論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:Agent話而家唔好諗住用最低工資$3740會請到工人!

我上星期請左個本地菲僱,佢冇同我講價錢喎,我打算俾$3740咋,如果佢做得好而第時我又多個newborn先會加佢人工

大宅

而家啲外傭真係巴閉得過份, 不如考慮下鐘點啦

cecichow  鐘點都唔好得去邊!  發表於 12-8-14 01:54

複式洋房

唔係瓜...我剛簽左個完約印印...都係$3740咋喎...係咪AGENT玩野...佢又可以收多D commission?

男爵府

我堅持比最低工資因我唔係有錢人而佢質素又唔係好。我仲比緊$3580。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+HappyDay2008+的帖子 但請海外,+隔山

原帖由 lily233242 於 12-08-13 發表
回覆 HappyDay2008 的帖子

但請海外, 隔山買牛一好冒險, 我第一次係請海外, 就出事: 貨不對辨 ...
由我大仔出世到細以我都喺隔山買牛(不同agency),共6個都安全做到完約,反而有嗰喺工人介紹佢嗰妹比我,勁唔掂,三個月炒咗比機票送溫神走!

男爵府

我前後3個工人,第一個2年,第二個6年,第三個至今10個月希望佢可完約。全部overseas印。我好怕本地工人要求多又玩野。
不過我都覺近來的印質素差,第三個比前2個差。

大宅

回覆:Agent話而家唔好諗住用最低工資$3740會請到工人!

咁個agent都有問題啦!

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

lily233242 發表於 12-8-13 14:25
話說我工人係搞續約時玩嘢講大話話唔見咗護照和舊合約, 咁我咪諗住去agent登記請過個新工人(我諗住請現成的 ...

你信個 agent?

如果 d 外傭真係咁好景, 已經咁易可以搵到 $4000 一個月, 咁佢地仲洗乜上街爭取最低工資 $4000 呢?

別墅

工人揀工/ 僱主揀得犀利已經係好耐既事, 我四月請果個海外賓都係比$3,740. 請人只係彩數, 不過本地賓始終都係污染左既一群, 博到好既機會少D咯.

男爵府

好媽媽勳章

我姐姐啱啱完約, 之前張約$3580, 新約$3740, 佢冇要求加人工呀!
我姐姐來時係海外賓~

男爵府

請唔到人係個Agent屎。 如果出到高工人, 我企向度大把姐姐撲埋來, 洗佢! 而家d agent, 請唔到工人, 留唔到工人就係因為你份工唔好做, 因為你有newborn, 因為你係stay home mom. side 氣。

別墅

我覺得係個agent 有問題,佢實幫工人,搵多幾間啦!

侯爵府

唔認同呢個講法,我覺得係agent 係度朗價啫!…我身邊大把人都係pay 緊3740去請人! 亦冇聽過呢個講法囉!

愛是恆久忍耐......

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

得成正一黑店喎. 唔好信agent.

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆:標清 的帖子

我會多幾間,但我比較信大agent,好似冇咁企係工人果邊,但唔肯定我咁諗啱唔啱?

男爵府

我覺得個agent有問題!:;pppp:
建議你改用其他agent!
mommy loves U  

別墅

我岩岩請左完約賓都係$3740喎

首頁

尾頁

跳至