婦女醫護

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

Re: 甲狀腺專科

大宅

YumiYumi.
麻煩你 pm鄺醫生資料給我,thank you!

大宅

YumiYumi.
我都想要, 麻煩你 pm鄺醫生資料給我,thank you

別墅

bigfeet8, gloriawongks, it's raining,
已pm比你地啦, please check.

別墅

可否email 比我, 我都係覆發. 但今次食藥(之前個醫生)令皮膚痕, 個醫生唔理我. 轉睇朋友介紹個醫生, 佢就係咁叫我做手術, 我就真係唔想做手術.

請email 鄺醫生個電話, 謝謝 !

別墅

Snake,
Pleas check PM.

民房

YumiYumi,
我剛剛看中醫, 佢都說我可能是甲抗, 而家食緊中藥, 有d擔心, 你能否 pm Dr. Kwong 的電話給我呢? Thanks.
SimpleSimple
該用戶已被刪除

別墅

YumiYumi 寫道:
Snake,
Pleas check PM.

Thank you, I got it.

洋房

我也有甲亢徵狀, 若只想驗血, 是否也應看專科醫生呢? 鄺醫生單驗血價錢如何? 煩請也pm鄺醫生的資料給我, 謝謝。

洋房

本來打算起碼過完15先入醫院,但有一日突然覺得粒嘢大佐,驚係衰嘢,拿拿臨入醫院切佐佢,原來係入邊發炎,令到粒嘢變大, 宜家剛剛做完手術,切佐半邊甲狀腺,住了5日醫院, 安心曬。
我無好醫生介紹,因爲我個醫生都幾惡,係之前同醫院的姑娘打聽知佢好人,收費合理,連姑娘的仔女都睇佢,先搵佢。 手勢又暫時沒睇到(傷口仲粘住膠布),估計有4-5CM,應該唔算長卦。

如果甲亢OR甲減,係有葯食架,不過睇你係想日日食葯定有一係“那”。

男爵府

YumiYumi.

Pls pm鄺醫生資料給我,thanks

別墅

I just made the booking today from Dr. Kwong, the earliest booking is 1 Mar 06. Another doctor advise me to make the operation, due to 藥品敏感&復發. :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

snake

dr kwong 係好多人架!

你要割d乜亞 ?

幾多個醫生叫你割亞 ?

唔怕啦,真要割就去啦!

支持你 ! :-|
Msma

複式洋房

甲狀腺問題以患 "甲亢"居多, 但我偏偏就患"甲減"
揾咩醫生都無用了............ 因為呢一世都唔會好, 要食足一世藥 :-( :-( :-( :-( :-(

別墅

我係甲亢, 今次復發, 而且上次療程中對其中一隻甲亢藥敏感, 所以今次都係食番之前的藥. 李醫生(上次醫好甲亢的, 是內科醫生)叫我食碘水, 我當然唔想, 咁佢就比上次食開d藥我, 但他沒有幫我驗血check住. <我吃了半年了.>

我今次吃藥令d皮膚好痕, 同李醫生講了2次才給我寫紙到藥房買藥. 而且李醫生都很老, 又無心機聆聽我的需要.

所以我轉睇另一位外科醫生 - 徐醫生, 這位醫生知道我對一隻甲亢藥敏感, 及我是復發的. 他便不斷游說我做手術, 還說要割走7/8的甲狀腺. 我很擔心, 所以想取多一或兩個醫生的意見.

但是Dr. Kwong的booking 很full, 令我都不知怎算好.

禁止發言

別墅

As per my understanding, please consult your doctor. When you want to pregnant, you need to take less quantity medicine treatment.

I have a friend, she was pregnant when she is taking the medicine. And her baby will born in May 06.

別墅

simplesimple, 18033, melody2216, shum2002

please check you PM.

YumiYumi

別墅

Dear Yumi,

Can you share more information about your operation ? Many thanks !

首頁

尾頁

跳至