRyan 的帖子

可否pm the link of blog to me ,thanks!

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

SMKATHY 發表於 12-4-12 14:13
PM了墾丁導覽包車給你參考, 比其他包車不一樣, 因為他們會帶客人去講解景點
大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

男爵府

NamNam媽 發表於 12-4-12 20:47
想問下如果一家四口,去旅行社買PACKAGE平OR自己BOOK民宿平D
平就一定旅行社, 不過很少民宿可以選

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

男爵府

birdbird 發表於 12-4-11 23:05
瑪雅之家的Comnents 如何?我地有4家共口12人(7大4個9歲1個5歲),不会自駕。有冇7人車連司機或mini van 連 ...
你人那麼多喔, PM了墾丁導覽包車給你參考, 他們有一台大車可以座十人, 又或是另外幫你找一台可以座全部十二個人的車, 這樣就可以一起行動了

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lian1180 發表於 12-4-13 13:50
PM了墾丁導覽包車給你參考, 比其他包車不一樣, 因為他們會帶客人去講解景點
...

lian,

HI, 我返黎喇. Gavin Lin真係勁好, 幫我影左好多靚相......帶我去好多地方.
明天會更好~~

男爵府

redJade 發表於 12-4-12 15:45
我easter剛去完墾丁,第二次去,第一次是三四年前,兩次都是住香蕉彎民宿,因喜歡它的位置,若你想近大街, ...
我前年在香蕉灣幫AMY打工旅遊, 不過去年他們已經沒有在做了

男爵府

LongRyan 發表於 12-4-13 13:55
lian,

HI, 我返黎喇. Gavin Lin真係勁好, 幫我影左好多靚相......帶我去好多地方.
喔喔, 他們服務真的很好, 所以我才會介紹給大家

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

SMKATHY 發表於 12-4-12 14:13

pls check pm.
明天會更好~~

男爵府

引用:Quote:SMKATHY+發表於+12-4-12+14:13+我暑

原帖由 LongRyan 於 12-04-13 發表
pls check pm.
收到,謝謝。

禁止訪問

首頁
12345...10

尾頁

跳至