自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:四十歲都無性行為先係醜呀!成年人相愛,知

子爵府

回覆:阿囡妳米追星追到(蒙)咗呀

珊瑚宮

環保接龍勳章

未讀完書就大肚才是醜事(個人意見)

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:回覆+pandat+的帖子佢喜歡一位最近新婚太太

原帖由 小僕人 於 13-06-16 發表
回覆 pandat 的帖子

佢喜歡一位最近新婚太太已有了喜的男星,同同學傾情祝賀交談,我聽在耳中有些位唔想佢 ...
宜家呢個年代好難避免婚前性行為,唯有教佢要保護自己..

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

珍珠宮

2018復活節勳章

以當事人佢地兩位的年紀嚟睇件事,我個人覺得無問題。

大宅

一:unknown

禁止訪問

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

男爵府

引用:未讀完書就大肚才是醜事(個人意見) +

原帖由 alphabetagamma 於 13-06-16 發表
我都覺

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Mingfen 發表於 13-6-16 15:44
婚前性行為同追星有咩關係?
未係

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+pandat+的帖子佢喜歡一位最近新婚太太

原帖由 小僕人 於 13-06-16 發表
回覆 pandat 的帖子

佢喜歡一位最近新婚太太已有了喜的男星,同同學傾情祝賀交談,我聽在耳中有些位唔想佢 ...
新婚太太有喜男星--------chan mo???

大宅

EVA222 發表於 13-6-16 16:09
太守舊,好難同兒女溝通,我一世人得一個男人,是守禮之人,不過我戀個年代是30年前,如果已成年,情投意合,婚前 ...
我老公都係我唯一既男人,,, 我係80後,,, 我覺得而家年輕一代太隨便,,, 覺得性不是什麼一回事, 就好似食餐便飯咁,,, 社交禮儀咁,,,,

我覺得教識下一代正確既價值觀至係最重要,,, 等佢地自己有判斷既能力~

EVA222  只講唔準做乜做物,不如培養兒女有良好思考能力.  發表於 13-6-16 16:39

子爵府

畀面勳章

要當時人先知佢地自己個計劃啦 你覺得註冊行先 人地可能一早已認定對方 計劃不設防到有左先註冊呢 唔好吓吓用自己把尺度人啦

tung0409  yes, 你估book個宮殿行禮咁容易,我信佢地有計劃結婚好耐...  發表於 13-6-19 17:22

侯爵府

引用:以當事人佢地兩位的年紀嚟睇件事,我個人覺

原帖由 nainaitze 於 13-06-16 發表
以當事人佢地兩位的年紀嚟睇件事,我個人覺得無問題。
男嘅42歲,女都成32歲,大家都知自己做緊咩,經濟能力同思想完全冇問題,12歲就話啫

伯爵府

引用:未讀完書就大肚才是醜事(個人意見) +

原帖由 alphabetagamma 於 13-06-16 發表
我都覺,. 女仔讀多啲書比較好

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

個人覺得呢個問題無得爭論,好似同居咁,有人accept,有人唔接受!社會風氣亦唔會因一個人改變,也許應該要與時並進!一紙婚書是否永恆?唔結婚係咪一定唔幸福?

侯爵府

回覆:小僕人 的帖子

除非有宗教信仰,唔可以婚前性行為,但我覺得如果一個成年人會做同埋佢地都有承擔之後嘅後果,我覺得冇咩問題,成年人有婚前性行為唔緊要,最緊要有冇諗過個後果自己負唔負擔得起啫,好似佢地咁,有咗,負返責任結婚將bb養大唔係問題,但如果冇咁嘅能力就唔應該做

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

水晶宮

畀面勳章

我會同佢講,追星唔好追1半,人地2個讀完大學,工作經濟好,無咗另1半都可給BB生活正常,而唔係不理後果,[性]行先。

如果可以做到咁,當然無問題。

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係依家呢個年代,婚前性行為無可避免,不過要做足安全措施。

首頁

尾頁

跳至