跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:柴灣天主教海星堂,請比意見

但我都比我女直上K1
我女返學好開心!

伯爵府

引用:但我都比我女直上K1 我女返學好開心!

原帖由 winwin228 於 13-02-27 發表
但我都比我女直上K1
我女返學好開心!
我都放棄蘇浙pm,明我am,直上k1,因為囡囡翻學好happy,想比距一個happy童年

Ruph出世啦,2010

大宅

今日第一日返學, 教得好唔好未知, 但老師同校長好勁, 阿囡未返學之前, 佢哋已經認得阿囡, 仲嗌得出個名, 我諗佢哋梗係狂“咪“報名時張學生相

洋房

我阿囡今日都第一日返學,但我阿囡勁扭計,見到老師都好有愛心〜希望佢返得開心。

大宅

我諗我阿囡都未知發生咩事, 見有得食有得玩所以無扭計, 下過返多幾日就唔知lu

大宅

個個小朋友返學都會扭下的,我女都返在5個月學都會扭下計!

別墅

出讓海星堂幼稚園校服(二手)
運動服一套 xxs
夏天外套一件 xs
冬天冷外套一件 xxs

大宅

I want to know how the interview will be for N (2 years old) class, please share, thank you.

大宅

呀囝今年9月n班,本人覺得老師真係好有愛心,姐姐(負責去排洗+準備茶點的)都好好人,天天見面都會講下呀囝今日乜野情況,我就好满意

大宅

回覆:rc108 的帖子

好簡單, 好師會叫小朋友玩玩具, 其間會同家長&小朋友傾計, 跟住老師會帶小朋友玩揸車, 家長就由另一d老師帶去參觀學校。

大宅

引用:呀囝今年9月n班,本人覺得老師真係好有愛心,

原帖由 hunghung84 於 13-09-30 發表
呀囝今年9月n班,本人覺得老師真係好有愛心,姐姐(負責去排洗+準備茶點的)都好好人,天天見面都會講下呀囝今日 ...
我都係咁話

大宅

回覆 sugar9413 的帖子

thank you :)

大宅

畀面勳章

呢間學校校長老師都超有愛心。我之前面試後直到返學前嘅遊戲日先帶阿仔第二定第三次去,但一入門口,老師已經記得我仔仔個名,我十分驚訝,唔止一個老師叫得出小朋友名架,有啲唔係教我個仔架,到正式返學,校長唔洗一星期都叫得出我仔個名,佢地係有做準備的。對每個小朋友都好細心,校長係一個有教育理想,愛護小朋友的好校長。現在學校有一個net teacher.

大宅

係呀,佢哋真係好堅㗎,我初初都覺得好驚訝。唔知其它學校係咪都係咁呢~

大宅

個net teacher朝朝say morning 好有誠意咁,見d小朋友都會主動打招呼,good,好親切

大宅

引用:我仔讀緊N班呀!呢間唔錯架,老師超有耐性

原帖由 蕃薯仔媽媽 於 12-06-14 發表
我仔讀緊N班呀!呢間唔錯架,老師超有耐性,阿仔足兩歲即入學,佢未識講野表達自己,但係只係頭一個禮拜喊 ...
你好,我小朋友考咗海星幼稚園!今年10月足兩歳先返學,想攞少少资料!thx

複式洋房

回覆:Dautze18 的帖子

我都想知呀!我小朋友11月足兩歲會返

大宅

N班可以直升K1嗎?

別墅

活動: 迎新家長會
日期: 8月23日(六)
時間: 9:15 - 11:00
地點: 海星幼稚園4字樓活動場

海星幼稚園同學會

1. 先ADD FB
FB
https://www.facebook.com/star.sea.9081

2. PM讀邊班才可以入群
群組
https://www.facebook.com/groups/231403050353241/

別墅

我個囝都係10月返N1全日班!上星期六家長日都感覺幾好希望阿囝10月返學ok啦!

首頁

尾頁

跳至