跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 想問...讀緊聖雅各福群會寶翠園幼兒中心

咁又係!通常教別人果

男爵府

k1,筆都未渣得好啦. 人地k2先學畫線, 咁對佢地真係唔係咁好
[quote]
郭太太Candy 寫道:
goodynews817 ~
唔該你呀!
K1要默書…
其實我有時都係度諗緊,咁樣
http://hk.myblog.yahoo.com/tantaub/
http://www.fotop.net/tantaub
http://www.pugmart.com/portal/?uid/16

男爵府

oic, 咁都唔係太辛苦,
寫「週記」 , 我最怕呢d野架喇

tantaub ~
係5月頭開始小一模擬上課,才有默書的。
Miss Wendy正在放產假中,所以幼稚園已經另請兩位西人老師任教,但係我忘記了他們的名字。
至於功課,我個人覺得可以接受,星期一至四有兩樣功課;而星期五就有三樣功課,其中一樣是寫「週記」。
[/quote]
http://hk.myblog.yahoo.com/tantaub/
http://www.fotop.net/tantaub
http://www.pugmart.com/portal/?uid/16

男爵府

默書.. 有好有唔好啦. 習慣左大d無咁辛苦.
不過就會少左時間去玩羅

我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

大宅

小白~
我諗幼稚園仲可以玩下,但小學打後個十幾年都無咁多機會玩

大宅

小白 ~
Agree!

[quote]littlewhite_amy 寫道:
默書.. 有好有唔好啦. 習慣左大d無咁辛苦.
不過就會少左時間去玩羅

大宅

chimchim & 小白 ~
(純粹個人意見)你哋唔好認為幼稚園可以太輕鬆呀!其實都要放些時間落去陪小朋友嫁。總之…而家…任何幼稚園或小學,都係講「親子活動」。

[quote]chimchim 寫道:
小白~

大宅

yes, my colleague always need to take leave to volunteer "working" at school. That's Ling Liang Tong.

郭太太Candy,
Is there a lot of 「親子活動」 at SJS?

(純粹個人意見)你哋唔好認為幼稚園可以太輕鬆呀!其實都要放些時間落去陪小朋友嫁。總之…而家…任何幼稚園或小學,都係講「親子活動」。

小白~

大宅

goodynew817 ~

你位同事係咪入

複式洋房

郭太太Candy,
請問sjs有無phonics學

大宅

郭太太Candy,

No, she didn't. The school will draw lots every now and then if there're too many parents volunteering.

Looks like very much fun with those 親子活動

I'm also interested to know whether SJS has extra-curricular activities for kids to join after school or on sat?

[quote]
goodynew817 ~

你位同事係咪入

大宅

khchu ~

有!課本係用Longman出版嘅。

[quote]khchu 寫道:
郭太太Candy,

大宅

Candy~
收到! 我會抽多d時間陪凱晴,如果5係時間過咗,想追都追5返番!

小白~

男爵府

same here~~~~~~~~~
chimchim 寫道:
Candy~
收到! 我會抽多d時間陪凱晴,如果5係時間過咗,想追都追5返番!
我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

大宅

Sharon & 小白 ~

[quote]littlewhite_amy 寫道:
same here~~~~~~~~~

Candy~
收到! 我會抽多d時間陪凱晴,如果5係時間過

男爵府

Candy:

睇落sjs都幾好,從少可以學到普通話和phonics,上次我去參觀都見到好多手工,好靚!

khchu ~

郭太太Candy,

大宅

Monica ~

係呀!我見過一次以「廢物利用」做主題啲親子作品,真係好有心機及心思嫁!而我就……真係慚愧囉!

[quote]monica_kam 寫道:
Candy:

睇落sjs都幾好,從少可以學到普通話和phonics,上次我去參觀都見到好多手工,好靚!

[quote]郭太太Candy 寫道:
khchu ~

郭太太Candy,

複式洋房

thx, 郭太太Candy

khchu ~

郭太太Candy,

大宅

BK Milk勳章

Could anyone of you tell me the fee and the tel no?

Thanks a lot

複式洋房

now is HK$2459
Tel No. : 25427678

bcwong 寫道:
Could anyone of you tell me the fee and the tel no?

Thanks a lot

首頁

尾頁

跳至