2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:BB好高大

我今日都帶亞b 去打針, 兩個月大59cm.
重5.83kg.
樓主亞b有沒有發燒? 我亞b現在發燒中100度。 剛食左退燒水發呆中。

大宅

回覆:Silently 的帖子

我仔仔打完體温升高到接近37.2,幸好未到發燒,但個兩日瞓多左,扭計多左。

大宅

引用:我今日都帶亞b 去打針, 兩個月大59cm. 重5

原帖由 Silently 於 12-08-14 發表
我今日都帶亞b 去打針, 兩個月大59cm.
重5.83kg.
樓主亞b有沒有發燒? 我亞b現在發燒中100度。 剛食左退 ...
有呀,尋日係咁訓,間中扁咀喊,食左藥退左燒,今日又發過,不過係微微燒,37.8

大宅

引用:Quote:原帖由 Yingcatbb 於 12-08-14 發表

原帖由 mamacolly 於 12-08-14 發表
我聽日去打第二次針啦,頭先係咁易幫佢度下都有60cm,咁好高大噶?因為我同c6都唔係特別高大~

...
我同老公都係唔高大,所以好奇點解bb會咁高……成日比人以為佢4個月大,最誇果個話佢似6個月……mouth:

大宅

引用:我BB又係58cm,餵人奶o既媽咪,覺唔覺餵完

原帖由 anna_my_baby 於 12-08-14 發表
我BB又係58cm,餵人奶o既媽咪,覺唔覺餵完一邊轉另一邊時,好難轉呀?對腳頂住晒~~~ ...
成日kick住對腳

大宅

引用:Quote:原帖由+mamacolly+於+12-08-14+發表

原帖由 Yingcatbb 於 12-08-15 發表
我同老公都係唔高大,所以好奇點解bb會咁高……成日比人以為佢4個月大,最誇果個話佢似6個月……

...
我個仔都俾人話唔似兩個月~好事嚟嘅~

男爵府

引用:我BB又係58cm,餵人奶o既媽咪,覺唔覺餵完

原帖由 anna_my_baby 於 12-08-14 發表
我BB又係58cm,餵人奶o既媽咪,覺唔覺餵完一邊轉另一邊時,好難轉呀?對腳頂住晒~~~ ...

我亞b食一邊已夠一餐, 我亞B鍾意直抱, 成日隻腳仔會放左入衫袋。 要拎番出來時真係覺對腳好長。我同老公都唔係高人, 亞B咁高真好。

大宅

Yuenmuic 發表於 12-8-14 14:37
我囝囝52日,上星期自己幫佢用軟尺度有58cm
順便想問下妳喺健康院係咪打四合一疫苗同13價?囝囝有 ...
我地係去健康院打4合1同埋唔知咩野針, 打完落去拎左退燒藥, 返屋企bb真係有發燒, 夜晚比左退燒藥佢食就退左燒, 但第2日又有燒, 不過就唔高o既~我唔想佢食咁多退燒藥, 所以只係用退熱貼同埋同佢抹身降溫~今日好左好多喇, 好精靈
至於食唔食輪狀疫苗同埋其他野, 就暫時未有打算...c6好似覺得冇需要mouth:

大宅

兩個月60cm

男爵府

兩個月62cm,個樣都唔似二個月bb

別墅

引用:Quote:原帖由+Silently+於+12-08-14+發表我

原帖由 Yingcatbb 於 12-08-15 發表
有呀,尋日係咁訓,間中扁咀喊,食左藥退左燒,今日又發過,不過係微微燒,37.8

...
阿b今朝打針,返屋企一直瞓到而家,唔知今晚會否超扭計,無覺好瞓呢?!

大宅

今日打針啦,一吉落去阿仔即刻“哇”一聲……跟住無聲了,姑娘都當堂笑左出嚟~重5.64kg,身高59cm…達到我set嘅目標!

大宅

引用:Quote:原帖由 Yingcatbb 於 12-08-15 發表

原帖由 littlee 於 12-08-15 發表
阿b今朝打針,返屋企一直瞓到而家,唔知今晚會否超扭計,無覺好瞓呢?!

...
有冇發燒?

別墅

引用:Quote:原帖由+littlee+於+12-08-15+發表阿b

原帖由 Yingcatbb 於 12-08-16 發表
有冇發燒?
暫時無燒,尋晚一直瞓(奶照飲但雙眼合埋的)到剛剛才清醒!

子爵府

引用:尋日bb去打兩個月o既針,++姑娘有同佢度身長

原帖由 Yingcatbb 於 12-08-14 發表
尋日bb去打兩個月o既針, 姑娘有同佢度身長同磅重, 佢而家長61cm, 重5.66kg, 個重量就冇咩野, 但個長度, 佢 ...
我個囝同你bb一樣,61cm,5.82kg。呢個係上星期度。

首頁

尾頁

跳至