夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 如果老公同你講.....

選一, 問清楚老公我地相處出現什麼問題, 而去盡量去解決, 如果都解決唔到的話, 會尋求社工既幫助, 最後先再作決定

男爵府

如果老公同我講: 不如我

禁止訪問

男爵府

個情況好怪喎,你地之前發生乜事你要返外家???
佢如好討厭你唔會比你成日返去架喎???
佢亦無開口話要離婚就更奇喇????
據你所知第三者機會大唔大???
你有無做左d事令佢唔想見到你???

yickyick 寫道:
佢冇提過離婚,但一直唔肯見我,講電話也是敷衍了事.我搬開左去外家,但佢繼續俾我返家做其他事(取東西,用電腦...)
我當然唔想離婚.現在以靜制動,但如果佢真的開到口,我仲可以做乜?

民房

去邊度嗢社工?我都想嗢. 有冇上网或者打電話個D?唔該介紹下.

子爵府

好媽媽勳章

其實如果你老公仲比你返屋企...咁點解你唔搬番去...如果你老公唔鍾意你...佢就唔會比你返屋企...講真...除非你想離婚...如果唔係...最好搬番屋企...有咩事唔可以解決...如果你老公有第三者...咁你有無證據...或者佢有無承應佢有...如果唔係第三者...咁問題都唔會話去到離婚呢個階段...有陣時做緊野...你打電話比佢...佢d語氣會唔係咁好...或者佢唔想傾番個d問題...只要夫妻關係好番...到時開口講句野都會易d...

[url=http://lilypie.com][img]
該用戶已被刪除

大宅

先1後3

我唔明點解兩星期前先話愛你,宜家又話唔愛,而你有咁快搬走左既?佢有無講過係因為咩事呀?

珍珠宮

如果自己仲係care 呢段婚姻, 當然係傾下發生咩事啦

大宅

結左三年,因為聚少離多.上兩個星期先話好愛我,跟住就同我講無左感覺好耐....??? 唔知佢想攪邊科![quote]
二小姐 寫道:
結左婚幾多年呀?我會睇下大家感情不嬲係點先?好定唔好?

無晒感覺係乜意思?想離婚?定係想有點衝激?

兩個人最緊要溝通,大家傾清楚,就算係要離婚,都希望大家最後可以做番朋友嘛...
[/quote]

其實我覺得男人有時同女人講好愛你同好掛住你呢d說話都只係好似交差咁…

大宅

因為佢想一個人靜下,想我搬回外家.佢講左幾個原因:對住我好大壓力,感覺冇左就冇左,溝通唔到...全部都係費話!
cmancman 寫道:
先1後3

我唔明點解兩星期前先話愛你,宜家又話唔愛,而你有咁快搬走左既?佢有無講過係因為咩事呀?

大宅

佢係俾我返屋企攞野,但唔要我留在家瞓.佢放完工仲會出去吃飯,晚晚都好夜返,根本冇機會見佢.約佢食飯又話忙.年初一有個女人打去屋企找我,同我講唔想做我地之間的第三者.我老公swear話佢冇.係個女人得唔到就攪破壞.但我知道呢個女人係有心介入我地之間...加上最近我媽咪同佢有牙齒印,男人覺得那個女人冇壓力,只得開心...好自然個心去左那處.我冇真憑實據,但99%知道咩事.
onon1022 寫道:
其實如果你老公仲比你返屋企...咁點解你唔搬番去...如果你老公唔鍾意你...佢就唔會比你返屋企...講真...除非你想離婚...如果唔係...最好搬番屋企...有咩事唔可以解決...如果你老公有第三者...咁你有無證據...或者佢有無承應佢有...如果唔係第三者...咁問題都唔會話去到離婚呢個階段...有陣時做緊野...你打電話比佢...佢d語氣會唔係咁好...或者佢唔想傾番個d問題...只要夫妻關係好番...到時開口講句野都會易d...

禁止發言

好媽媽勳章

複式洋房

男人只想一動不如一靜, 不想開口離婚, 不想做衰人.

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
茵茵豬 :-D

子爵府

好媽媽勳章

[quote]
佢係俾我返屋企

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至