親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 同1歲半bb去日本, 究竟要執幾多野?

只帶一日份量有d險,飛機/出機場時有延誤,當日去吾到toyrus點算
tantaub 寫道:
係呀, 我自己去架, 同埋我應該4點左右就去到酒店, 打算settle down後去sunshine city行一轉, o個度有toy'rus.

大宅

我想問吓, 1歲BB用咩出境護照呢?
係咪要攞住張臨時出境護照架!

大宅

可以申請特區護照. 應該無分臨時or不臨時.

HAPPY-BABY 寫道:

大宅

tantaub 寫道:
係呀, 我自己去架, 同埋我應該4點左右就去到酒店, 打算settle down後去sunshine city行一轉, o個度有toy'rus.

大家話用舊罐but起d去用,呢個方法都唔錯.

唔好博喎, 我就係去到 toyrus 唔見有明治細仔奶粉呀!後來要撲到去大百貨公司的子供部買貴奶粉呀, 尿片又係呀, 淨係 Toyrus 先至有得買, 但唔平喎, 貴過香港添呀!真係唔好制呀!

日本的藥房唔似香港咁架, 雖然周街都係藥房, 但無尿片亦無奶粉買架!

大宅

HAPPY-BABY ,
你幫bb申請特區戶照時會連埋一張冇相的身份証一齊申請的,歷住呢兩樣就ok喇,我自己就習慣張bb的出世紙copy一張副本帶係身。
HAPPY-BABY 寫道:
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

首頁

尾頁

跳至