自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

laiyuen 發表於 12-7-25 15:44
點解呢個時候李卓人仲唔出黎幫港鐵員工出句聲?平時唔係聲大夾惡懶正義既咩?仲唔快D出黎抽水?

...

李啄銀在忙於李x陽自殺case

禁止訪問

伯爵府

別墅

鄭家富如出來选,又多一個刁民議員

禁止訪問

子爵府

環保接龍勳章

回覆:要求鄭家富收回"道歉論" ,並向港鐵員工道歉

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

凡人堆 發表於 12-7-25 15:55
鄭家富如出來选,又多一個刁民議員

又唔好咁講佢,佢比其他政棍 好好多

犯民過d咪更加刁

別墅

李x陽,是他們政治本錢大部份香港人都不他是誰

lok1503  同樣, 生眼cancer 的妹妹, 大部份香港人都不他是誰. 這是港人可敬之處.  發表於 12-7-25 16:26

男爵府

BK Milk勳章

要求鄭家富收回"道歉論" ,並向港鐵員工道歉

支持!係應該道歉!

複式洋房

blablabla 發表於 12-7-25 15:56
但港鐵仲有改善空間

1. 凌晨2時30分,這列列車上的乘客已被困近三小時,車廂內漆黑一片,乘客要用手機電筒 ...

1. 凌晨2時30分,這列列車上的乘客已被困近三小時,車廂內漆黑一片,乘客要用手機電筒照明,有多名少女內急難忍,多次求助後,職員叫她們「就地解決」,她們死忍着,至2時45分,列車拖回大學站

不在車上解決, 唔通出去吹風淋雨? 當時架列車在站同站中間, 係露天地方
叫得佢解決, 都應該有叫佢搵D 冇咩人的地方解決, 搵野做遮掩
有咩更好方法?

3. 又過了半小時,港鐵職員帶着一叠鈔票,安排乘客坐的士,陳小姐等到凌晨4時許上車,返到家中已近5時。昨午十二時許,港鐵車務營運總管劉天成在港鐵總部大樓內召開記者會。對於記者不斷質詢為何出現「大細超」派錢情況,即不同車站乘客有不同待遇,劉迴避不答

果時個個站都有咁多CASH 派?? 我就真係唔知啦, 地鐵站唔係銀行 , 一係9 號波CALL 恆生里爆ATM比錢囉, 睇下恆生SO 唔SO 你

其他POINT不回

子爵府

在8/10號風球的情況下工作的人, 都不應該被這些人話, 特別是搶救電纜的工程人員, 如果無咗佢地, 第二日3號風球時, 新界區的交通真的不能想像!

要求立法會議員 鄭家富 收回"道歉論" ,並向港鐵員工道歉!!!!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

港鐵如果做得唔好,批評在所難免,但要議事論事,亦要合情合理,人心肉做,都唔好欺人太甚,上綱上線,唔好以香港人個個唔講道理,置身處地想想,大家都係人,平時無風無雨,有事嘈到拆天都算,但當時真係打緊風,體諒少少都唔得?
希望鄭先生講得出做得到,話唔出來選就唔好出來選,做人唔好對人地就一套,對自己就另人套,近日佢太多動作,難免令人懷疑。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

sandysandymama 發表於 12-7-25 15:29
睇完今日報紙,睇埋「陷家富」所謂嘅議員爭選票嘅言論,真係好氣憤!

我真係覺得該班乘客極度野蠻, 只會擔 ...
支持!!

禁止訪問

別墅

樓主講得好!!
要求鄭家富收回"道歉論" ,並向港鐵員工道歉

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sandysandymama 發表於 12-7-25 15:42
乘客上車前,沒有清楚警告可能發生的情況,乘客沒有心理準備<<<< MTR 可以預測到幾時掛9 號波嗎???
有家歸不得 千人夜宿港鐵 - 20120725 - 蘋果日報
http://hk.apple.nextmedia.com/news/first/20120725/16544484
前晚11時20分天文台掛出9號風球,近凌晨零時港鐵宣佈,由於電力故障及受塌樹影響,東鐵停止服務,當時有5列行駛中列車停在沿線路軌上,大批乘客滯留在車廂或月台,情況混亂。

瑪瑙宮

畀面勳章

同意同意同意同意同意

大宅

支持支持

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:要求鄭家富收回"道歉論" ,並向港鐵員工道歉

佢咁為市民著想,佢唔出黎接送班人???

伯爵府

回覆:sandysandymama 的帖子

agree,舊時一打風,個個都知無車會揾辦法返屋企,依家d人係要你想辦法比佢返屋企!!

大b駿逸細b駿晞

首頁
12345...10

尾頁

跳至