跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 聖公會奉基千禧小學

hi alanchoi,

係睇唔到網頁, click入去只顯示"無法顯示網頁", 什麼也睇不到? 那麼可以e-mail給我嗎? [email protected]. THANKS A LOT!

大宅

龍馬媽媽 寫道:

係睇唔到網頁, click入去只顯示"無法顯示網頁", 什麼也睇不到? 那麼可以e-mail給我嗎? [email protected]. THANKS A LOT!

Please check email.
I send PDF file.

男爵府

would you pls e-mail the file to me also. my e-mail address is [email protected]

million thanks

大宅

kk1186,

大宅

Rec'd with many thanks!
alanchoi 寫道:
[quote]
龍馬媽媽 寫道:

I send PDF file.[/quote]

男爵府

Hi alanchoi,

thanks for your detailed information

洋房

Dear Mums

My son will attend P.1 of this school in Sept.
I know this is a good school in Whampoa Net.

Could be thankful if you call tell me the standard of English and Putonghua of this school.

Any native speaking English teacher at school
how many days per week
how about Chinese, do they teach Chinese in Putonghua.

Any new comer of this school, pls come in to chat

Regards

男爵府

Hi cheriek,

My daughter will attend P.1 of 奉基千禧小學 too. Have you ordered books from outside or you wait to order them at school on 4 Sept? Nice to chat you here. Hope we can share more in the near future when our child will be in the same class.

大宅

各位媽咪, 開左學個半月啦! 有咪得著, 我就日日拉牛上樹, 功課唔算多, 黙書唔算深, 但唔知點解囝囝每晚要做到十時, 我都覺得佢辛苦!

你地又點?

男爵府

好媽媽勳章

今日小一.六要打針呀...我返學校幫手... 有d小朋友真係好驚架... 喊到收唔到聲... :-( :-( 好快又考試啦

大宅

你真係好, 可以回校幫手, 我都好想知囝囝返學情況, 不過囝囝返來就不斷話打針好玩, 今日試考份英文卷就..... :-( , 好擔心, 到佢正適考試都唔知點算?

男爵府

好媽媽勳章

龍馬媽媽....唔使擔心,P1啫 你仔仔好叻叻呀 唔驚打針.. 請問你是全職媽媽嗎 有時間可以返學校做義工呀 :mrgreen:
龍馬媽媽 寫道:
你真係好, 可以回校幫手, 我都好想知囝囝返學情況, 不過囝囝返來就不斷話打針好玩, 今日試考份英文卷就..... :-( , 好擔心, 到佢正適考試都唔知點算?

大宅

我要返工的, 所以無咪機會知多d囝囝學校生活, anyway, 你有時間就多d報料我知啦! 感激, 感激!
magmagyau 寫道:
龍馬媽媽....唔使擔心,P1啫 你仔仔好叻叻呀 唔驚打針.. 請問你是全職媽媽嗎 有時間可以返學校做義工呀 :mrgreen:

男爵府

好媽媽勳章

OK啦 ...你仔仔讀P1咩班呀 老師姓乜架 我隻仔P4啦..我住海逸既...你呢
龍馬媽媽 寫道:
我要返工的, 所以無咪機會知多d囝囝學校生活, anyway, 你有時間就多d報料我知啦! 感激, 感激!
[quote]
magmagyau 寫道:
[/quote]

大宅

我囝囝是讀小一的, 我對此間學校認識不深, 我住土瓜灣是叩門入的, 不過囝囝就好鍾意返學, 日日回來都話好玩!

男爵府

好媽媽勳章

Oh I see 第時有咩問題..随時問我呀
龍馬媽媽 寫道:
我囝囝是讀小一的, 我對此間學校認識不深, 我住土瓜灣是叩門入的, 不過囝囝就好鍾意返學, 日日回來都話好玩!

民房

Hi magmagyau,

我的囡囡出年小一會入奉基千禧,以下有d問題想請教你:

1.這間學校是否沒有延展服務,小朋友放學後是否要立刻離校?紅磡有什麼托管服務?我是單親媽媽,不能花太多錢在補習上?

2.是否一人一體藝?課外活動怎樣?P1是活動教學/傳統教學?

對不起,問題比較多!

男爵府

Hi, 請問這所學校好d定係黃埔宣道好d呢? 我想了解多D這所學校的資料, 包括校風等等, 請報料.

別墅

magmagyau,

想問吓, 我見奉基小學與奉基千禧小學的校舍是相連的, 那麼, 這2間學校有什麼分別? 教學理念/質數/師資等是否一樣?

大宅

奉基小學因是舊校,所以教學會傳統些,而奉基千禧就比較活動式d!

首頁

尾頁

跳至