夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+judymama+於+13-07-03+發表我

原帖由 岚月亮 於 13-07-03 發表
試問一個成日有情緒,又無啦啦喊,經常話跳樓既人,你想佢點理你呢?你既行為已經得人驚,怕你都黎唔切啦。 ...

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

子爵府

引用:咩事令到佢對你不聞不問呢?係唔係一早已經

原帖由 emma200978 於 13-07-03 發表
咩事令到佢對你不聞不問呢?
係唔係一早已經有問題?
如果你有抑鬱,就要好好正視呢個問題,多d搵人傾下計,
已經儘量哩埋房喊。好辛苦。

子爵府

引用:Quote:原帖由+judymama+於+13-07-03+發表我

原帖由 岚月亮 於 13-07-03 發表
試問一個成日有情緒,又無啦啦喊,經常話跳樓既人,你想佢點理你呢?你既行為已經得人驚,怕你都黎唔切啦。 ...
我不是你諗咁癫。我有好好控制我的情绪。坐在窗邊也不是刻意给c6看、只是他剛巧進來。你說的我當然也明。就是自覺不能這樣下去才提出分開。

子爵府

回覆:提出離婚但c6冇反應

請那些不知情緒病為何又生在福中的人不要亂批評人。

子爵府

原帖由 lovely-panda 於 13-07-03 發表
你說得,要自愛先,才變得可愛,正如我剛才所說
v
多謝您。

大宅

回覆 judymama 的帖子

咁做咩要成日喊呢?
就因為你c6對你嘅態度??
係成日喊屋企個氣氛都變得黑暗晒啦,
你c6唔晒睇到你喊佢都feel到架~
可唔可以打開你個心,等d正能量湧入!

我很幸福,因為有你!

大宅

加油啦jm~曾經我希個朋友嘅朋友,就係因為有情緒病,冇同人傾,結果自己就跳咗落樓!
上黎呢度,有好多jm可以同你傾,唔使成日o念住d唔開心嘅嘢,你有個仔架ma,個仔可以俾到令你快樂嘅嘢架!
我很幸福,因為有你!

子爵府

引用:加油啦jm~曾經我希個朋友嘅朋友,就係因為有

加油啦jm~曾經我希個朋友嘅朋友,就係因為有情緒病,冇同人傾,結果自己就跳咗落樓!
上黎呢度,有好多jm可以同 ...
就係為左個仔,我要自愛。轉變局面才可有正能量快樂生存。

子爵府

引用:回覆+judymama+的帖子咁做咩要成日喊呢?就

回覆 judymama 的帖子

咁做咩要成日喊呢?
當你想同c6倾下計、關心下佢、問佢食唔食反、得閒去唔去睇戲。成日瞓廳叫佢不如返房瞓。所有野都唔答你唔理。呢種精神虐待掂會唔抑鬱。

男爵府

樓主係唔係d好負面思想既人所以成日鑽牛角尖唔開心?

要先改變自己睇野既角度,多從樂觀一面睇, 正能量多d人又開心d. 人係自私既個個生存都為開心, 俾我同人做朋友都想搵個開心果而唔係苦瓜乾啦, 所以你要先改變自己再不自覺地tune下佢~~

子爵府

引用:樓主係唔係d好負面思想既人所以成日鑽牛角

原帖由 chu_peipei 於 13-07-03 發表

要先改變自己睇野既角度,多從樂觀一面睇, 正能量多d人 ...
唔係呀。比c6搅成咋。

子爵府

引用:樓主係唔係d好負面思想既人所以成日鑽牛角

要先改變自己睇野既角度,多從樂觀一面睇, 正能量多d人 ...
所以我諗要離開佢咪改變到囉。

男爵府

judymama 發表於 13-7-3 11:52
唔係呀。比c6搅成咋。

O..明白...

不過既然大家關係咁差, 你蝕底d改變下自己先, 明白你唔開心, 但惡性循環呀. 一定要是但一個改先, 唔係要你忍受要逼自己開心去tum對方開心, 而係如果你有心大家好番既, 是但一個一定要做野. 加油, 俾多d愛出黎俾佢俾自己, 做個開心人呀!

子爵府

引用:Quote:judymama+發表於+13-7-3+11:52+唔係

O..明白...

不過既然大家關係咁差, 你蝕底d改變下自己先, 明白你唔開心, 但惡性循環呀. 一定要是但一個改 ...
試左已一年多反反覆覆。但情况没有好轉,只是有時c6好點會應下我。

子爵府

單方面努力是徒勞無功。

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:請那些不知情緒病為何又生在福中的人不要亂

原帖由 judymama 於 13-07-03 發表
請那些不知情緒病為何又生在福中的人不要亂批評人。
我都有過情緒病,係好令旁人莫名其妙的,有病唔係大晒,你有情緒你老公都會有情緒的。若你只為佢有反應而離婚,你試了,那結果如何?若你真的想離婚,你現在應放下心頭大石。人地話久病床前無孝子,我老公當年幾非人生活,唔主動離婚我好感謝佢對我的忍讓包容,其實我老公無鬧我我已好感動,仲要佢笑容滿面?有點強人所難
我咁講只係想你諗清楚為何佢會咁反應?你以前點對佢?佢本身由拍拖開始就係咁?解鈴人需繫鈴人,有機會就好好修補一下,走在一起不容易的。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

子爵府

引用:Quote:原帖由+judymama+於+13-07-03+發表請

原帖由 alphabetagamma 於 13-07-03 發表
我都有過情緒病,係好令旁人莫名其妙的,有病唔係大晒,你有情緒你老公都會有情緒的。若你只為佢有反應而離 ...
我都明而且試過。但問題是我覺得他對我憎恨所以我做了那些也徒然。

子爵府

我從來冇覺得自己有病大晒。

子爵府

引用:Quote:原帖由+judymama+於+13-07-03+發表請

原帖由 alphabetagamma 於 13-07-03 發表
我都有過情緒病,係好令旁人莫名其妙的,有病唔係大晒,你有情緒你老公都會有情緒的。若你只為佢有反應而離 ...
你有個好老公。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+岚月亮+於+13-07-03+發表試問

原帖由 judymama 於 13-07-03 發表
我不是你諗咁癫。我有好好控制我的情绪。坐在窗邊也不是刻意给c6看、只是他剛巧進來。你說的我當然也明。就 ...
提出分開後系咪好d?如果好d,就唔使上黎呻啦。
我唔系話你癲,只系想講,你想要人愛你,你就要具備俾人愛既特質。邊個都有情緒,但如果發洩呢d情緒既時候影響到其他人,繼而引起其他人既反感,甘系咪應該要檢討下自己既因為先呢?
唔好再做埋d令人反感既行為,包括無啦啦喊,跳樓等,如果唔系,邊個都幫唔到你。如果自覺真系控制唔到,請盡快睇醫生啦。

首頁

尾頁

跳至