懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:waiyeee 的帖子

我個女個頭卡實左喺子宮頸,可能。

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我重煩緊,醫生話阿Bsize屬大,重試唔試順產?
唉!不如揀開刀吧!

別墅

回覆 BBbaba.. 的帖子

我同你情況相似,不過我系痛左好耐子宮都唔開羊水穿左時間太耐唔可以再等所以要開刀仲系全麻,聽唔到BB的叫聲。我今次預產期系聖誕都系選擇順產,因為順產真系對BB同大人都好,不過好多人話我的情況第二胎順產的機會唔大,但我都系想試下。你第一胎只系個位唔正,今胎應該問題唔大。做媽媽都系勇字行頭

別墅

回覆 ginnie717 的帖子

你呢個例子好正面呀!希望我今次可以好似你咁啦,我第一胎個case同你一樣催生生唔出,羊水穿左10幾個鐘緊急開刀仲要系全麻,所以個人recover唔好第一胎人奶都餵得好唔成功。你第二胎有無行多d 或者食什麼令自己順產呀!

別墅

我都想問如果我第一個(開刀)同第二個相隔十四個月,我可以選擇第二個順產嘛?

子爵府

開心吸收勳章

我第一胎2011年5月,催生失敗,痛咗十幾個鐘都開唔到三,結果要開刀,今胎上個月生咗,半夜一點開三入產房,兩點半就生完

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 環保接龍勳章

回覆:BBbaba.. 的帖子

我第一胎開刀…第二胎諗左好耐…最後因為醫生話bb係大碼所以都揀開刀!

大宅

BK猜猜猜慶中秋

我都係咁呀, 穿左水落藥催生, 開哂, 入埋產房, 先知個仔個位太高PUSH唔到出黎...(仲要焗親佢!)
我問醫生下次順產機會有幾大, 佢話一半一半...
唉...好唔開心...

複式洋房

回覆:第一胎緊急開刀,第二胎順產定開刀好?

不用太擔心,想順產試便試,生仔與任何手術不嬲也有風險,如果開刀會令自己安心也無妨。

不過過來人的我,兩種產法也試過(開刀的是橫切,切口好低)。順產則產後身體復完超快,下月第三胎如一切順利,我也會順產(當然,如有突發情況我只能交給醫生決定是否開刀)

所以請你好好享受陀B日子,開心的迎接小生命吧~~ 無論順產還是開刀,BB健康便好了~~

大宅

回覆:Taniya 的帖子

謝謝你好正面的竟見!你第二胎出BB出生時㡬磅呀?痛好耐嗎?因為人地話第二個會快D,所以咁問~

大宅

回覆:hilda_ngai 的帖子

嘩!個半鐘就生左!真係好快喎!你生之前係咪行好多?食D乜會快生D呀?

大宅

回覆:Jujumouse 的帖子

資詢你既婦科醫生好D喎!

大宅

今日決定左順產,多謝各位jm意見!!
希望一切順利!!!

首頁

尾頁

跳至