夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:Miulo 的帖子

我曾經都有類似既事發生:
「就算將來係點,我都想你知道我仍然會對你好!」

別墅

回覆:你係我會點做?

我會走,但如果有個五歲仔,我會用兩年佈處離開計劃, 重點:你無左老公,可唔可以靠自已先!睇定啲

複式洋房

引用:有朋友的朋友,有類似既情況,佢好高招佢發

原帖由 Serenaa 於 13-05-19 發表
有朋友的朋友,有類似既情況,佢好高招
佢發現老公出面有女人,冇當面質問,(心唔係你到,嘈佢反而比佢覺得 ...
同意

大宅

我有工作,但人工不多,萬三、四,如果搬走,只夠交租,不能不工作,而且最重要有奶奶、老爺幫手湊仔返學、放學,整飯,可以令我安心外面工作,唔駛靠c6比錢我,因家很小,自從囝囝出世,逼不得要分開訓,同c6唔係為錢、就係性曹,繼而教仔方面更意見不合,當四年前佢轉用電話,就開始作怪,同佢曹過千次萬次,仍無結果,由不認至到現在承認有同女人對話,但死話玩同吹水,我已好倦了,再最近睇埋佢地電話對話內容,已知再曹,已無用,只會令佢更加反感,覺得我煩,咁……再講都無意思,而且一曹,大家必粗口滿天飛,又唔想比亞仔聽到,我要返工又要湊仔,忽略c6當然有,但我人只得一個可以點,做到邊樣?

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

子爵府

要離無話離唔倒嘅,有啲人成家人只得萬三四都係咁洗,找社工睇下有咩意見,或找外家傾下!

男爵府

引用:我有工作,但人工不多,萬三、四,如果搬走

原帖由 Bo-Bo 於 13-05-19 發表
我有工作,但人工不多,萬三、四,如果搬走,只夠交租,不能不工作,而且最重要有奶奶、老爺幫手湊仔返學、 ...
萬3,4冇話使唔掂,冇記錯呢度有個1家3口月入得1萬1都過到日子!

出去租間套房4,5千;bb有冇機比到老人家幫手湊?或者可以搵社區托管,係半義工黎,時薪都係收十零廿蚊。慳啲使都夠用……

別墅

引用:我有工作,但人工不多,萬三、四,如果搬走

原帖由 Bo-Bo 於 13-05-19 發表
我有工作,但人工不多,萬三、四,如果搬走,只夠交租,不能不工作,而且最重要有奶奶、老爺幫手湊仔返學、 ...
樓主個case同我好似,我都係要返工,放工要教小朋友做功課,屋企大大小小都係我處理,有咗小朋友之後忽略個老公而攪成咁,佢地無幫手教,參與家庭事,唔體諒我地長年唔夠休息仲出去攪女人,真係好心痛。 我雖然原諒佢,但仍未放開,晚晚失眠,成日覺得佢地有聯絡。

想講既就係,一定要有證據先好攤牌,因為佢地唔到最後一刻都唔會認,仲要諗定如果老公認錯,會否俾機會? 如果佢要離婚你接受到嗎? 如果你唔理佢認唔認都決意離婚,咁就要將佢資產轉移先再攤牌,為自己同小朋友留點錢生活。

伯爵府

Bo-Bo 發表於 13-5-19 15:13
我結婚13年,仔都5歲,近幾年都發現c6在微信同一條女傾計,傾得好密,已同佢鬧過離婚,佢話只不過~玩同無聊 ...
其實你同老公分房瞓,真係好影響感情架,加上你話老公咁需要性,而你唔比佢,男人就係咁衰架啦,老婆滿足唔到自己,就會出去偷食。
我都唔明D人(不論男女),點解D信息打完睇完唔DEL,留嚟比另一半做證據!!

我有個朋友,又係咁,老婆有外遇,又係比老公發現到D情慾信息,即刻離婚。

樓主,你唔想分開就好好同老公相處啦,一係就放生佢,自己湊大個仔。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

家下有幾多就攞幾多,要為自己同小朋友打算,加油
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

瑪瑙宮

人地結左婚都要人地背夫偷漢, 無法容忍佢 ge 行為

複式洋房

大宅

引用:Quote:原帖由+Bo-Bo+於+13-05-19+發表我有

原帖由 pitybaby 於 13-05-20 發表
樓主個case同我好似,我都係要返工,放工要教小朋友做功課,屋企大大小小都係我處理,有咗小朋友之後忽略個 ...
你同我處境真係差不多,但所不同我所承受,沒有比家人知道,因不想他們擔心我了,離婚我必定會做,但我需時間部處,將痛苦減少至低在囝囝身上,而我對c6當然有點捨不得,相伴咁多年,因還常想當年我們拍拖的日子,都有快樂過,但現在今天已改變,每開口不足三句,已鬧咬,昨日因小事又再曹,我叫囝囝去厠所,見佢徐咗條褲見到pat pat c6都去輕輕打小兒pat pat,我話人地去跟厠所,唔好攪佢喇,c6勁大聲鬧我,關你x事?咩都關你事?個仔係我既?,我話係我生呀!同我講親野就小來小去,同出面女人就談情說愛,c6馬上黑面,仲要大發脾四掉野

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

大宅

回覆:Bo-Bo 的帖子

我會諗自已有幾多錢先
再想下細佬點生活
之後衝量一下感情事

伯爵府

你老公唔死心喎

大宅

引用:我會諗自已有幾多錢先再想下細佬點生活之後

原帖由 hellochow 於 13-05-20 發表
我會諗自已有幾多錢先
再想下細佬點生活
之後衝量一下感情事
這些都係所諗既野,沒有他生活如何、小兒點安置,昨日問囝囝,如果我們搬去第二處住,好嗎?囝囝回應我,但我好鐘意係度住喔!使我心都實埋

大宅

引用:你老公唔死心喎 +

原帖由 angela0228 於 13-05-20 發表
你老公唔死心喎
係!我有想過打電話去那個女人傾,但就係自己c6心向別人,只係比人串返,係老公死皮賴臉黎搵我,自己管好老公喇!真無面

大宅

再重要問題,死口不認有女人,係有同d唔認識既人吹水,佢話我成個微信同大把女傾計,玩吓、無賴吹水,唔得呀?佢當個電話寶咁,而且掉除紀錄,只係我無事生事!

大宅

咁你同62,99關係點?如果你走咗,可以日頭叫佢地揍孫?你同老公分開,咁佢地都係爺爺嫲嫲!佢地幫手你會放心啲?

大宅

引用:咁你同62,99關係點?如果你走咗,可以日頭

原帖由 yanyuenbb 於 13-05-20 發表
咁你同62,99關係點?如果你走咗,可以日頭叫佢地揍孫?你同老公分開,咁佢地都係爺爺嫲嫲!佢地幫手你會放 ...
66、99堅持自己仔無女人,只係我無事生非,佢地只會顧佢仔,如果不在家,只有囝囝有晚飯食,我咩都無得食囉!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

會唔會你C6只感情出軌 (C6唔當係出軌),佢個肉體未出?

首頁

尾頁

跳至