自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

畀面勳章

PUSH

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

回覆:拜託大家,教教小孩子唔好飛海星!

支持

My Two Princess

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

支持

珊瑚宮

畀面勳章

Totally agreed with you !

子爵府

支持:

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 hashtag影視迷勳章

support
人人都咁做, 個生態好快玩完

公爵府

支持

子爵府

好嬲,尊重生命都唔識,點教下一代丫。

成日係網上見到有人養寵物為一時開心,當有左bb,或其他藉口問題就將之遺棄,好令人憤怒

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

支持

追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

翡翠宮

SUPPORT~

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

十卜

侯爵府

俾個support你

大宅

support. D人太離舖了

子爵府

Push

翡翠宮

好媽媽勳章

下~~~~~~~ 飛海星............

伯爵府

畀面勳章

支持!!我上個月去濕地公園都見識過!兩個女人帶個約七、八歲左右小朋友好興奮地係石澗中玩水捉魚毛(入膠袋拎走),我真係著火!我以佢哋聽到嘅聲音同老公講「乜哩度可以捉魚毛走嘅咩?」老公「好似唔可以㗎啵!」我「咁我去同職員講,告發佢哋囉!」其中一個女人聽到,本身準備走,立刻轉身同個男仔講「玩完啦,不如我哋放生啲魚啦!」mouth:立刻倒返啲魚毛落水,急急腳走咗!!唉⋯⋯點解啲人可以咁㗎!!香港可以親近大自然嘅地方已經唔多,再破壞落去,我哋下一代就無法再由大自然中學習了!!不過佢哋亦俾咗個教育我小朋友嘅機會,可以話俾佢知咁嘅行為係不可取的!!希望家長可以好好咁教小朋友愛護大自然,珍惜地球資源!!

不好點評我,我睇唔到架!!Thx~~

男爵府

支持

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

Push

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

侯爵府

係吖, 啲小朋友唔識, 可以教, 但啲家長先恐怖!
上同星期同仔女去睇海星時, 有人搵到海馬, 個亞嬸即刻話掘多啲, 拎番屋企曬乾佢!

首頁
12345...11

尾頁

跳至