2013年媽媽會

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

引用:回覆+johnhk2000+的帖子 我+last+week+都

原帖由 HumptiDumpti 於 13-01-31 發表
回覆 johnhk2000 的帖子

我 last week 都去做左 safeT21 呀, 不過要等 2-3wk..... 有排等。要過晒年先會知 ...
咩係safe T21?

別墅

johnhk2000 發表於 13-1-31 13:12
過埋今日就13weeks, 尋日第一次政府產檢,醫生同我check肚, 佢話我好緊張, 梗係啦, 都唔知你做乜, 原來係che ...

吓~要check 陰?點check 呀!攪到我好緊張添~下星期二就去政府啦!

別墅

HumptiDumpti 發表於 13-1-31 14:07

我 last week 都去做左 safeT21 呀, 不過要等 2-3wk..... 有排等。要過晒年先會知 ...

請問何為safe T21?唔識啊!謝謝!

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

引用:我今胎明顯胃口係一個好大問題,會冇胃口,特

原帖由 B__B 於 13-01-31 發表
我今胎明顯胃口係一個好大問題,會冇胃口,特別係中餐,上一胎真係冇乜特別,但今次係辛苦咗d,但冇嘔已好感恩.. ...
我又係上胎無事,今胎辛苦少少,又係好彩無嘔

男爵府

想生BB熱投

回覆 ms.coffee 的帖子

妳上胎係仔定女呀?

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

引用:回覆+ms.coffee+的帖子 妳上胎係仔定女呀?

原帖由 B__B 於 13-01-31 發表

妳上胎係仔定女呀?
女呀

男爵府

回覆 Tsz_Yan 的帖子

我都未肯定仔定女.至於醫生,你邊區呢?

男爵府

Kiiyii & Anfer: safeT21 即中大驗血測唐氏 個test.
本來我oscar驗左low-risk, 無諗住做,不過我man話book左做埋安安樂樂.所以去抽埋血· result 可以 知埋男女

大宅

回覆:HumptiDumpti 的帖子

我葵青區架

男爵府

回覆 aninie 的帖子

angel-heart. 有吾同型号,我見好多BK mami 都有用·不過12wk前好難聽到呀!only about $170

複式洋房

回覆:HumptiDumpti 的帖子

咁都係做完Oscar 先買。但係宜家真係日日擔心。

子爵府

引用:回覆+johnhk2000+的帖子 我+last+week+都

原帖由 HumptiDumpti 於 13-01-31 發表

請問你在那處做safeT21?我知道是在11w~14w做,但因我而家10w,最佳時候做test撞正booking full 加上年假,診所close,而家暫時book左醫生介紹的診所在過年後19/2,剛剛14w,我驚遲左做影響結果,因我高齡,所以想book另一間做

別墅

醫生話有少少扯住痛係正常, 子宮越黎越大喎, 所以唔洗擔心

男爵府

回覆 B__B 的帖子

我都係今胎辛苦過第一胎呀.... 大概因為第一胎時咩都吾知, 咩都無理, 做野又忙到嘔, 就吾經吾覺過左。

男爵府

回覆 Tsz_Yan 的帖子

ay ya, 葵青區我吾熟行, 油尖區 or 沙田, 中環都有睇過.
要睇睇其他mami 有無“葵青區” 醫生推介)))))))

男爵府

回覆 babemom 的帖子

要11-14wk 做既係 oscar, SafeT21 or Ninfty (同一樣野, 吾同’品牌‘)係可以由11wk 到中孕都OK。
如果做左 oscar, 一般都係 oscar result high-risk, 會進一步選擇再驗。或吾做 oscar 直接驗 T21 都會, 因為 accuracy 高達 99.1%

SafeT21 香港只有幾個抽血中心, 我知威院屬中大有, 而我係係養和抽。我係經我醫生book. 不過驗 T21比oscar 貴一截, SafeT21 around 7500, 而 ninfty 平D。你可以係BK search search 其他姊妹D料比較下price

禁止訪問

子爵府

HumptiDumpti 發表於 13-1-31 19:18
回覆 babemom 的帖子

要11-14wk 做既係 oscar, SafeT21 or Ninfty (同一樣野, 吾同’品牌‘)係可以由11wk ...

thx for your reply!! which doctor you see ? My doctor referred me the doctor for safeT21 @ $ 8800!
i will go directly to the safeT21 test as i think it is more safe and secure for me and the baby!

別墅

HumptiDumpti 發表於 13-1-31 16:36
Kiiyii & Anfer: safeT21 即中大驗血測唐氏 個test.
本來我oscar驗左low-risk, 無諗住做,不過我man話book ...
即係可以CHECK 到BB係咪健康?政府係咪無得CHECK 架?要私家先至可以CHECK 呢?謝謝!

男爵府

回覆 aninie 的帖子

係呀, 個陣我man 買左, 但我又未夠 12wk, 整左一輪聽吾到, 仲驚!
所以你都係遲少少先, 免得自己嚇自己。

首頁
12345...7

尾頁

跳至