親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 meow 的帖子

我見 i-fly 有三個 level, 我打算同小朋友玩 first timer, 請問你係玩邊種 ? 係咪係五層樓跳下來 ?

另外, 請問你有無去 wave house ? 唔識游水玩唔玩得 ? 玩幾耐 ? 我見佢網頁寫要 swim fast-moving.

thanks.

大宅

引用:回覆 meow 的帖子 我見 i-fly 有三個 leve

原帖由 lucky25 於 12-08-08 發表
回覆 meow 的帖子

我見 i-fly 有三個 level, 我打算同小朋友玩 first timer, 請問你係玩邊種 ? 係咪係五 ...
我地玩beginner ,所以只会係低處飛,冇得由高處向下飛。

wavehouse 都好好玩,大人嗰個難D.要企係滑板上平衡,小朋友嗰個好易,唔洗識游水,只要双手hold住浮板,係D好大嘅人造浪漂浮,乜都唔洗識,幾秒玩完一次,好安全。最大價值係影相and video.因為你一定可以capture到一D好似好勁嘅滑浪相。

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:return from singapore some tips for you

iFly and wave house 都有玩過!好好玩,值得推介不過提提你哋帶passport copy去warehouse 喎!要簽免責聲明!
中秋節假期再去會試玩射擊,係咪即場walk in 排隊就得? 唔駛預早book定?
有無人去過Marine Discovery? 網上book極都唔成功!想去摸魔鬼魚

男爵府

meow, 香港定新加坡唱錢抵?

大宅

引用:iFly and wave house 都有玩過!好好玩,值

原帖由 Ryanma 於 12-08-09 發表
iFly and wave house 都有玩過!好好玩,值得推介不過提提你哋帶passport copy去warehouse 喎!要簽 ...
siloso 嗰個可以walk in玩,好少人玩,可能D人嫌遠唔去。你中秋節係第幾次去呀?enjoy!!! 如果like shooting. 小朋友都可能會like desperado 嗰個,係隻会摇嘅馬上面aim at the targets on the big screen and shoot.鬥多分。

marine discovery : never heard if it. 唔識。只知係underwater world 到有些魚可以摸,but 嗰到好細,去ocean park 好過。

大宅

引用:meow, 香港定新加坡唱錢抵?

原帖由 bb12345 於 12-08-09 發表
meow, 香港定新加坡唱錢抵?
我七月尾HKBank 唱6.18 okay la. 去到無現鈔,要訂,即要等三幾日,所以唱錢唔好預咁mun.
同埋如果你自己或識人有premium應該係最抵,唱多咗洗淨仲可以存翻落該貨幣 account,下次可以提現鈔坡纸,唔洗成日蝕差價。
我覺得係香港唱會抵D同方便D.

子爵府

回覆 meow 的帖子

吓! 我仲以為要係五層樓高跳落嚟. 剛剛CHECK 過D 時間, 我想要的時間都滿了, 要比貴D.

我想問下 SKYLINE & LUKE, 如果唔坐吊車上去, 係咪可以坐其他車上去. (我朋友坐完話好驚, 因為怕高)

WAVE HOUSE 玩幾耐 ? 大人同小朋友唔同池, 要分開 ?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Ryanma+於+12-08-09+發表iFly

原帖由 meow 於 12-08-09 發表
siloso 嗰個可以walk in玩,好少人玩,可能D人嫌遠唔去。你中秋節係第幾次去呀?enjoy!!! 如果like shootin ...
我都去過好多次仍然咁鍾意去Sentosa玩!desperado 係咪喺combat skirmish 𥚃面?我只見到有tunnel battle, laser clay, indoor maze....where is desperado?? 有興趣試坐會搖嘅馬射槍!好似好得意咁!可唔可以講點去?要make booking嗎?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Ryanma+於+12-08-09+發表iFly

原帖由 meow 於 12-08-09 發表
siloso 嗰個可以walk in玩,好少人玩,可能D人嫌遠唔去。你中秋節係第幾次去呀?enjoy!!! 如果like shootin ...
見到啦!原來desperado 喺Imbiah lookout 睇4D 嗰邊!Thanks!
我囝之前swim with dolphins, 好玩!今次想去浮潛摸魔鬼魚,不過成個月都full晒!仲未玩mega zip, 希望今次去無維修啦!
極力推介有時間去Palawan beach 有條好靚嘅橋駁去Southernmost point, 好正!

大宅

引用:回覆 meow 的帖子 吓! 我仲以為要係五層樓

原帖由 lucky25 於 12-08-09 發表
回覆 meow 的帖子

吓! 我仲以為要係五層樓高跳落嚟. 剛剛CHECK 過D 時間, 我想要的時間都滿了, 要比貴D.
我當时個location根本就係玩完luge落山先玩skyline上。(係merlion到有條自動电梯上,行下行下就到) 所以我覺得唔玩skyline係冇問題。
玩skyline驚係因為冇seatbelt.求奇有條bar係前面,要爬出嚟一定夠位。我全程要攬住阿仔叫佢唔诜驚。

lucky25  Thanks.  發表於 12-8-10 15:13

大宅

引用:回覆 meow 的帖子 吓! 我仲以為要係五層樓

原帖由 lucky25 於 12-08-09 發表
回覆 meow 的帖子

wavehouse 一陣就玩完,記住影video. 有兩個池。but 唔知大人可唔可以玩小朋友嗰個。

大宅

引用:Quote:原帖由 meow 於 12-08-09 發表siloso

原帖由 Ryanma 於 12-08-09 發表
我都去過好多次仍然咁鍾意去Sentosa玩!desperado 係咪喺combat skirmish 𥚃面?我只見到有t ...
desperado 係另外location.係imbiah station 一出就見merlion.嗰度有條电梯上,好多attractions 都係嗰度,好集中下,其中有desperado.啱小朋友玩。至於siloso 就真係另捨遠。

子爵府

請問有無人玩過CINABLAST, 係點嫁, 恐怖嗎? 玩完係味好似真係坐完過山車咁, 頭暈暈?

大宅

引用:請問有無人玩過CINABLAST, 係點嫁, 恐怖嗎?

原帖由 YC04 於 12-08-10 發表
請問有無人玩過CINABLAST, 係點嫁, 恐怖嗎? 玩完係味好似真係坐完過山車咁, 頭暈暈? ...
唔驚㗎,根本就只係座係張櫈到。除非係好細既小朋友先會驚。

子爵府

meow 發表於 12-8-10 13:09
唔驚㗎,根本就只係座係張櫈到。除非係好細既小朋友先會驚。

係咩? 我睇另一個WEBSITE講, 睇完會天旋地轉, 腳浮浮, 腰酸背痛, 直頭好似玩完真既過山車咁呀, 係味呢? 如果係, 我就唔玩啦, 因我係唔敢玩過山車嫁, 怕離心力

子爵府

子爵府

另外想知, 我想買NOON PASS, 佢地可以玩4個遊戲, 但唔可以相同, 咁如果我買左, 我唔敢玩, 可唔可以比埋亞囡玩? 即係可能亞囡玩同一個GAMES 2次, 唔知得唔得呢? THANKS!

複式洋房

thank you for all sharings.
Will go with 2 teens next week
Does anyone know
1. if the Sentosa activies are sutable for teens as well?
2. Half day for USS enough?
3. Where can I purchase tel card please?
4. Anyone been to observation deck of Marina Bay Sands hotel and would like to share?

Many many thanks!!!
:roll: [quote][/quote] :roll: Life is but a dream

子爵府

回覆 meow 的帖子

本來都唸住唔買 pass, 宜家都要買個 noon pass.

我見好多人都話回程時要早點去機場玩, 請問 d 遊戲適合幾大的小朋友, 大約幾錢一個 game. 另外, 我想問下斑蘭蛋糕, 請問知唔知係機場邊度買, 上次我朋友都有買, 佢好似話可以放三天 (我唔知有無記錯), 唸住買嚟做手信, 放咁耐得唔得? 攞上機咪唔方便, 會唔會散曬 ?

大宅

引用:Quote:meow 發表於 12-8-10 13:09 唔驚㗎,

原帖由 YC04 於 12-08-10 發表
係咩? 我睇另一個WEBSITE講, 睇完會天旋地轉, 腳浮浮, 腰酸背痛, 直頭好似玩完真既過山車咁呀, 係味呢? ...
無離心力既,唔會驚,只會話唔夠激。驚就合埋眼,當坐rocking chair.

首頁

尾頁

跳至