母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

qinqinyan 發表於 13-5-9 17:37
我覺得應該好既,我99話如果有多唔好倒俾佢飲,我仔飲剩既,我自己都飲唔落,我99飲曬

...
你奶奶好想飲 定 唔想waste?
FTM 全埋身
囡囡出世 3.61kg; 第5日出院 3.66 kg; 第19日 3.96 kg
1個月2日 4.50 kg;  1個月14日 5.26 kg
2個月3日 5.46 Kg (57.5 cm)
4個月 7.02 kg (64.5 cm)
6個月 8 kg (68.5 cm)
1歲 10.5kg (78 cm)

大宅

回覆:人奶對成年人有冇營養價值ga

我個女5歲,佢係飲奶粉大的,而家佢成日見弟弟飲人奶,佢都飲埋一份,我好後悔當初無盡力嘗試俾阿女飲人奶,而家佢先飲人奶雖然遲左,但我都感到開心,始終人奶好過奶粉同鮮奶,我相信對任何人唔會一d價值都無

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:Quote:原帖由+qinqinyan+於+13-05-09+發表

原帖由 sunplayy 於 13-05-09 發表
你奶奶又幾可愛喎
係呀,難得佢又唔嫌棄

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:Quote:qinqinyan+發表於+13-5-9+17:37+我覺

原帖由 missdoraemon 於 13-05-09 發表
咁都有o既.... . . !?! 佢又唔會唔好意思咁喎...
我想比老公飲 阿b 飲剩o個d , 佢死都唔肯....
我99話佢以前多出來既俾姥爺飲,飲到身體好好,我老公話聞到都覺得騷,我自己都飲過好難頂,腥腥地

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:你奶奶真係正!識貨!

原帖由 shuhaha 於 13-05-09 發表
你奶奶真係正!識貨!
話俾佢聽有人讃佢~\(≧▽≦)/~

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:Quote:qinqinyan+發表於+13-5-9+17:37+我覺

原帖由 baby_rabbit 於 13-05-09 發表
你奶奶好想飲 定 唔想waste?
當然唔想浪費啦,不過佢知好有益

子爵府

泵完滴左出來我會lam左佢,清甜的.但飲我就唔會啦. 搽係ok. 試過雪奶開的米糊, so到暈低咁濟,難得我個女肯飲. 我盡量俾佢埋身飲新鮮美味的

伯爵府

我奶奶/阿爸/阿媽/鐘點&鐘點啲親戚都拎嚟飲

(我全埋身之餘每日有500ml+既盈餘,成日打爆雪櫃,難得有人欣賞,點都好過用嚟沖涼嘥咗)

2011/10/31 6W2D 閃閃
2012/06/20 39W4D 出世
全人奶媽努力中!

大宅

引用:我奶奶/阿爸/阿媽/鐘點&鐘點啲親戚都拎嚟飲

原帖由 kyobi 於 13-05-10 發表
我奶奶/阿爸/阿媽/鐘點&鐘點啲親戚都拎嚟飲

(我全埋身之餘每日有500ml+既盈餘,成日打爆雪櫃,難得有人欣 ...
你食咩可以咁富貴

複式洋房

我近排鍾意用過期冰奶做mask,初時買乾嗰啲paper mask浸滿嚟full,後尾paper mask都慳返,加啲麥皮整到佢杰啲就直接full上面,另外我怕陣酥味,所以再加幾滴可以用喺皮膚嘅香薰精油落去,full完香噴噴又白又滑

別墅

回覆 kyobi 的帖子

我都係全埋身,仲有500幾剩,不過無人飲,近排開始每日倒300ml比囡囡沖涼,雪櫃都爆左

大宅

回覆:qinqinyan 的帖子

我覺得新鮮嘅好清甜wor

大宅

引用:哈哈,肥唔肥我唔知,但飲落好清甜bor+,阿

原帖由 melmelyan 於 13-05-09 發表
哈哈,肥唔肥我唔知,但飲落好清甜bor ,阿女淨係鐘意飲我啲奶,唔鐘意飲奶粉
之前出差不想浪費,便自己飲,好清甜,剛巧那三天有病,好似飲咗個人冇咁病,回港後沒有飲,病足一星期。
冰奶我就喝不下,BB都不喜歡

男爵府

我唔會SIDE…有剩自己回收返, KEEP 住知係咩味
最好味係新鮮飲, 雪過D 奶會變得重酥。但若果D雪左放耐左,奶脂係會'琼'左係面,
面果層係好滑架

人奶係中醫好似係有一定葯用價值,
亦有話人奶可助抗癌
而6叔飲人奶的傳說我都聽過…
所以大人飲冇問題GE

大宅

paper mask浸滿嚟full再用導入機得唔得la????

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:我覺得新鮮嘅好清甜wor

原帖由 shuhaha 於 13-05-10 發表
我覺得新鮮嘅好清甜wor
沒試過新鮮既,次次都係仔剩下的

伯爵府

引用:Quote:原帖由+kyobi+於+13-05-10+發表我奶

原帖由 twins_man 於 13-05-10 發表
你食咩可以咁富貴
之前 不眠不休又泵又埋身,六個月大前我每日泵兩次架,所以多囉,不過後來大病又嚟m少咗好多喇,嚟完m都只有400盈餘

全人奶媽努力中!

大宅

引用:我唔會SIDE…有剩自己回收返,+KEEP+住知係

原帖由 alienova 於 13-05-10 發表
我唔會SIDE…有剩自己回收返, KEEP 住知係咩味
最好味係新鮮飲, 雪過D 奶會變得重酥。但若果D雪左放耐左, ...
見到你話自己回收番,笑咗,因為我都本住食得唔好“哂”而回收。試過在公司泵完發現唔記得帶蓋,又冇奶袋,唯有自己回收哂200ml來補身

大宅

引用:Quote:原帖由+twins_man+於+13-05-10+發表

原帖由 kyobi 於 13-05-10 發表
之前 不眠不休又泵又埋身,六個月大前我每日泵兩次架,所以多囉,不過後來大病又嚟m少咗好多喇,嚟完m都只 ...
我孖 b, 一個跟我就成日埋身, 但泵出黎每次得 3-4 安, 一日泵得兩次, 太眼訓喇.... 但頭半個月每次都有 5-6 安架

伯爵府

引用:Quote:原帖由+kyobi+於+13-05-10+發表之前+

原帖由 twins_man 於 13-05-11 發表
我孖 b, 一個跟我就成日埋身, 但泵出黎每次得 3-4 安, 一日泵得兩次, 太眼訓喇.... 但頭半個月每次都有 5-6 ...
我一日淨埋身之餘都泵3-4次,不過伓揍孖b又攰啲既,你有冇人幫你手揍架?

全人奶媽努力中!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊