婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我諗你99因為無左個老公, 心理有D吾平衡, 鐘意做埋晒D野去搞三搞四.

佢諗住你D野佢可以用埋一份, 甘你都可以隨意入去佢間房攞番佢偷左你D野黎用, 仲係你C6係度先甘做. 跟住話" 吾怪得之吾見左拉, 原來係呢度, 仲以為買左吾見得拎添" 竟然佢甘隨意, 你比佢更加隨意. 當然, 補品果D, 我建議你吾好一次過買太多, 免得俾機會佢. 貴重物品當然鎖起, 情願自己吾方便攞,都好過便宜人

珍珠宮

男爵府

回覆:99成日偷我野

得閒就摷亂下99啲野……得閒就拎下99啲野黎用……既然你直覺覺得佢只係想激嬲你,咁我諗都八九不離十嫁喇……因為你先最了解你99。 如果你99同你老公投訴既……你咪話……"下………我諗住大家一家人嘛……我都一樣由得99用我啲野嫁………乜原來99唔鍾意?!"

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

一唔見既野就叫你老公買, 佢問點解成日唔見就話"係囉, 放係屋企都成日唔見, 不如用盒裝好放係衣柜, 唔駛成日side錢買", 如果連衣柜都摷同你老公講都好正常, 係唔係週轉摷99衣柜都得? 如果老公問點解用得咁快, 你就話"係呀, 你唔好以為買俾我一個人用呀, 一家人要share嘛, 所以99成日以為我唔覺都會成日攞黎用架, 最多下次我係99間房攞返黎用啦"

珍珠宮

引用:得閒就摷亂下99啲野……得閒就拎下99啲野黎

原帖由 希蘇甩 於 12-11-20 發表
得閒就摷亂下99啲野……得閒就拎下99啲野黎用……既然你直覺覺得佢只係想激嬲你,咁我諗都八九不離十嫁喇… ...
白痴新抱都黎教路

希蘇甩  又一隻哥c奶出黎襲擊地球, 我地一眾jm梗係要現身幫忙打怪獸~~!  發表於 12-11-20 15:26
輸入搜索內容

大宅

引用:一唔見既野就叫你老公買,+佢問點解成日唔見

原帖由 Phoebe_snufkin 於 12-11-20 發表
一唔見既野就叫你老公買, 佢問點解成日唔見就話"係囉, 放係屋企都成日唔見, 不如用盒裝好放係衣柜, 唔駛成 ...
如果我吾見野就叫老公買,就中左我99計了,佢無非都係想將我盈做到斤斤計較,一家人小小野都計到足既衰人,佢好工心計

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆 joeyleong 的帖子

當出開街先去買, 你老公問先咁答佢, 多數出聲先果個係衰人, 你老公問你控制唔到架嘛

大宅

引用:得閒就摷亂下99啲野……得閒就拎下99啲野黎

得閒就摷亂下99啲野……得閒就拎下99啲野黎用……既然你直覺覺得佢只係想激嬲你,咁我諗都八九不離十嫁喇… ...
心抱你老公話得你啱,你真係夠晒無賴過多兩招無頼招比我對付佢啦。我之前試過同c6講佢攞我野,c6走去問佢攞反,佢竟然無頼到答係咩吾記得lu哈哈哈,問多幾次次次都咁答,c6冇佢乎,叫我自己所好d野,唉~重有呀,花膠中薬補品果d嘢係食物,好難放落自己房架嘛,點算好呀

大宅

引用:你唔見幾多就同你c6攞返$.你幫佢fd買唔收錢

原帖由 siu_siu828 於 12-11-20 發表
你唔見幾多就同你c6攞返$.你幫佢fd買唔收錢?佢fd實會俾返錢佢啦.
我估佢fd叫到佢買佢冇得推,但又要豪吾好意思問人攞反錢,但佢自己都要偷,冇呢由倒貼比個fd架,咪順手推個波落我同c6度

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

joeyleong 發表於 12-11-20 16:27
如果我吾見野就叫老公買,就中左我99計了,佢無非都係想將我盈做到斤斤計較,一家人小小野都計到足既衰人, ...
唔會中計,睇下你老公配唔配合架姐,
尊重/錫老人家唔代表盲目跟從。

而家你99唔係小小事,
而係一個慣犯,
咁你做番正,係99攞既就你老公買番係好正路,
佢出口述,你就同佢講道理,
佢唔聽道理你都照講,
既然你老公都知道佢d野,
間屋得你地三個,
佢就算幾唔講道理都唔會有人理佢。

不過你老公要企硬。

男爵府

joeyleong 發表於 12-11-20 16:40
心抱你老公話得你啱,你真係夠晒無賴過多兩招無頼招比我對付佢啦。我之前試過同c6講佢攞 ...

我C6先係無賴既宗師..... 但既然佢用呢D方法又治到6299又治到我媽咪....甚至治到我.....
咁我梗係向佢學下野啦~!

既然你C6搞唔掂, 咁就唯有你自己出山對付你99....
但最緊要, 時時刻刻提醒自己, "我係一個白痴"....
99拎完你野可以答唔記得既~
你咪照學~
拎99最貴最寶貝既野黎用/黎倒....
仲要光明正大放係自己房~
99嘈你既..咪一模一樣答佢 "係咩唔記得lu~"
總之99平日用咩答案答你c6,
你就用返一模一樣既答應黎答佢...
再絕d.......
我真係會間唔中拎99銀包d錢黎用,
事後先同佢講..."呀~99我今日唔記得禁機所以借左你少少錢黎用, 遲下還返比你呀下~"
之後咪一路拖...
拿~唔好話我偷呀~ 我之後有講你知ga... 就算無講, 咁都只係我唔記得je~

我知係好賤好衰...
但可以點?
擺明宜家大蝦細, 你99明玩你ga喇...
講真..下下叫c6買返比你...
萬一好似我咁, 同c6 d錢撈埋一齊洗既, 咁咪即係我自己買返比自己?
間唔中就話當送比老人家je....
次次係咁咪仲好過加家用?

至於d花膠中薬補品之類既野....
豪少少, 好似我媽咪咁買個貴dd既防潮箱....
將d野食keep晒入去擺係房...
又唔會有味又唔會變壞~
麻煩少少都要ga喇....

你要提醒自己, 宜家你99並唔係貪小便宜, 而係佢想破壞你同c6感情.....
就算你以後買乜野都買多份比佢...
你99咪又係會用過第2個方法黎整鬼你....

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

心抱你老公話得你啱,你真係夠晒無賴過多兩招無頼招比我對付佢啦。我之前試過同c6講佢攞 ...
你一於買個有鎖既櫃鎖住自己d野,
有人話你斤斤計較
你就話係你自己無手尾,自己大蒙,
用完d野成日唔記得放係邊攪到搵唔番,
你買個鎖櫃係想訓練番自己有手尾,
訓練自己每次用完d野都要收番好,
之後你可以加多句「我覺得好有成效呀,
我覺得自己有手尾左,d野唔會再成日唔見啦,
我而家越黎越有手尾啦。」

睇下佢仲有無得入你!

珍珠宮

BK傻左,重覆。

大宅

引用:Quote:joeyleong+發表於+12-11-20+16:40+心

我C6先係無賴既宗師..... 但既然佢用呢D方法又治到6299又治到我媽咪....甚至治到我.....
咁我梗係向佢學下 ...
錢果方便真係好難入仔對付佢,我99已經先下手為強,佢成日借d易叫人出住先或碌住卡先(眀明自己有卡),跟住又吾還,後尾我以牙還牙用反同一招叫佢出住先屋企某開支先,後尾佢見我吾還,佢就同c6講d難聽說話,例如要老人家養反後生之類。更過份係佢癲起上黎走去同管理員講管理費係佢出錢交(c6當時在埸),(當然d錢係我地比佢既家用,佢只係負責交),佢真係吾要面,甚至佢一吾高興佢仔女既面子佢都可以吾要。但當c6乜都聽佢話,佢又會對c6好好,好錫c6。其實佢好錫佢寶貝仔,但c6又錫我多過錫佢,佢先咁真我。我行咩策略先可以贏佢呢?
其實我因為屈住度氣對c6好冷淡,我係咪應該同c6恩愛更勝從前,先可以激死佢呢?

複式洋房

回覆:99成日偷我野

返工時鎖房門唔好比佢入你房

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

Mrsy 發表於 12-11-20 18:40
返工時鎖房門唔好比佢入你房
哈哈~~ 簡單又直接

珍珠宮

joeyleong 發表於 12-11-20 17:56
錢果方便真係好難入仔對付佢,我99已經先下手為強,佢成日借d易叫人出住先或碌住卡先(眀明自己有卡),跟 ...
唔可以同佢講叫佢出住先,
過後話「係你上次欠我個條數扣番,就唔駛你還錢比我,我又還番錢比你啦」
佢發神經既,
你就話「又係你話一家人無計既?!不如你講清楚邊D要計邊D唔駛計啦」

珊瑚宮

畀面勳章

joeyleong 發表於 12-11-20 00:00
如果我乜都鎖,一黎自己好吾方便,二黎佢一樣會話我小家。試過我買左大包tempo準備帶反公司,所以放左入自 ...
佢有佢嘈, 唔好理佢.

大宅

佢想激你,你c6都知啦,無佢阿媽乎唧. 真係大方啲,發現唔見野,直接去問佢係咪要,要的話送咗俾你喇(講真佢用過,你都唔會用返啦),唔洗嬲埋c6,你地感情好囉,已經夠激死佢,唔洗做任何野架,仲對你地夫婦感情好啲添~

真係貴重的話,你c6都叫你鎖起佢啦,你就鎖起佢啦~ 99話起你,你都大條道理可以鎖,唔洗出聲駁佢都得呀,因為你c6叫嘅,佢都心中有數,說話唔講出口,喺心都幫你嘅,怕咩.

男爵府

joeyleong 發表於 12-11-20 17:56
錢果方便真係好難入仔對付佢,我99已經先下手為強,佢成日借d易叫人出住先或碌住卡先(眀明自己有卡),跟 ...

如果係咁... 樓主你有無試過有段時間好關心99, 而99又有咩反應?
有無對返你好?

首頁

尾頁

跳至