2012年媽媽會

跳至

首頁
12345...13

尾頁

複式洋房

我16/4去登記 24/5 第一次見姑娘

別墅

carcar0308 發表於 12-4-16 13:59
係呀!L座,有分別的嗎?不是同一地方睇嗎?
L座係公務員及醫管局員工或家屬診所, 有婦產科及有優先上頭等或二等房, 所以很多公務員及醫管局員工或家屬都去QE生, 我在4月11日book L座, 10月17日第一次見醫生, 之後再去日間中心book, 5月9日見姑娘, 上胎我都是在QE生, 住二等房6天, 服務真係非常好, 住到俾醫生轟走, 所以今胎都想係QE生, 不過今年人太多, 都要睇生時有冇靚房住~

今次book QE俾上胎早很多, 上次10wks才book, 今次我唔等去婦科醫生照超聲波, 就拿住普通科醫生轉介信去book, 今胎4wks就book到, 而且高0, 希望所有檢查都book到, 我明天去私家醫生做第一次產檢, 會參加產檢套餐, 希望會比上胎預備好些~

大宅

畀面勳章

回覆:咪臣 的帖子

你又係公務員?我早你一日16/10見醫生,不過25/5先見姑娘。今次話未必有唐氏、結構做,所以已book定私家,以防萬一呀!

係呢,你edd幾時呀?

別墅

grace616 發表於 12-4-18 13:31
你又係公務員?我早你一日16/10見醫生,不過25/5先見姑娘。今次話未必有唐氏、結構做,所以已book定私家, ...
我的EDD係12月17日, 現在是5 wks大, 我明天會去私家醫生度做產檢, 會參加產檢套餐, 醫生也會轉介我去另一個醫生做唐氏及結構, 我本來想去威記做, 不過費用要成二仟幾, 因為話係教授做, 我又唔想兩頭走, 所以都係去私家醫生做晒~

我剛才call我個陪月都已經俾人Book咗, 不過佢會轉介佢啲陪月同學俾我, 希望ok啦~

今年生仔樣樣都要爭, 第日考幼兒園/幼稚園/小學都唔知點算.......

複式洋房

咪臣 發表於 12-4-18 15:31
我的EDD係12月17日, 現在是5 wks大, 我明天會去私家醫生度做產檢, 會參加產檢套餐, 醫生也會轉介我去另一個 ...

我 4 月11日去登記, 5月19日第一次見姑娘. 我未知邊間 私家醫生度做產檢? 有無好介紹? 我係第一胎. 好多野都重摸索緊

大宅

畀面勳章

回覆:咪臣 的帖子

明天咁快做產檢!?照5到咩架,至少6週幾7週先見到心跳。我下星期四26號先去,到時都驚照5到,但我想確實知道佢既存在,因為而家5週4仍然咩反應都冇!

12月BB可以遲一年先入學,會冇咁恐怖!至少5洗爭餐死!

大宅

畀面勳章

回覆:Yukichuchu 的帖子

我都係第一胎,同你預產期差5多。你仲未book私家,要快喇!好多出名既已full,就算有也未必做oscar and structure,會轉介比第二個做。我本人想由第一次產檢開始就由一個醫生跟,感覺好D。我果個係鄧悅翹,診所響尖沙咀,佢可能仲book到。比D資料你作考慮,不過要快喇!

鄧悅翹 39070152
尖沙咀漢口道亞太中心507-508A
Mon-Fri 10:00-13:00, 15:00-19:00
Sat 10:00-15:00

男爵府

畀面勳章

引用:我都係第一胎,同你預產期差5多。你仲未boo

原帖由 grace616 於 12-04-18 發表
我都係第一胎,同你預產期差5多。你仲未book私家,要快喇!好多出名既已full,就算有也未必做oscar and str ...
我今日先去完鄧醫生度

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+grace616+於+12-04-18+發表我

原帖由 依媽媽 於 12-04-18 發表
我今日先去完鄧醫生度
又咁啱既....

別墅

Yukichuchu 發表於 12-4-18 16:43
我 4 月11日去登記, 5月19日第一次見姑娘. 我未知邊間 私家醫生度做產檢? 有無好介紹? 我係第一胎. 好多野 ...

我唔知其他婦產科醫生, 因為我兩胎都係QE生, 其他產科醫生你要幫襯接生, 才可以有期做產檢~

別墅

grace616 發表於 12-4-18 18:16
明天咁快做產檢!?照5到咩架,至少6週幾7週先見到心跳。我下星期四26號先去,到時都驚照5到,但我想確實知 ...

係照唔到心跳, 不過咁啱我兩個月前book做婦科檢查, 咁咪變做產檢姐~ 依家book做產檢不知幾辛苦, 唔幫襯醫生接生唔俾期做產檢都大把啦~

男爵府

畀面勳章

咪臣 發表於 12-4-18 23:38
我唔知其他婦產科醫生, 因為我兩胎都係QE生, 其他產科醫生你要幫襯接生, 才可以有期做產檢~
...
? 唔洗要搵佢接生先會同你做產前檢查架喎~

我知好多都唔洗架喎~

因為係見助產士都係同我摸下肚... 傾下計.... 所以我一定另外睇私家架~

男爵府

畀面勳章

grace616 發表於 12-4-18 21:37
又咁啱既....
我昨日book埋照結構個期... 到時如果qe冇, 就去搵鄧醫生做... or 搵番上一胎做結構果個林翠苗.... 因為平d....

大宅

畀面勳章

回覆:依媽媽 的帖子

希望你一切順利啦

公爵府

陪月勳章

依媽媽 發表於 12-4-18 21:24
我今日先去完鄧醫生度
鄧醫生你覺得點?佢d 機照得清唔清?

我上次去旺角o既某一位醫生度,唔知係自己問題定係醫生問題,
睇得好唔清,好唔實在呀!!
好濛!!

男爵府

畀面勳章

vivi0707 發表於 12-4-19 11:40
鄧醫生你覺得點?佢d 機照得清唔清?

我上次去旺角o既某一位醫生度,唔知係自己問題定係醫生問題,
佢部機都清的... 係phillips...但我都係覺得GE的機好d....
我下次會搵番上胎個醫生... 平d同埋好似照得好d~

鄧醫生個人都好NICE, 但可能昨日都夜,所以好簡單好快就走得~ 加上咁初期,冇咩事都真係冇野好睇咁~ 係我主動問佢俾d葉酸我tim~

公爵府

陪月勳章

依媽媽 發表於 12-4-19 12:15
佢部機都清的... 係phillips...但我都係覺得GE的機好d....
我下次會搵番上胎個醫生... 平d同埋好似 ...
我聽過林醫生個名,佢每次產檢幾多錢?可唔可以俾埋佢名,地址,電話,價錢我呀!!

男爵府

畀面勳章

vivi0707 發表於 12-4-19 12:30
我聽過林醫生個名,佢每次產檢幾多錢?可唔可以俾埋佢名,地址,電話,價錢我呀!! ...
林翠苗 同 巫少慈醫生 share同一個診所.... 我果時照結構同平時產檢一樣price... 依家就唔知有冇加價...

公爵府

陪月勳章

引用:Quote:vivi0707+發表於+12-4-19+12:30+我聽

原帖由 依媽媽 於 12-04-19 發表
林翠苗 同 巫少慈醫生 share同一個診所.... 我果時照結構同平時產檢一樣price... 依家就唔知有冇加價... ...
呢兩位即係邊區?

男爵府

畀面勳章

vivi0707 發表於 12-4-19 15:17
呢兩位即係邊區?
旺角

你一search就搵到架啦.... 你可以打去book期...and問埋價錢

首頁
12345...13

尾頁

跳至