潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:Quote:原帖由+Sasalam2012+於+12-09-17+發

原帖由 alecmargaret 於 12-09-17 發表
Sasa,條手鍊越睇越想要,但係真係好難揾到呢!
我上星期先係H shop見過噃!唔緊要啦,如果你唔介意香港貴過英國,你返香港前話我知,叫SA幫你一次過揾依條鍊同twin Carmen keyring,不過唔一定揾到架,到時唔好鬧我呀!

伯爵府

ho pretty ah

now i am waiting for my first verision charm.

I am not so sure if i want it as i doubt if it easily got scatched.

大宅

回覆 salad妹妹 的帖子

Oh Salad , 我之前叫過SA幫我留Lindy30, 咁當時佢叫我買d野先,咁佢重介紹左我買條第2代,如果唔啱扣落個Lindy度,咁點算吖

男爵府

叻叻勳章 爸B勳章

引用:回覆+salad妹妹+的帖子 Oh+Salad+,+我之前

原帖由 悠悠媽 於 12-09-17 發表
回覆 salad妹妹 的帖子

Oh Salad , 我之前叫過SA幫我留Lindy30, 咁當時佢叫我買d野先,咁佢重介紹左我買條 ...
請容我搭嘴,個charm係一定可以扣到落個Lindy度,不過第二代個款有個凸起三角形,我覺得用時會容易撞到括花個袋D皮,所以第一代charm會好D,但小心D用應該都唔會好大問題。

男爵府

叻叻勳章 爸B勳章

引用:Quote:原帖由+alecmargaret+於+12-09-17+發

原帖由 Sasalam2012 於 12-09-17 發表
我上星期先係H shop見過噃!唔緊要啦,如果你唔介意香港貴過英國,你返香港前話我知,叫SA幫你一次過揾依條 ...
Thanks!我試下再問問看,唔得先揾妳幫手,就算到時冇都唔會怨任何人,呢D係講缘份,不能過份强求。

男爵府

回覆:見過有JM用Hermes Charms幫Lindy扮靚靚,襯埋twilly好正...

Sasa and Margaret, 條鍊重可以當手鏈㗎?

男爵府

叻叻勳章 爸B勳章

引用:Sasa+and+Margaret,+條鍊重可以當手鏈㗎? +

原帖由 salad妹妹 於 12-09-17 發表
Sasa個條本身係手鍊但可作bag charm用,但我呢條長度短D唔可以作手鍊之用。

公爵府

引用:Sasa+and+Margaret,+條鍊重可以當手鏈㗎? +

原帖由 salad妹妹 於 12-09-17 發表
Yes, that\'s right though the price is the same!

大宅

回覆:alecmargaret 的帖子

謝謝你的回應,或者我可以學你一樣保留住張透明膠貼,另外我想請問你個Lindy係咩色,我都好鐘意紅色或紫色,謝謝

公爵府

引用:Quote:原帖由+悠悠媽+於+12-09-17+發表回覆

原帖由 alecmargaret 於 12-09-17 發表
請容我搭嘴,個charm係一定可以扣到落個Lindy度,不過第二代個款有個凸起三角形,我覺得用時會容易撞到括花 ...
Totally agree!

別墅

回覆:見過有JM用Hermes Charms幫Lindy扮靚靚,襯埋twilly好正...

其實用Breloque垂直掛係Lindy的Zipper,確係「出d」,但我巳中毒太深,決定碰下運氣,兩條都揾下!就當為未來嘅「B」作準備!
多謝各位JM意見及温馨提示,尤其Margaret再次分享。

男爵府

I try Sasa bracelet today with 5 leather charms but for Lindy too long. There is another length with 4 charms (shorter) but cannot used for bracelet (too short).

侯爵府

樓主,借個位問下:
如果我個係30b,咁掛幾多個charms嘅先至好看?
是否只得三個及四個charms揀?

lmy

大宅

引用:Quote:原帖由+Sasalam2012+於+12-09-17+發

Sasa,條手鍊越睇越想要,但係真係好難揾到呢!
中環專門店有呢,金銀都有

首頁

尾頁

跳至