2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 Yingcatbb 於 12-08-03 發表

原帖由 Wongbeabea 於 12-08-04 發表
係呀我個你迷戀我linlin 宜家幾唔想都要俾奶咀佢,唔係俾佢啜成日,死得人。

...
如果我唔係要返工,都可以慢慢幫佢搣甩鋪只肯埋身食既癮,但我仲有一星期返工,奶奶已經抱怨我揍得佢唔好,攪到佢食奶食得咁衰mouth:

大宅

引用:Quote:原帖由+Wongbeabea+於+12-08-04+發表

原帖由 Yingcatbb 於 12-08-05 發表
如果我唔係要返工,都可以慢慢幫佢搣甩鋪只肯埋身食既癮,但我仲有一星期返工,奶奶已經抱怨我揍得佢唔好, ...
有時無得講,唔關你事嘅,邊估計到個仔咁架啫

男爵府

引用:Quote:原帖由+Wongbeabea+於+12-08-04+發表

原帖由 Yingcatbb 於 12-08-05 發表
如果我唔係要返工,都可以慢慢幫佢搣甩鋪只肯埋身食既癮,但我仲有一星期返工,奶奶已經抱怨我揍得佢唔好, ...
吓?你點揍得佢唔好呀?我隻b食開奶樽,有一日比佢埋返身佢好似唔識食,結果試多幾次先好啲,我就保持大約一日埋一次身食,其餘時間都係奶樽,咪又係一樣無啦啦食奶樽就喊!我發覺有好多bb都有呢個問題,所以未必係關我哋事!

大宅

引用:Quote:原帖由 Yingcatbb 於 12-08-05 發表

原帖由 Wongbeabea 於 12-08-05 發表
有時無得講,唔關你事嘅,邊估計到個仔咁架啫
咁我都明佢,之後返工係奶奶幫我揍,如果佢唔食奶樽都真係好大鑊

大宅

引用:Quote:原帖由 Yingcatbb 於 12-08-05 發表

原帖由 Katzecat 於 12-08-05 發表
吓?你點揍得佢唔好呀?我隻b食開奶樽,有一日比佢埋返身佢好似唔識食,結果試多幾次先好啲,我就保持大約 ...
呢兩日病左,奶奶揍左bb去佢度,但今朝冇問我既情況下幫我轉左另一隻奶樽,bb終於肯食……但我好唔高興,點解唔問左我先?

男爵府

Yingcatbb 發表於 12-8-8 01:52
呢兩日病左,奶奶揍左bb去佢度,但今朝冇問我既情況下幫我轉左另一隻奶樽,bb終於肯食……但我好唔高興,點 ...
撞啱佢肯食嗰隻奶樽啫。如果你嗰隻樽唔啱佢,就唔會食咗兩個月啦! 呢啲唔係你揍得唔好,而係亞b轉咗"口味"啫~
我放埋下星期就要返工,都係99揍,我都怕佢會用自己方法去揍而唔同我講聲先,尤其是攞人哋啲舊嘢用。好老實講,我真係唔知佢嗰啲嘢係邊度攞返嚟同埋乾唔乾淨。佢曾經講過佢個女個奶樽仲係度可以比我用,但其實己經放咗係度18年.....

大宅

引用:Quote:Yingcatbb 發表於 12-8-8 01:52 呢兩

原帖由 Katzecat 於 12-08-08 發表
撞啱佢肯食嗰隻奶樽啫。如果你嗰隻樽唔啱佢,就唔會食咗兩個月啦! 呢啲唔係你揍得唔好,而係亞b轉咗"口味" ...
咁得人驚??你話比佢留返尼留念啦mouth:
我都冇所謂,佢肯食咪轉囉,反正佢肯定埋到身食……不過我屋企啲樽要換晒啫
我奶奶好鍾意自作主張架,我之前兩隻貓送左去pet shop沖涼,佢自把自為叫人同啲貓剃左肚毛……激死之後都唔知會唔會自己帶左我仔去剃頭添架

大宅

回覆:BB嫌棄我D奶.......

莫講話湊阿b吖,我奶奶連抱阿b都唔係好識呀!所以都唔駛旨意佢揍呀無端端做乜剪曬貓貓既肚毛呀慘慘!d奶奶乜都自把自為,不過妳要靠佢湊就要隻眼開隻眼閉!唔太過份就算啦,費事自己激氣!咁妳好返未呀?

大宅

引用:莫講話湊阿b吖,我奶奶連抱阿b都唔係好識呀

原帖由 Yuenmuic 於 12-08-08 發表
莫講話湊阿b吖,我奶奶連抱阿b都唔係好識呀!所以都唔駛旨意佢揍呀無端端做乜剪曬貓貓既肚毛呀:sc ...
佢啲狗都有剃肚毛,所以佢以為貓都要我抖左兩日好好多喇,不過一諗到下星期一要返工已經想喊

大宅

引用:Quote:原帖由+Yuenmuic+於+12-08-08+發表莫

原帖由 Yingcatbb 於 12-08-08 發表
佢啲狗都有剃肚毛,所以佢以為貓都要我抖左兩日好好多喇,不過一諗到下星期一要返工已經想喊:cryin ...
好明白妳既心情,雖然我仲有兩個禮拜先返工,但都已經唔想返

男爵府

引用:Quote:原帖由+Yuenmuic+於+12-08-08+發表莫

佢啲狗都有剃肚毛,所以佢以為貓都要我抖左兩日好好多喇,不過一諗到下星期一要返工已經想喊:cryin ...
啲貓貓剃咗毛會唔想見人架喎..... 可憐!

大宅

引用:Quote:原帖由 Yingcatbb 於 12-08-08 發表

原帖由 Katzecat 於 12-08-08 發表
啲貓貓剃咗毛會唔想見人架喎..... 可憐!
咁又好彩佢地都可以接受,仲成日曬肚肚

男爵府

引用:Quote:原帖由+Katzecat+於+12-08-08+發表啲

大宅

引用:Quote:原帖由+Katzecat+於+12-08-08+發表啲

複式洋房

我好早期就已經pump俾bb食,得1至2餐埋身!
由於醫院餵奶粉,所以bb初期要奶粉加人奶!出院時食90ml。
還記得第一日回家餵奶,bb食得好慢,由原本醫院大概食15至25分鐘,回家卻要差不多1小時,到最後食30ml就開始喊!全部是第一天回家發生的事情!非常擔心!
到最後懷疑奶咀不合適,奶咀太硬和流量太慢,bb需要付出很多力氣卻只吃到小量奶奶!
好在買奶煲的時候,有另一個牌子的奶瓶,果然bb立刻回復正常!第二天只好全部買一批新奶瓶,花了不少錢!

首頁

尾頁

跳至