親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我都覺得行程好似好多坐機,不是太好。 但因用ASIAMILES訂的機票已不能改route, 要改比多$3,000幾,倒不如book兩程內陸機重點去的想去的地方,其實本來打算復活節去澳洲的(只遊Syndey,Melbourne & Cairns)但BOOK唔到返來的無機位,所以,只好,考完大考六月尾才去了。  

因阿囡想試下抱樹熊, 看籃光營火蟲, 看旅遊書只有在BRISBANE & GOLD COAST 才有,所以,才想去埋這處。 唔知現在是不是都係這樣呢?Melbourne & Syndey有沒有呢? THEME PARK以前去過,覺得未係好適合膽小的小朋友。 HUNTER VALLEY我兩公婆都唔飲酒,不太想去。 不過,滑沙(從未試過)和滑雪都唔錯,在Mount Buller 滑雪費用便宜嗎? k2那年去了北海道滑雪,阿囡真是超喜歡雪。去Mount Buller的路容易駕車嗎? 六月尾會有下雪嗎? 太多問題添  

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:其實我都覺得行程好似好多坐機,不是太好。

原帖由 CHLHT 於 13-04-12 發表
其實我都覺得行程好似好多坐機,不是太好。 但因用ASIAMILES訂的機票已不能改route, 要改比多$3,000幾,倒 ...
Port Stephen 滑沙好玩,值得去!

男爵府

我都會八月頭去Melbourne + Tasmania, 近排都睇緊酒店,兩大兩小 (8歲& 5歲)都唔易搵1間房!
Karissa was born on 5th April, 2005

複式洋房

回覆:CHLHT 的帖子

How come your schedule is so funny, goes the.opposite direction ?
Syd > Brisbane > Melb > Cairns

大宅

回覆:澳洲酒店接受2大2小住一間房嗎?

Brisbane可以去Tangalooma住三日兩夜,又可以去Australia zoo,再飛去Cairns。Cairns唔去大堡焦都好多野玩,其實十日剛剛好。

複式洋房

請問我下个月去sydney 9 曰,兩個小朋友兩至四歲,可以介紹行程嗎?有其他地方適合嗎?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:CHLHT 的帖子

轉機都轉到頭暈!如果sydney, Melbourne, cairns 改唔到,建議你放棄Brisbane,無記錯queensland省可以抱樹熊, 你搵下cairns 邊度有得抱!

別墅

CHLHT 發表於 13-4-12 15:58
其實我都覺得行程好似好多坐機,不是太好。 但因用ASIAMILES訂的機票已不能改route, 要改比多$3,000幾,倒 ...

聼你講似乎你一定要Sydney入Cairns出,無問題呀。就淨去Sydney+suburbs and Cairns+suburbs. 好夠架啦。比如説去Sydney,並不是淨係去City. 如果你去過澳洲應該知,City只需要1日,其實多數係suburbs. 所以酒店都吳應該住City, 因爲架車不方便,泊車又貴同酒店房貴&細。住suburb apartment, 又平又大又舒服。

噢,答你問題,Mount Buller 駕車要3小時。如果你地識滑雪,係好玩的,但如果係想玩雪球。。就不用去啦。那裏雪不像北海道。
http://www.mtbuller.com.au/Winter/Snow-Report/201304140407

抱樹熊,基本上全澳洲都有。營火蟲係NSW 都有,但如果我無記錯,好似 夏天 11,12 月才是 season, 冬天 7,8 月好似吳覺 有人去。。 你要自己 check check。

大宅

引用:+本帖最後由+LeeMama328+於+13-4-14+02:25+

原帖由 LeeMama328 於 13-04-14 發表
邊間 suburb apartment 有提議?

大宅

引用:Quote:原帖由+CHLHT+於+13-04-12+發表其實

原帖由 SumSumBB 於 13-04-12 發表
Port Stephen 滑沙好玩,值得去!
請問滑沙8月有嗎?附近有冇住宿推介?

別墅

joymama 發表於 13-4-14 10:21
邊間 suburb apartment 有提議?
好似有人介绍过 Meriton, 他们 有 serviced apartment, 比没有 service 的 贵一点, 但挺好住的。 至于边树 就要看你自己想去边, 其他人好南帮你决定。
http://www.meritonapartments.com.au/?gclid=CMSukJ28yrYCFcQb4godw2wADw

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+SumSumBB+於+13-04-12+發表Po

原帖由 小福媽媽 於 13-04-14 發表
請問滑沙8月有嗎?附近有冇住宿推介?
8月有啊!
Port Stephen近海邊有些酒店,唔太貴,我本來都想滑完沙住那裡,但後來選了在另一鎮住,要駕車個多小時,位於Port Stephen和藍山中間,方便第二朝一早去藍山!

大宅

我喺Sydney住Meriton World Tower Serviced Apartment,60幾樓,裝修同個景都正

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我喺Sydney住Meriton+World+Tower+Serviced

原帖由 kennyklt 於 13-04-15 發表
我喺Sydney住Meriton World Tower Serviced Apartment,60幾樓,裝修同個景都正
我在Sydney市內都係住Meriton, 平靚正!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:SumSumBB 的帖子

仲要早上八時已俾我check in和upgrade了間房俾我!

大宅

引用:仲要早上八時已俾我check+in和upgrade了間

原帖由 SumSumBB 於 13-04-15 發表
仲要早上八時已俾我check in和upgrade了間房俾我!
這間酒店是否有泊車位?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+SumSumBB+於+13-04-15+發表仲

原帖由 joymama 於 13-04-15 發表
這間酒店是否有泊車位?
有,但Sydney的好似要付泊車費,Sydney市泊車好貴又塞車,所以我揸車到市中心便還車,市內坐巴士和單軌車。
另外,我在Gold Coast 都是住Meriton, 這間本來話要收泊車費,但最後無收我們!

大宅

唔該晒各位,等我再SEARCH下先.

大宅

引用:Quote:原帖由+小福媽媽+於+13-04-14+發表請

原帖由 SumSumBB 於 13-04-15 發表
8月有啊!
Port Stephen近海邊有些酒店,唔太貴,我本來都想滑完沙住那裡,但後來選了在另一鎮住,要駕車個 ...
Tks! 請問可以介紹些酒店給我嗎?我將會由goldcoast一路駕車往sydney,
想中間找2個點停2晚。

大宅

引用:我喺Sydney住Meriton+World+Tower+Serviced

原帖由 kennyklt 於 13-04-15 發表
好正! 但Serviced Apartment 有無毛巾浴巾供應?

首頁

尾頁

跳至