嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

呢個亞 SIR 有咩咁巴閉? 有咩專業資格? 自己攪唔掂個細路就屈係人地問題, 真係好垃圾.

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

吓, 我個囝都永遠唔會坐定唔會line up架喎, 我唔覺佢有咩問題, 佢又有eye contact同對人笑... 我見好多小朋友都坐唔定架喎... 不過我聽人講, 你試下對住佢伸脷, 睇下佢跟唔跟你伸脷, 因為自弊症小朋友無鏡子反射, 唔會跟人做野, 同埋睇下佢識唔識得推車車(幼稚園面試常考部份)

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 悠悠110409 的帖子

請問係咪識餵公仔食野就無事?

仲有, 唔知自閉症係咪有就有, 唔會突然中途2,3歲突然有?

大宅

引用:回覆+悠悠110409+的帖子請問係咪識餵公仔

.

poodlema  冧晒~  發表於 13-1-17 10:24

大宅

悠悠110409 發表於 13-1-17 00:59
... 比你無限驚喜.我仔最近同我講儲$買樓,將來比幾多家用 ...

叻仔, 超晒班

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

自閉症經過訓練後, 也可以有正常的自理能力和社交能力的! 如老師有咁的提醒, 麻煩也請他給一些建議, 你可以在家訓練一下, 順道自行測試一下, 只叫你去做評估, 未免有點不負責任~~ 孩子還小, 言之過早

複式洋房

回覆:仔仔上playgroup唔肯坐定,阿sir話佢有自閉傾向?

其實話比人知個小朋友可能有問題係負責任定係唔負責任?其實話人知懷疑有問題係唔易講,佢講左,你自己留意多左,對呢方面既資訊多左,冇壞架,咁當然希望小朋友健健康康,冇病冇痛啦

首頁

尾頁

跳至