想生BB

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 tang_je 的帖子

瑪嘉烈以前吾係咁 ! 佢地d眼神令我好似覺得我係憶b成狂癲婆咁 ! 好似我扮大肚咁

4年幾前我5-6wk左右已經照到胎囊 ! 可能有懷孕証明係手 !佢地著緊d ! 但我問佢我自己

check 到有點解 ! 佢話我d吾準醫院先準

好人好姐入急症好玩咩

別墅

回覆:joan0807 的帖子

我去到急症室, 飲了成公升水(因要照肚皮超聲波), 照唔到胎,跟住醫生叫我留小便驗孕,驗唔到有線(我心諗,更係啦,啲 VV 咁稀)。跟住我show 我自己驗孕D棒棒相比急症醫生睇,佢睇完就話送我去婦產科!去到再照陰超都係照唔到(我個時應該4weeks 幾近5weeks)! 嗰時我都驚醫生以爲我白撞,不過後來驗血真係驗到121HCG!

所以我覺得佢哋應該都幫你驗HCG, 唔使估估下!

大宅

回覆 joan0807 的帖子

你仲有無其他懷孕徵兆,好似胸脹,好睏子咁?

我年初都有試過化學性懷孕,當時hcg指數好底,得百幾,又係子宮乜都照唔到,都未抽第二次血,已經好似平時m咁,流了幾日就無血,好似你依家咁

而幾星期前我都試過宮外孕,起初係有少少啡同少少血,個肚係會有時痛幾下咁,搞了幾日,醫生confirm了係宮外孕,個hcg指係係會不停咁升,但流血又時有時無,繼續有胸脹等懷孕徵兆,同埋個肚會扯住痛同痛的次數會增多,我當6-7week到

我覺得你係化學性懷孕多,唔駛咁擔心

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都比哂驗孕棒同cb digital ! 佢話我d吾準wo

你個時抽血幾時知~佢叫我等幾日...我問佢即係等幾日 ?? 佢話味呢幾日囉

珍珠宮

回覆 yyw28 的帖子

我都希望係化學 但我已經流哂乾淨哂都check到1-2wk先驚

大宅

回覆 joan0807 的帖子

正如上面jm話齋,個指數無跌得咁快
你都話你自己計有6-7 week喇, 點會check cb仲係1-2,起碼都2-3喇,cb太sensitive only,放心

別墅

回覆:joan0807 的帖子

第一次驗血即日知, 我喺婦產科病房等報告 。
第二次驗就兩日後知。
有時真係睇你彩數遇到咩醫生, 有好有唔好!

真係唔放心可以去普通私家診所要求驗血!Take care!

珍珠宮

回覆 yyw28 的帖子

多謝你呀~希望驗血報告有好消息啦

珍珠宮

希望幾日後係好消息 ! 係化學懷孕就可以再努力過

珍珠宮

另外一個問題其實check cb 1-2 wk ~ 關吾關我遲排卵事~因為之前ck 紅d係28-29/10 深粗

吾好意思咁多嘢問

大宅

joan0807 發表於 12-11-20 17:38
另外一個問題其實check cb 1-2 wk ~ 關吾關我遲排卵事~因為之前ck 紅d係28-29/10 深粗

吾好意思 ...

就算真係遲排卵你都成6-7weeks 都唔會係show 1-2weeks 啦,
咁你既HGC 好低, 你應該都係化學懷孕多, 唔洗太擔心

大宅

joan0807 發表於 12-11-20 15:59
回覆 LOOKWING 的帖子

sorry 挑起你傷心事~但我想問係味宮外孕係會不停流血 ? 我15/11好似day1咁 ...

我都係流血流咗4日咋, 但之後間唔中有一泣血, 明顯分別係流出嚟既血同平時M 個D 唔同, 平時M 係好"杰", 但個時係顏色深竭色,但好"希" 薄, 去完V V抺張紙巾係淺粉紅色

珍珠宮

回覆 LOOKWING 的帖子

啱啱收到醫院電話~懷孕指數20 ! 叫我聽日8AM入院 check

珍珠宮

我照完返來啦 ! 醫生話子宮同其他都好正常吾見有胎囊 !

呢個星期好在有你地~ 真係令我放心吾少

聽日如果再抽血再驗而HCG又低左就可以完全放心係化學懷孕 !

真係好希望呢度位位媽咪都可以快D有孕 ! 有個健康嘅BB啦

大宅

引用:我照完返來啦+!+醫生話子宮同其他都好正常

原帖由 joan0807 於 12-11-21 發表

唔使擔心! HCG 回復零後便新一個cycle..重新振作,加油呀!

大宅

唔使擔心! HCG 回復零後便新一個cycle..重新振作,加油呀!

大宅

首頁

尾頁

跳至