親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

引用:另外去zoo係香港買平定去到用borading+pass

原帖由 xiaok 於 12-10-31 發表
另外去zoo係香港買平定去到用borading pass平?
Zoo又有乜啱小朋友食?
In Zoo, 有餐廳,總有嘢啱小孩子食

別墅

引用:HI,請問多唔多落雨呢?

原帖由 冰涼鎮痛貼 於 12-10-31 發表
HI,

請問多唔多落雨呢?
感謝神,果五日天朗氣清,只有一個字:熱,但最好帶定雨具及扇,小孩子帶多件衫替換

大宅

回覆:剛從新加坡回港,可與大家分享親子自悠行

Thanks rocketmail ! I\'ve found the tickets la!!!!!

男爵府

C-Rocketmail 發表於 12-10-31 23:39
感謝神,果五日天朗氣清,只有一個字:熱,但最好帶定雨具及扇,小孩子帶多件衫替換

...
TKS! 我11月11日出發, CHECKED天氣預測落雨多... 希望到時天公可以造美啦!!!

Cassidy  我又係11月11日出發wor!!!  發表於 12-11-6 09:29

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

C-Rocketmail 發表於 12-10-31 23:06
因我們的小朋友不楝食, 所以基本上有很多東西都啱小朋友食, 如魚旦河粉, 飯等.行程, 主要去 Zoo, Singapore ...
睇見你甘講, 真係幾好 ...... 想問一問你住邊 2 間酒店呀 ??

公爵府

C-Rocketmail 發表於 12-10-31 23:23
Day 1
14:30 Airport : SIA Singapore Stopover Counter
16:00 Festival hotel

tks for sharing

別墅

引用:Quote:C-Rocketmail+發表於+12-10-31+23:06

原帖由 20462046 於 12-11-01 發表
睇見你甘講, 真係幾好 ...... 想問一問你住邊 2 間酒店呀 ??
我們只住一間hotel, 無搬過

別墅

引用:Quote:C-Rocketmail+發表於+12-10-31+23:23

原帖由 20462046 於 12-11-01 發表
tks for sharing
這是我們\'實際\'的行程!

男爵府

回覆 C-Rocketmail 的帖子

因我從未帶過小朋友去自由行,但又想同小朋友去星加坡,所以有以下問題想知 :

1. SIA Singapore Stopover Counter 是不機場內嗎,方便找到嗎?
2. 你是否由 Airport 坐的士到 Festival hotel,的士站難找嗎?車資貴不貴?
3. 由 Festival hotel 去 MTR Station 去Vivo City遠嗎?難找嗎?要不要買 Day Pass?
4. Go Go Go 是什麼地方?18:00 -Dinner & Shopping by MRT
5. 到Go Go Go, Singapore Zoo,Beach,馬來亞美食街,Hard rock swimming pool + 人造沙灘,Universal Studio 這些地方全是搭 taxi or by MTR, 難去嗎?
6. Universal Studio 及 Singapore Zoo 要不要預先訂票?
7. 回程時,Festival Hotel 容易找的士去機場嗎?要多少時間?

對不起,太多問題問,因為我打算一個人同二個小朋友加二個老人家去,因此要問得好清潔。

別墅

heiB 發表於 12-11-1 17:11

因我從未帶過小朋友去自由行,但又想同小朋友去星加坡,所以有以下問題想知 :
Hi heiB,

1. SIA: 是出關後, 在 MacDonald 則, 可問人, 好容易找到
2. 機場有 Taxi 站, 車費約 S$27
3. 不遠, 非常方便. 我們沒有買 day pass, 因你看到我們的行程是用不著 day pass 價錢的
4. Go Go Go means 出發.
5. zoo --> by taxi, Beach --> by sky tram, hard rock swimming --> on foot, USS --> on foot. 基本上 MTR 是很方便的
6. USS --> online tickets, Zoo --> 到時先買
7. Hotel 實有的士等你的, ~25 mins

別墅

引用:回覆+C-Rocketmail+的帖子 因我從未帶過小

原帖由 heiB 於 12-11-01 發表

Forget to ask: how old is your kid?

男爵府

引用:Quote:原帖由+xiaok+於+12-10-31+發表另外

原帖由 C-Rocketmail 於 12-10-31 發表
In Zoo, 有餐廳,總有嘢啱小孩子食
騎大象對面嗰間幾好,多食物種類選擇

別墅

引用:Quote:原帖由+C-Rocketmail+於+12-10-31+發

原帖由 wendybruce 於 12-11-03 發表
騎大象對面嗰間幾好,多食物種類選擇
我們揀了自助餐,因6歲以下免費,計落差唔多

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+wendybruce+於+12-11-03+發表

原帖由 C-Rocketmail 於 12-11-03 發表
我們揀了自助餐,因6歲以下免費,計落差唔多
想問下係未去 zoo 食 buffet 只比大人 $$ 就得,under 6 free

別墅

引用:Quote:原帖由+C-Rocketmail+於+12-11-03+發

原帖由 chickenwing2006 於 12-11-03 發表
想問下係未去 zoo 食 buffet 只比大人 $$ 就得,under 6 free
大人細路都可吃,收費是6歲以上S$19, you may check Zoo\'s website

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+12-11-03

原帖由 C-Rocketmail 於 12-11-03 發表
大人細路都可吃,收費是6歲以上S$19, you may check Zoo's website
明白明白

男爵府

我剩係收到confirmation letter, 收唔到第二個mail,係咪可以send mail去問!

別墅

引用:回覆+C-Rocketmail+的帖子 我剩係收到conf

原帖由 suki1120 於 12-11-04 發表

我剩係收到confirmation letter, 收唔到第二個mail,係咪可以send mail去問! ...
Yes, ask la! 佢地好 helpful 的

別墅

回覆:剛從新加坡回港,可與大家分享親子自悠行

我星期四出發,想問由節慶去zoo要幾耐,的士費多少呢?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

請問各位, 呢間 HOTEL 又如何 ??

http://www.agoda.com.hk/asia/sin ... KyKsdCAlIYyr6edQNxk

Ibis Singapore on Bencoolen Hotel

非常感激

首頁
12345...8

尾頁

跳至