自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

動物園內既食物,好多烏蠅飛黎飛去,真係
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

引用:Quote:原帖由+龍龍+於+13-07-24+發表2日1夜

原帖由 叉燒媽 於 13-07-24 發表
我地上次住3日2夜先覺得啱啱好。。上年2日1夜都唔夠喉咁
叉燒媽,3日行程可唔可以分享呀?我舊年去係2日1夜,第一日:酒店休息一陣就去食野,跟住睇馬戲,返酒店。第二日:食早餐睇白老虎,跟住去動物園,食 lunch 就返香港了!

今年年尾想去多次,想去3 日

珍珠宮

好媽媽勳章

Minor 發表於 13-7-24 19:58
水上樂園玩設施要等成個鐘架
都預左嫁啦~~~
我有兩隻大小魔怪""

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

小露比* 發表於 13-7-24 21:12
都預左嫁啦~~~
等唔係問題…等緊果時乾曬先最慘

珍珠宮

好媽媽勳章

Minor 發表於 13-7-24 21:14
等唔係問題…等緊果時乾曬先最慘
我都唔期望果日好好天 , 只求唔好落大雨咋
我有兩隻大小魔怪""

子爵府

熱~~ 熱~~ 熱~~ 飲品又唔凍,d野唔好食,
雖然一路都有水喉比你洗手洗面,但係都辛苦,
馬戲好好睇,我係住酒店一晚至番香港,
都想知如果下次再去睇馬戲,睇完馬戲有冇車番香港.

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

回覆:請教去過長隆動物園既朋友

二日一夜啱啱好

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ivysiuling 發表於 13-7-24 20:15
叉燒媽,3日行程可唔可以分享呀?我舊年去係2日1夜,第一日:酒店休息一陣就去食野,跟住睇馬戲,返酒店。 ...

其實我3日行程都好hea呀,因為唔想咁趕咁急,

第1日9:00am船, 去到12點左右,
check in完後去采蝶谷食lunch
lunch後就返酒店房放行李, 就搭地鐵出番禺市橋行街街,
去超市買下0野。晚上返酒店睇馬戲, 睇完再打的去食街食晚飯

第2日早餐後就全日水上樂園, 玩到5點再返酒店沖涼換衫食白虎dinner buffet,
跟住去左酒店入面果個兒童區俾小朋友放下電,
9:30pm再返房休息

第3日早餐後出發去動物園,
睇下表演影下相咁, 去到5pm返酒店搭shuttle去搭船返hk

就係咁喇

執仔之手 與仔偕老

男爵府

我6月尾去過二日一夜,住長隆酒店,第一日去到下酒店游水,晚上睇馬戲,第二日動物園,好熱。但平日去吾多人玩得好充實。

公爵府

住3日2夜
期待2019

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

引用:Quote:ivysiuling+發表於+13-7-24+20:15+叉

原帖由 叉燒媽 於 13-07-25 發表
唔該晒叉燒媽,好詳盡呀!我仲想問,水卜樂園 d 水 dirty 嗎?

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 ac321 的帖子

開車那個系另一部分的動物園,真正大的那個也不算臭同逼吧,系曬左D

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

唔建議7.8月去玩!好hot~最少2曰一夜

新的一天...希望真的有新的希望吧...

子爵府

題外話。玩水上樂園好開心呀

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ivysiuling 發表於 13-7-25 04:15
唔該晒叉燒媽,好詳盡呀!我仲想問,水卜樂園 d 水 dirty 嗎?

唔使客氣~~
我地2次都係6月尾平日去,
唔多人,
水質又ok wor!!

2位小朋友touchwood游左全日皮膚都無事
執仔之手 與仔偕老

侯爵府

好媽媽勳章

引用:回覆+ac321+的帖子開車那個系另一部分的動

原帖由 grancyliang2007 於 13-07-25 發表
回覆 ac321 的帖子

開車那個系另一部分的動物園,真正大的那個也不算臭同逼吧,系曬左D
不知你所講既大部份細部份係指邊到。
我去時,要同冇揸車既人一樣,每人買一張票(係同一張票),不過揸埋車入去就另外再買多張票(約200元到),人就可以吾使落車。之後就見到D人打晒蛇餅(好恐怖)喺樹等坐架動物園免費車(因為野生部份一定要坐車入去)………之後全程路分左右兩邊,一邊給私家車行,一邊給冇揸車既人坐既公園車(幾卡果種,又熱又迫又冇冷氣)………
而其它部份(有圍欗果D),就可以落車後再行入去(不過以前去過,知道冇野睇、、、、加上又熱又臭又迫又多人、、、結果個個都吾願/想落車

子爵府

引用:好玩嗎?想同兩個小朋友暑假去玩,8月會唔會

原帖由 cindy83215 於 13-07-24 發表
好玩嗎?想同兩個小朋友暑假去玩,8月會唔會太熱太多人?有咩注意?一日玩唔玩得晒?晚上睇埋馬戲再返HK會唔會太 ...
我上次十月去都覺得好熱,而且D便便勁臭,但好多動物睇,小朋友一定鐘意,拎定遮帽同風扇仔,拎個保冷袋入D冰水去會好D,同埋玩一日太趕喇,大人都辛苦啦,何況係小朋友!

首頁

尾頁

跳至