夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同佢講過啦, 根本無用, 咪話我呢D叫“貪心”, “唔滿足”, “過份”....
反正性需要靠自己解決我都習慣左.......
以後同佢朋友的飯局, 我唔出現算!
直到我忍唔到先算~~我po上黎,只係想呻下, 我老婆都係呢度會員, 希望佢會睇到吧

RayEE    發表於 13-6-25 22:41

男爵府

引用:先講講關係先:同老婆都結左婚幾年,+大家都3

原帖由 balrog 於 13-06-23 發表
先講講關係先:同老婆都結左婚幾年, 大家都3x歲了, 小朋友都有一個了(兩歲)! 發覺越來越唔開心!
同老婆D朋友 ...
夫妻嘛...我覺得佢人前點講都唔重要,好可能係客氣說話,重點係你覺得佢個心點諗先....

annie-tsang  你老婆嗰D叫口不對心.  發表於 13-6-25 23:40

複式洋房

hello_kristy 發表於 13-6-23 23:57
夫妻嘛...我覺得佢人前點講都唔重要,好可能係客氣說話,重點係你覺得佢個心點諗先....

...
重點係...我都覺得佢係咁諗.....
其實真係好難受

RayEE    發表於 13-6-25 22:41

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆:一個爸爸+老公的心聲

唉!點解人永遠身在福中不知福?

大宅

回覆 balrog 的帖子

見你咁講,已經覺得你好好喇,,不過有時人係唔知足,要同佢傾下,,

大宅

如果我老公有你一半,我都開心死

民房

樓主,我都同你有相同情况,明白你的感受呀

RayEE  咁多同路人既? 加油呀!  發表於 13-6-25 22:42

男爵府

引用:Quote:hello_kristy+發表於+13-6-23+23:57+

原帖由 balrog 於 13-06-24 發表
重點係...我都覺得佢係咁諗.....
其實真係好難受
咁就要搵個機會同佢講,可能只係你誤會,
佢都有個機會解。

如果佢真係咁諗,那怕嘈交都要講曬出黎。
甚至行動升級,你話我無做既就真係唔好做,
等佢感受下個不一樣!

話佢知你不是小氣,不是搵交嘈,不是幼稚要人讚,
只係想做左即野有人知囉!

複式洋房

manpeter 發表於 13-6-24 01:36
樓主,我都同你有相同情况,明白你的感受呀
你同我有相同情况, 咁你會點做 / 做D咩? 好多野真係講唔出口

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你有不滿要同老婆開心見誠講,而唔係屈喺個心。

你老婆在飯局讚其他人,多數係客套說話,唔使咁上心,

你唔講老婆點會改?

兩公婆有乜野講唔出口?

水晶宮

BK Milk勳章

你老婆係咪有不滿
定你種慣左佢
發一次脾氣等佢自己檢討下
因為傾似乎吾太有用

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

我覺得係篇嘢要PRINT出嚟俾你老婆睇呀!!! 睇完佢應該會改善. 因我睇完都有自我反省有無咁對老公呢. 加油呀!

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 balrog 的帖子

爸打,同人比較呢樣嘢好少事,到第時有細路時你都會將自己個細路同人比,如果你覺得你唔高興咪同你老婆傾下啦…
不過你講既性福問題就大件事啲,半年先一次真係會谷死,最好搵婚姻指導傾下啦…
阿女可能要做四眼妹…

珍珠宮

balrog 發表於 13-6-23 14:43
先講講關係先:同老婆都結左婚幾年, 大家都3x歲了, 小朋友都有一個了(兩歲)! 發覺越來越唔開心!
同老婆D朋友 ...

明白你的感受....我老公都唔APPRECIATE 我...最近搞旅行全部行程我負責比佢睇時以為佢會有點點APPRECIATE同比D意見睇下佢OK唔OK,但到頭來只係批評....跟住我同佢講下次你搞..

佢話工人成日都係煮個D, 見佢鐘意食薯仔, 咪想D新餸, 又唔岩佢胃口.我又忍佢..

例如我著左見衫出來. 有人話唔好睇又話或同人撞, 佢唔會幫我口, 只會踩多我2腳, 有日我鐘意忍唔知閙佢, 跟住佢仲發脾四話我邊句講真邊句講笑你都唔知咩..(我其實都知有時佢係講笑)..跟住我同佢講. 我唔覺得好好笑囉.

別墅

fifilili 發表於 13-6-23 15:32
要同老婆傾下呀!兩個要有良好溝通先得!緊記一樣野!!!!你對距唔滿意唔代表可以搵小3,緊記!!!係兩 ...

呀...我老公好似你..忍左好耐, 雖然佢講過下, 但我都無放係心...

你地真係要好認真噤傾..如果唔係..好似我依家噤就返唔到以前..我諗你老婆都唔想架..

大宅

好似我阿媽

我阿媽唔只將個老公同人比, 連仔女全部都要同人比
永遠都係 "你睇下人地個xx 點點點?"

印象中我老豆無出聲, 到我大左, 我都會忍唔住駁咀 "因為人地個老母點點點囉"

複式洋房

回覆:balrog 的帖子

咁人地講先,好難同人地一齊抖show off嘅。我諗你老婆心裡都係諗: 我老公都有啦,好巴閉咩? 但口就答: 你就好啦。
其實你老婆都好愛你嘅,我相信你都係好愛你老婆。愛是不計較。係咪?

公爵府

熱血金章 畀面勳章

聽完之後覺得應該係性生活過少導致你亂唸嘢,試吓主動D可能有幫助

複式洋房

首生問心你仍愛你太太 , 仍想維繫著這一頭家嗎 ?
如想的搵過時間...最好晚上兩公婆瞓覺時傾一下.
你可以一開始坦誠地表白你是仍愛她, 大家還有半輩子的路要走下去, 而呢半輩子你想與她可以開心快樂地一齊行.....之後就入正題問她覺得和你相處有咩感覺?有d咩感到唔滿意?藉此機會大家攤晒出黎傾.

祝你能和太太關係能修好,開心快樂地過

瑪瑙宮

其實點解您唔出聲呢? 一方面, 佢都係比您縱出黎的.

當其時您就應該出聲, 您話: 您睇人地老婆幾好, 識讚下個老公.

咁您都唔識反應, 您智力/口才應該比您老婆差, 比佢食住.

不過, 算啦, 您老婆當左您應份的.

首頁

尾頁

跳至