夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

graceng 發表於 13-1-5 18:35
有時不其然同c6講野時會變左聲(雞仔聲,高音,或扮cute)
總知同平時把正經聲唔同,
自己都開始頂自己唔順… ...

其實同任何人講嘢都會因應情況而變聲....

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

大宅

回覆:Jm你同你地c6或男友講野時會唔會自動變聲架

睇情況la,嗲佢就勁少,多數一開聲就高八度鬧佢××××,c6係一個吾生性的老公同爸爸

子爵府

回覆:Jm你同你地c6或男友講野時會唔會自動變聲架?

我唔洗扮或者變聲已經被人評為嗲精

珍珠宮

回覆:Jm你同你地c6或男友講野時會唔會自動變聲架?

我會用雞仔聲架,不過只限兩個人時。有幾時c6 在我返工時打黎,剛好有同事在旁邊,我好正經「喂」〜結果c6 就話:「你係邊個?咁正經嘅?我隻雞仔呢?」

男爵府

我對住唔同嘅人,都會變聲。。。。曾經諗過去做配音。。。。哈哈哈

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我想溫柔d
不過把聲:;pppp:

別墅

唔會變聲。變聲俾佢鬧問我係咪發傻!

伯爵府

回覆 graceng 的帖子

無喎~
自己都頂唔順, C6唔鍾意我咁造作
有試過玩玩撒嬌, 佢話想兜巴星我

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:我至怕就係d女仔同另一半講野時變聲,好攞

原帖由 小manman 於 13-01-07 發表
我至怕就係d女仔同另一半講野時變聲,好攞膽我會覺得超un耳,我會頂唔順呢d女,而且我個人會覺得 ...
我都係!有次搭地鐵,隔一個位個女仔同男友講電話,全程勁嗲,又猛讚自己,話自己咁好佢阿媽一定會好中意佢,又話自己實唔會有婆媳問題,好彩隔左個位,如果唔咪真係想中爆佢!

複式洋房

我既音質,由我初識佢嘅中高音down grade 到而家結左婚,生左仔既中底音~ 有需要時仲會運用我嘅獅功

首頁

尾頁

跳至