想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

HiPP勳章(2)

訓床 , 除佐訓床+放鬆心情 , 你無野可以做到

叫 C6 上網搵婦產科 C+ ... 打去講你情況 , 有 D 或者可以攝到期 ...
放鬆 D ... 唔好太緊張

男爵府

joan0807 發表於 12-11-15 11:52
今朝用CB CHECK 左有加號 ! 但係發覺有血流 ! 係鮮紅加深紅

因為之前睇過幾間婦產科都 full 左~要 ...

去第2間醫院, 廣華個d 得唔得?

別墅

回覆 joan0807 的帖子

唔好太擔心,依家盡可能就bed rest,唔好操勞。你有無去私院門診,好似仁安睇。如緊急,佢地應會call婦產科醫生睇你。
如果見血塊or勁肚痛,就即刻去急症室。

大宅

引用:今朝用CB+CHECK+左有加號+!+但係發覺有血流

原帖由 joan0807 於 12-11-15 發表
今朝用CB CHECK 左有加號 ! 但係發覺有血流 ! 係鮮紅加深紅

因為之前睇過幾間婦產科都 full 左~要 ...
Why doctor唔幫你照陰照?上星期我去急症都肯照,不過我帶埋驗孕棒去急症架! doctor見到信晤使再check VV...仲做埋陰照! 你現在找你看開的婦科告知姑娘你情況,待她插隊比你! take care

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 Honey2003 的帖子

搵左幾間~最快聽日1點先有得睇

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 Honey2003 的帖子

我去vv個時已經全部係血~ 驚又係好似瑪嘉烈咁 ><

所以吾敢再行~

珍珠宮

回覆 helen_wheel 的帖子

而家唯有睇埋今晚點~

珍珠宮

回覆 pmchuchu 的帖子

我就係比佢照肚睇吾到d咩~佢幫我驗兩個驗孕都係淺線 ! 我話可吾可以照陰超 !

佢話淺線吾代表有bb ~ 叫我睇多幾日睇下係味m

攪到我好似呃佢咁

男爵府

再入多次急症
表示自己大量出血, 同肚痛

要距再幫你照..

伯爵府

HiPP勳章(2)

last m 係幾多號 ?.
如果得 5 wks 當然照肚照唔到 , 好正常 ...

已經全部係血 , 唔好等
再入急症 ... 講嚴重 d , 全部係血 , 好肚痛 , 見暈 ...
講嚴重好多 , 一般都會睇你 ga ... 放鬆心情啊

唔係嚇你 ...
我上次入急症同你一樣 已經想留小便都唔得 , 因為一想去 , 就已經係血
到最後 , 連小便都無留 , 就已經 xx ....

珍珠宮

回覆 紫色線 的帖子

我last m 係7/10 ! 佢都係話5wk左右 ! 我留小便比佢check個時已經成杯係血 !

我都知床位緊迫但起碼都比我照下陰超 ! 個醫生係講到我吾係有bb個種 !

我都知官立醫院吾會有藥比我 ! 希望今晚個肚無痛啦 ! 聽日睇私家 !

伯爵府

HiPP勳章(2)

joan0807 發表於 12-11-15 14:08
回覆 紫色線 的帖子

我last m 係7/10 ! 佢都係話5wk左右 ! 我留小便比佢check個時已經成杯係血 !
yes ... 政府醫院係唔會有安胎藥 ... 但其實安胎藥係孕銅 (正確係咩我唔知) ....

最有效既安胎係臥床 & 放鬆心情 (真係最有效,過來人身份同你講) ....
但當然 我都明白一定感覺有 D 藥/針水 ... 自己先覺得安心好多 ....

唔好理甘多 , 除佐去廁所 , 其他一切係床上處理啦 ... 真係要多 d 休息 , 儘量避免下身用力 ...

男爵府

引用:回覆+紫色線+的帖子 我last+m+係7/10+!+佢

回覆 紫色線 的帖子

不如你試下去搵葵芳梁根培,呢個醫生真係唔駛約有得睇,政府幫唔到架。我去左兩次急症,無野幫到我。試下將last m講早少少,我前日都係攝期,張智即刻俾我睇,照左出血原因。俾左藥我食好左好多。

男爵府

引用:回覆+紫色線+的帖子 我last+m+係7/10+!+佢

回覆 紫色線 的帖子

我last m 4/10 。早你幾日喔。我陰超一個星期前已照到胎囊,所以你而家都應該照到

珍珠宮

回覆 Jolly333 的帖子

我尋日去到張智醫生診所同佢講情況佢姑娘都無得比我睇

尋晚同而家好M COME DAY 1 咁 ~ 我今日上晝又CHECK 棒棒同綠D都係淺線 !

一陣去睇胡廣森佢好好人攝期比我今日1點睇 !

其實都打定輸數 ! 不過如何BB走左希望係化學懷孕 ! 吾好好似我第一次有BB咁要去醫院刮宮

男爵府

引用:回覆+Jolly333+的帖子 我尋日去到張智醫生

原帖由 joan0807 於 12-11-16 發表

我尋日去到張智醫生診所同佢講情況佢姑娘都無得比我睇
Sorry to hear that ,不過一切都等睇完醫生先再諗。而家將一切既憂愁都交俾神,我會為你祈禱。願主祝福你。。加油

珍珠宮

Thank you 你~我而家出發去睇醫生 ! 希望神的恩典夠我用!

珍珠宮

Thank you 你~我而家出發去睇醫生 ! 希望神的恩典夠我用!

大宅

回覆:Help~~~流啡? (update今日我去左瑪嘉烈醫院)

加油,希望你無事!

子爵府

joan0807 發表於 12-11-15 13:52
回覆 pmchuchu 的帖子

我就係比佢照肚睇吾到d咩~佢幫我驗兩個驗孕都係淺線 ! 我話可吾可以照陰超 !

祝願你同BB都平平安安 ~

首頁

尾頁

跳至