親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:回覆+jacky1666_hk+的帖子 我都打算在+Joh

原帖由 金毛B媽 於 13-03-22 發表
回覆 jacky1666_hk 的帖子

我都打算在 Johor 坐 CausewayLink to Singapore.
應該甘講 jb to 出境關口一架車 關口去關口一架車 入境去mrt station 一架車 三架吾同既車, 車飛吾好掉 上車會睇, 上車時問清楚去邊! 每次落車都要坽行李 因為其實causeway link 係巴士甘樣 ~

子爵府

在 Singapore 有咩地方食野好呀, 介紹一下 ?

有咩地方, 係必去架 ?
親子王國以外之相冊連結已被刪除

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:如果有第2架車到先,+都唔可以坐+??+我上

如果有第2架車到先, 都唔可以坐 ?? 我上網睇, 我個班車, 每 ...
有第二架車到先係講CW3, 定CW1 ?要坐返CW3

子爵府

咁複雜既.....即係咁講, 我地仲之坐番 CausewayLink 既 bus, 就可以 ? 唔駛理坐那一架 ? 總之去到目的地就可以 ? right ?

珍珠宮

引用:在+Singapore+有咩地方食野好呀,+介紹一下+

在 Singapore 有咩地方食野好呀, 介紹一下 ?

有咩地方, 係必去架 ?
無咩食野特別好
因為帶小朋友就好多限制 老巴剎食bbq 野又吾岩小朋友

我係mrt city hall 附近食過 一間 正瑞記同逸群海南雞
個人覺得 逸群一定要食!勁正

珍珠宮

BK Milk勳章

jacky1666_hk 發表於 13-3-22 13:53
aingapore n malaysia 買野物價同香港無分別 ~2000/day 走吾luck,

係呀, 2年前去過新加坡.. 明白的所以不用$2000/day

大宅

回覆:八日七夜新加坡+新山

我暑假都係8日7夜,可不可以分享吓你的行程安排參考吓

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jacky1666_hk 發表於 13-3-22 13:47
我女細 所以只去the little big club, 個人覺得去時 singapore flyer to legoland, 走時坐車去larkin bus ...
Hi, Legoland回程返星有人教我ksl坐的士JB Sentral/CIQJB關口,過關後,cw1巴士去NEWTON.

想問Larkin bus terminal同JB Sentral / CIQJB關口有咩唔同? 其實我都唔係好明
明天會更好~~

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jacky1666_hk 發表於 13-3-22 13:43
吾好 燈光好暗 間格可怕 毛巾係爛既 但有 buffet breakfast, 野食ok,

我暑假去都BOOK左GRAND PARAGON, 毛巾唔打算用佢, 但想問間格點可怕? 最緊要地方床舖乾唔乾淨? 行去KSL CITY MALL係咪十分鐘左右 THX~

珍珠宮

引用:回覆+jacky1666_hk+的帖子 咁複雜既.....

咁複雜既.....即係咁講, 我地仲之坐番 CausewayLink 既 bus, 就可以 ? 唔駛理 ...
yes!

子爵府

http://causewaylink.com.my/singapore-bus

看這個 web, 到我酒店附近就只有 CW3S, 坐呢架車去到 Johor 關口, 過完關, 係咪是但坐一架 CausewayLInk 去 Singapore 關口就可以 ? 去到 Singapore 關口, 過完關, 如果我見到 CW4, or CW4S ,( 因為呢2架, 都可以去 Jurong East), 咁我可不可以上 ?

子爵府

明白, 謝謝

珍珠宮

引用:Quote:jacky1666_hk+發表於+13-3-22+13:43+

原帖由 lestat 於 13-03-22 發表
我暑假去都BOOK左GRAND PARAGON, 毛巾唔打算用佢, 但想問間格點可怕? 最緊要地方床舖乾唔乾淨? 行去KSL ...
一入房, 右手邊係洗手盤 對正洗手盤有鏡 廁所門對正出面又一塊鏡 姐係坐係廁所吾close door 你望出去就見到自己 但廁所門係木門 燈光又暗 一個廁所加一個浴缸 浴缸係門後 另有浴廉 企係浴缸既頭同尾係好黑

床都叫乾淨 毛巾我都無用酒店 但所謂五星都甘 真係難以自信

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+lestat+於+13-03-22+發表我暑

原帖由 jacky1666_hk 於 13-03-22 發表
一入房, 右手邊係洗手盤 對正洗手盤有鏡 廁所門對正出面又一塊鏡 姐係坐係廁所吾close door 你 ...
How much per night ??

子爵府

Larkin bus terminal同JB Sentral / CIQJB 關口有咩唔同?

等我試一試解釋, 其實我未去過, 只係紙上談兵, 有錯請其他 JM 更正

由 singapore to Johor, or Johor to Singappore, 係有2個關口, 一個係 CIQJB, 另一個 是 2nd Link , 兩個關口, 都係 24 小時的

JB sentral 是一近 CIQJB 關口的一個好大既巴士站, 上面有一個好大既 shopping mall, shopping mall 連接可以行去 CIQJB 關口

Larkin Bus terminal 是一個火車站, 又係巴士總站, 可以坐火車去馬六甲, KL 等地......

子爵府

大獲, 5 星都係咁, 我仲 book 左 3 , 4 星的 Pariss hotel ? 咁點算 ??

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jacky1666_hk 發表於 13-3-22 14:23
一入房, 右手邊係洗手盤 對正洗手盤有鏡 廁所門對正出面又一塊鏡 姐係坐係廁所吾close door 你 ...
THX~ 即係又要再搵酒店

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+jacky1666_hk+於+13-03-22+發

原帖由 chickenwing2006 於 13-03-22 發表
How much per night ??

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

金毛B媽 發表於 13-3-22 14:24
Larkin bus terminal同JB Sentral / CIQJB 關口有咩唔同?

明白, 咁我都係去jb sentral 坐cw車去newton啱我, 依你頭先post causewaylink web, 我應該坐cw5唔係cw1, right?

http://causewaylink.com.my/singapore-bus#/-1/
明天會更好~~

珍珠宮

引用:我暑假都係8日7夜,可不可以分享吓你的行程

原帖由 Esther_Rachel 於 13-03-22 發表
我暑假都係8日7夜,可不可以分享吓你的行程安排參考吓
今晚返屋企打

首頁

尾頁

跳至