2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

回覆 秋啪頭 的帖子

行4,5個鐘?好行得喎你!我未有之前都行唔到咁耐mouth:

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:7月廣華生既JM,入黎一齊傾下啦~

我7/17呀,1號開始放產假,每日都出街行下last minutes shopping,間中仲煮下飯仔, 勤力地食下涼野,希望亞B可以早小小出黎啦,我想陪佢耐D。

大宅

回覆 cocok 的帖子

我都係hea吓咁shopping..... 係商場游蕩吓....

大宅

17/7 期待中

大宅

Hello 大家好,我預產期係七月廿四,返埋今個星期就開始放假!最近,腰又痛腳又痛,都幾辛苦!今日返廣華覆診,姑娘話叫我行多D,做下運動,BB隨時出世,咁樣會易D生架!大家都努力!我地互相支持,加油!

琥珀宮

畀面勳章

回覆 回覆:mamiemily的帖子

我都係EDD7月24, 本來下星期先放產假,但出痕疹所以提早放,唔知最後我地既阿B幾時出世,我又唔知會唔會見到你呢 記住報喜呀!

複式洋房

我EDD:10/7,都放咗一個星期啦!真係好悶,頭一日巳經覺得唔知做咩好,好頽啦!咪食同瞓囉!洗吓啲BB嘢咁!有啲媽咪叫我行多啲,咁熱就行商場,約吓啲朋友飲吓茶!但係我都選擇咗係屋企聽歌睇電視,無咁辛苦

複式洋房

我係7月25edd
仲番緊工呀, 因為仲行得走得, 冇咩唔c服~ 咁就打算留多d時間係後面睇bb~
不過昨日去check, 醫生話bb個頭已經入曬位.....仲話可能下個星期出世都唔定!
嚇得我家下都唔知好唔好提早少少放假好.....
ps...我原來19/7先放產假

大宅

回覆:kibbee 的帖子

我729,同你一樣返緊工,無咩唔c服,你就好啦入哂位,我仲未feel倒佢落去,唔知我成日返工坐住做野會唔會影響佢落去呢

琥珀宮

畀面勳章

回覆 gu_b 的帖子

你EDD 729,咁返多陣工先囉,唔係在屋企都會好悶架!
成日坐唔會影晌佢落盤骨既,不過都要行下同充足睡眠呀~

琥珀宮

畀面勳章

EDD 710,713同716果幾位JM,唔知生左未呢?
我昨日返廣華覆診,佢話阿B落左盤骨喇!但而家未有動靜,
希望下個星期之內生啦,因為大熱天時陀住真係好辛苦呢:;pppp:

大宅

引用:EDD+710,713同716果幾位JM,唔知生左未呢

原帖由 cocok 於 12-07-07 發表
EDD 710,713同716果幾位JM,唔知生左未呢?
我昨日返廣華覆診,佢話阿B落左盤骨喇!但而家未有動靜,
希望 ...
716仲未生得呀!
話說前晚12點半準備瞓,跟住有肚痛,初初以為係平時果啲宮縮啦,點知隔一陣又有,仲要痛得比平常犀利,見C6瞓得好淋咁又睇下點情況,痛到第二朝都仲係咁keep住痛,咁咪慢慢食野沖涼去醫院檢查囉。點知去到醫院後,就沒左規律果種痛,仲要之後唔痛添。結果就梗係俾醫生叫我走啦!俾阿b玩殘

不過我生平第一次入醫院,產房好似打將咁,同埋見到人地就生得果啲都好辛苦。咁我諗我下次會再痛得犀利啲先入院囉。費事又俾人趕返出來啦。

琥珀宮

畀面勳章

回覆 CHIAKI1219 的帖子

即係假陣痛?我都好驚會假陣痛,因為唔識分,
唔去醫院又驚有事,去醫院又驚搞錯左,
不過我認為足月的話都係去醫院好D,穏陣D嘛,最多白行一趟姐~

大宅

引用:回覆+CHIAKI1219+的帖子 即係假陣痛?我都

原帖由 cocok 於 12-07-07 發表
回覆 CHIAKI1219 的帖子

即係假陣痛?我都好驚會假陣痛,因為唔識分,
我都唔知係乜,我問姑娘點嘅情況要入院,佢都係話15分鐘痛一次就要入來啦,情願穩陣啲白行一次,唔通你想喺屋企生咩。:;pppp:

大宅

回覆:cocok 的帖子

我有行,仲成日比人話我行得快,但講真休息欠奉,睇完你建議,我而家就去訓先

大宅

回覆:小manman 的帖子

我椎間移位同時驗到有bb,行也有困難用柺杖,所以咩講座、咩展、咩娛樂都無,連想去街睇bb野都好困,好明白你感受,好有共鳴

琥珀宮

畀面勳章

回覆 Y.W.L. 的帖子

HELLO,你生左未呀?上來報喜分享下啦

琥珀宮

畀面勳章

vickymama115 發表於 12-7-4 08:59
我edd10/7,已經放左一星期產假喇,未放又期待放,到而家又覺得好悶,好頹廢!好想行多d,但又頂吾順,又胃酸 ...

琥珀宮

畀面勳章

Nicoleyuen 發表於 12-7-8 04:00
我椎間移位同時驗到有bb,行也有困難用柺杖,所以咩講座、咩展、咩娛樂都無,連想去街睇bb野都好困,好明白 ...
唔緊要啦,上網都可買到BB野,最緊要BB健康~

大宅

引用:Quote:vickymama115+發表於+12-7-4+08:59+

原帖由 cocok 於 12-07-09 發表
唉!仲係無來聲氣,我都好希望向大家報喜,唯有等阿女自動現身啦!

首頁

尾頁

跳至