自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

dontluck 發表於 13-7-6 09:38
我隔離果個好d,會閂門播,但都係超大聲,不過佢都算自律,晚晚11pm同假期都適可而止!
...
十一點後唔可製造嘈音係錯,基本上不論任何時候,覺得受嘈音騷擾都可以投訴
這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

男爵府

減齡達人勳章

引用:我隔離屋個男人吾洗返工架!日日都聽到佢把

原帖由 姍630 於 13-07-06 發表
我隔離屋個男人吾洗返工架!日日都聽到佢把c人聲,吾係打仔就鬧仔,同虐兒冇分別!

...
個仔好慘。。。。

男爵府

減齡達人勳章

引用:我個唔知算唔算,不過係我樓下果個,我前排

原帖由 黑白豬 於 13-07-06 發表
我個唔知算唔算,不過係我樓下果個,我前排冷氣機滴水,咁我係唔知既,咁她投訴我,當然我有錯我 ...
有啲人好鍾意投訴。。

男爵府

減齡達人勳章

引用:Quote:puicps0614+發表於+13-7-6+01:24+有

原帖由 dontluck 於 13-07-06 發表
我隔離果個好d,會閂門播,但都係超大聲,不過佢都算自律,晚晚11pm同假期都適可而止!
...
自己聽到咪得囉,都唔知開咁大聲做乜。

男爵府

減齡達人勳章

引用:我隔離屋四個仔,日跳夜跳好似打椿咁。個阿

原帖由 cherry媽咪 於 13-07-06 發表
我隔離屋四個仔,日跳夜跳好似打椿咁。個阿媽日又鬧夜又鬧!個細仔一返到屋企門口就係咁拍拍拍,真擔心度門 ...
4個

侯爵府

引用:Quote:原帖由+cherry媽咪+於+13-07-06+發表

原帖由 lam0121 於 13-07-06 發表
4個
你話驚唔驚

lmy

男爵府

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由+lam0121+於+13-07-06+發表4個

原帖由 cherry媽咪 於 13-07-06 發表
你話驚唔驚
仲要男仔。。。

別墅

回覆:有冇啲麻煩鄰居

我住套房啲隔音勁差,以前隔離住咗個大陸女人,日日就用重低音播disco音樂,嘈到拆天,警都報咗幾次,日日投訴日日播,好彩之後搬咗咋!!依家呢咗一家三口,小朋友成日喊,開頭都有啲唔習慣,但一諗到第二時自己個b都可能係咁嘈,忍受能力即時大咗!!

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

唔知邊一家晚晚零晨3點同5點半敲煲底,好似報時咁!
廚房對住個家個b6女人晚晚12點開始鬧個老公,日日都搵到野鬧,鬧到點半!

別墅

唔單止麻煩鄰居
就連「缺德」鄰居都有...

侯爵府

我樓下個細路, 成日喊, 真係喊包果種, 我諗佢係喊住無眼淚果種, 佢屋企D 由得佢喊, 最離舖係一早六七點就喊, 有時佢阿麻就放大個喉嚨鬧, 嘩.. 大佬, 我好難得放假訓晏D , 一早就俾佢喊醒, 仲要呢家人細既就成日喊, 大人就成日講野大大聲, 真係攞命~~

我覺得呢D 嘈音真係好煩, 究我幾時先可以脫苦海呢...

侯爵府

回覆 I_LoVe_Bread 的帖子

我都唔邊一家, 好鐘意將D 垃圾掉響人地個門口, 連推度門去後樓梯既垃圾房都懶, 正衰人~~

伯爵府

虎到金來勳章

回覆:lam0121 的帖子

我樓上d單位,成日調m巾,套套,好似屋企無垃圾筒,淋花d水好似唔使錢咁

男爵府

減齡達人勳章

引用:我樓上d單位,成日調m巾,套套,好似屋企無

原帖由 k_wong7 於 13-07-06 發表
我樓上d單位,成日調m巾,套套,好似屋企無垃圾筒,淋花d水好似唔使錢咁

...
M巾

水晶宮

好媽媽勳章

我以前住公屋, 隔離嗰家平時唔開燈, 半夜先開, 有次3點攞鐵槌中野。。。。。。

全幢樓比佢吵醒。。。。。。。好熱“鬧”

男爵府

減齡達人勳章

引用:我住套房啲隔音勁差,以前隔離住咗個大陸女

原帖由 nicolrtang 於 13-07-06 發表
我住套房啲隔音勁差,以前隔離住咗個大陸女人,日日就用重低音播disco音樂,嘈到拆天,警都報咗幾次,日日 ...
係呀!我都驚阿b夜晚喊嘈住隔離,好彩佢又唔係喊得好大聲,係ee 哦哦。。。。

男爵府

減齡達人勳章

引用:唔知邊一家晚晚零晨3點同5點半敲煲底,好似

原帖由 ken2x 於 13-07-06 發表
唔知邊一家晚晚零晨3點同5點半敲煲底,好似報時咁!
廚房對住個家個b6女人晚晚12點開始鬧個老公,日日都搵到 ...
日日都鬧咁堅。

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+ken2x+於+13-07-06+發表唔知

原帖由 lam0121 於 13-07-06 發表
日日都鬧咁堅。
係,鬧佢,呼喝樣樣齊,因為個男人放夜晚,個男人一入屋之後就會聽到佢比佢老婆鬧

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

先不先掛D臭氣沖天的野草係門口
打開門抄菜,油煙成個走郎都係
放D死臭鞋係門口
濕傘放係門口吾關鐵鍘,變相水滴係我門口
.
.
.
.
.

珍珠宮

虎到金來勳章

一定有一家係左右,我一層樓有8戶,有人養貓,有人養狗,養貓嗰戶可能懶換貓沙,所以成日有臭味,好彩話佢佢都會聽,佢自己唔多覺; 一戶養哥基狗係好主人,乾凈無味,最後面嗰戶養迷你松鼠,本來都覺得OK,但佢隻狗係家中臭臭嘅,唔包好就放入後樓梯垃圾埇,當其他住戶出去放垃圾時好多時就咁見到D狥臭臭!

首頁

尾頁

跳至