樓市動向

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

Re: 裝修預算

報吓料先...尋晚上單位睇過都整得七七八八, 嗰厨房D櫃整得好滿意.. 師傅把一面吊櫃門做哂鋁框玻璃門比我(都成有8尺), 好靚 ...因為出面好多都係包一對玻璃門咋 好開心...就黎收樓啦

伯爵府

mwh,

我想問你11萬係一個lump sum, 定每個item有獨立價$, 因為我出年都想整整間屋, 不過唔係全屋整, 我淨係整以下item :

1)全屋牆身和天花剷底批灰油日本五合一漆
8)拆一幅牆更改間隔
18)全屋(有某地方需要)改

複式洋房

請PM你的裝修公司資料俾我呀,麻煩晒!

別墅

mwh 寫道:
我是二手買回來, 所以全屋裝修,需要清拆所有上手的舊裝修(包括木地板, 廚房和2個浴室所有嘢).
不如我話妳知做咗D乜:
2)廳和走廊做纖維天花線油手掃漆
3)全屋鋪24x24磗 (不包磗)
4)做木地脚線 (不包木脚線)
5)廳做木窗廉板
6)飯廳做木百業趟窗 (我用來遮住個冷氣機和隻細對流窗)
7)走廊做玻璃款龍門裝飾架
8)拆一幅牆更改間隔
9)全屋更換門連門框(大門, 2浴室, 3房門, 廚房改做趟門)
10)浴室改做企缸磚
11)浴室,廚房鋪牆身和地磚(不包磗)
12)浴室,廚房做白色鋁質假天花
13)廚房新造廚櫃(用夾扳面加防火板, 枱面做無逢石連升盆(用澳寶)
14)全屋更換級咀
15)更換窗台雲石
16)浴室做4尺地櫃連雲石台面
17)廚. 浴更換入牆銅水喉
18)全屋电制面和改位

我而家裝修得七七八八, 就快可以收樓啦
呢個裝修師傅我都好滿意.
[size=medium]11萬好抵喎,可否pm師傅電話,同埋收樓後影張靚靚屋睇一睇,

男爵府

畀面勳章

mwh,
pm埋比我你個師傅資料, thx!

男爵府

好媽媽勳章

[quote]
hoganmama 寫道:
mwh,

我想問你11萬係一個lump sum, 定每個item有獨立價$, 因為我出年都想整整間屋, 不過唔係全屋整, 我淨係整以下item :

8)拆一幅牆更改間隔
18)全屋(有某地方需要)改

男爵府

好媽媽勳章

Hi, hoganmama & Emilymui,

PM咗比妳哋啦! please check.

男爵府

好媽媽勳章

亞薛,
我唔識點樣整D相放係度? 妳可否教吓我, thankyou.
另我已PM咗師傅資料比妳啦, please check.

男爵府

好媽媽勳章

Hi, Vickie,
PM咗比妳啦!

子爵府

好媽媽勳章

我都想知,請pm給我,thx!!!

男爵府

好媽媽勳章

Hi jess, PM咗比妳啦!

大宅

mwh,

我都想要你裝修師父的資料。

男爵府

好媽媽勳章

hi, fionbaby2002, PM咗比妳啦!

大宅

mwh,

thank you :-P

侯爵府

好媽媽勳章

fionbaby2002 寫道:
ac321,

thank you. 請問你知唔知要裝全新廚櫃(廚房長方形,想在前及後面整廚櫃)大約幾多錢呢?

sorry for my late reply!
it is about 1300-1800 per feet (market price in hk now) top + bottom + top surface. (include 裝)
It depends how large does your 廚房! I guess it is around 20k. I bought one 2 years before, an L shape 廚櫃 include a table for 4-5 people on the other side (for open 廚房), and it couse 2xk (less then 30k)

大宅

ac321,

thank you very much. :-P

do you know which surface material is better??? Corian/Bittol or others??

侯爵府

好媽媽勳章

fionbaby2002 寫道:
ac321,

thank you very much. :-P

do you know which surface material is better??? Corian/Bittol or others??

Sorry that I haven't get any experience for this 2 band of material. But you should consider the hardness first, and then the collouring!
Hardness is very important for kitchen top surface!

大宅

mwh,
可唔可以PM你個裝修師傅D資料比我呀唔該!

民房

mwh,
pm埋比我你個師傅資料, thx!

禁止訪問

首頁
12345...11

尾頁

跳至