母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

其實係換片間餵奶,會唔會冇咁衛生?但佢地呢一家人亦太野蠻

大宅

我就試過2次餵奶房俾d無謂人用左, 一次就係cwb希慎廣場12/f, 大家都知呢個商場得2個餵奶房, 咁我dinner完上去餵奶喇, 一入到去見到餵奶室門閂左, 咁就係出面等, 等左一陣後開門喇, 開門個個係個後生仔, 佢手上仲拎住件衫, 可能係d餐廳職員放工入去換衫....另一次就好激....我一個人帶住阿仔係tst海港城等老公收工一齊dinner, 4-5點去一個比較唔起眼既餵奶房打算埋身喇, 間餵奶房如常冇咩人, 可能真係冇咩媽媽知道個度有得餵奶換片, 一入房就發現張椅個個"long"杯位有水, 跟住個地下又有水, 本來都唔介意的, 但我又有d驚張椅會唔會全都係水, 所以最後都係開門叫姐姐入黎抹下,點知姐姐就同我講話呢d消毒藥水叫我放心唔洗怕, 仲同我講我入去前有個男人衝左入房, 之後出黎後姐姐見到地下有尿, 姐姐話唔夠快手捉唔住, 姐姐仲好嬲咁鬧爆個個男人, 話隔離就係男廁都唔入走入去餵奶房小便, 所以姐姐就用左好多消毒藥水清潔間房, 所以我入去就見到d水囉. 其實當時我都怕...想唔入去埋, 但見姐姐不停話佢消毒左, 而阿仔又夠鐘食奶, 所以我就照餵.....

大宅

回覆:育嬰間餵人奶

咁泵奶可唔可以去育嬰間?我唔介意同其他媽媽share, 但就唔想去廁所泵,好似好唔衞生。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊