自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:7月出世,+我問過\"張祝珊\",+歲半才可報

原帖由 fanfan2007 於 13-08-05 發表
7月出世,
我問過"張祝珊", 歲半才可報
安強確定左收?

別墅

引用:我小朋友讀緊安強n班,d老師簡直冇得彈,好

原帖由 wkso 於 13-08-05 發表
我小朋友讀緊安強n班,d老師簡直冇得彈,好錫小朋友,又樂意分享小朋友番學趣事,是我遇過最好的幼稚園老師 ...
我阿仔讀過安康分校,d老師都超級有愛心!應該係成間學校由校長到嬸嬸到好愛錫小朋友!

大宅

引用:張祝珊午睡有床仔,+唔係瞓地下呢間係一間好

原帖由 small-pekkle 於 13-08-05 發表
張祝珊午睡有床仔, 唔係瞓地下

呢間係一間好好的幼稚園, 入到的要珍惜, 讀落後你會發覺倒佢嘅好處 (我小朋 ...
想問下小朋友派左邊間小學?

大宅

引用:我個仔宜家k3+讀安強,當年張祝珊n+好多人報

原帖由 saber 於 13-08-05 發表
我個仔宜家k3 讀安強,當年張祝珊n 好多人報,無位,淨係見左校長,連學校都無得參觀, 感覺好似間學校唔係好nic ...

大宅

引用:Quote:Tsubamewing+發表於+13-8-4+17:01+想

原帖由 amcbb 於 13-08-05 發表
我小朋友而家已經4年班了。

大宅

引用:我個仔宜家k3+讀安強,當年張祝珊n+好多人報

原帖由 saber 於 13-08-05 發表
我個仔宜家k3 讀安強,當年張祝珊n 好多人報,無位,淨係見左校長,連學校都無得參觀, 感覺好似間學校唔係好nic ...
睇錯左你位小朋友未讀完
你諗住入邊間小學?我心儀嘉諾撒,但聽聞好難入

大宅

炎夏勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Tsubamewing 的帖子

未, 等信面試

大宅

引用:回覆+Tsubamewing+的帖子未,+等信面試

原帖由 fanfan2007 於 13-08-09 發表

未, 等信面試
我以為名校先要去面試

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

Tsubamewing 發表於 13-8-5 13:39
有得參觀?我都去過張祝珊無得睇

今年有OPEN DAY喎, 你無留意呀?

大宅

回覆:比較2間幼稚園(基督教崇真會安強/五邑工商總會張祝珊)

派邊間同幼稚園冇關係的

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章

當年2間都收我個小朋友讀N班, 同埋2間學校都有參觀, 但最後都選安強

因從小朋友健康著想, 見"張"長期關窗, 開冷氣, 驚空氣唔流通, 而"安"好揚, 小朋友真係好少病

而"安"自己有私人playground, 而"張"只係室內活動

大宅

引用:Quote:Tsubamewing+發表於+13-8-5+13:39+有

原帖由 shirleycsy 於 13-08-09 發表
今年有OPEN DAY喎, 你無留意呀?
幾時?我唔知呀

大宅

引用:派邊間同幼稚園冇關係的

原帖由 small-pekkle 於 13-08-09 發表
派邊間同幼稚園冇關係的
我都知,只係好奇問下咋!

男爵府

你無睇錯,我個小朋汏未放暑假,8 月 20 日先放,所以係讀緊 k3, 9 月就讀小一, 入左嘉樂撒,但係小學同邊間幼稚園無關係架.

男爵府

回覆 saber 的帖子

安強今年有5個入嘉諾撒,全部都係世襲 (兄姊/父母), 其他大部份都入聖文德/ 有兩三個入聖博德,大部份同學仔都係住鳳德個邊,所以聖文德係首選,其次慈雲山個邊,到時仔仔就會見唔到d幼兒園朋友仔,但係又可以識多d新朋友

大宅

引用:回覆+saber+的帖子安強今年有5個入嘉諾撒,

原帖由 saber 於 13-08-09 發表

安強今年有5個入嘉諾撒,全部都係世襲 (兄姊/父母), 其他大部份都入聖文德/ 有兩三個入 ...
我想佢讀嘉諾撒因為近屋企,怕派到去好遠

大宅

引用:回覆+saber+的帖子安強今年有5個入嘉諾撒,

原帖由 saber 於 13-08-09 發表

安強今年有5個入嘉諾撒,全部都係世襲 (兄姊/父母), 其他大部份都入聖文德/ 有兩三個入 ...
聖文德喺邊樹?

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

Tsubamewing 發表於 13-8-9 19:49
幾時?我唔知呀

5月18日open day
今年有7位小朋友入讀嘉諾撒, 其中4位世襲, 2位派位, 1位叩門

大宅

引用:Quote:Tsubamewing+發表於+13-8-9+19:49+幾

原帖由 shirleycsy 於 13-08-10 發表
5月18日open day
今年有7位小朋友入讀嘉諾撒, 其中4位世襲, 2位派位, 1位叩門
...
真係唔明點解會咁難入

大宅

引用:回覆+Tsubamewing+的帖子小女9月會入讀五邑

原帖由 awinyee 於 13-08-03 發表

小女9月會入讀五邑工商總會張祝珊, 因為基督教崇真會安強好殘舊, C6唔 like ...
想問下張祝珊收生條件係睇乜?我係網站見佢按年齡優先。今日終於等到18個月去報名了,去了這間及安強,但個人真係極度唔鐘意安強,因為今日見到啲應該係老師既人,但態度唔太好仲好似怪我佢地裝修緊黎報名(首先我唔知佢裝修緊,第二我個仔已經比啲裝修聲嚇到喊到收唔到聲,係咁既情況果位老師仲唔幫我手meet啲郵票出黎,事緣我買唔到1.7,諗住比1.4,再補差額睇下得唔得,因為我先去張祝珊,果邊未出聲已主動開口話知道好多家長都買唔到,已買定了1、2毫既郵票,叫啲家長補差額就得。講返安強果邊,當我交哂報名費所有野,果個老師有點兒寸咁同我講佢地無郵票買架!叫我下星期補返果9毫字郵票,其實原先我係諗定左照比多3個1.4佢就算,但果刻諗唔到野個仔係咁喊,跟手再講而家放緊暑假裝修緊跟住叫我走,好似有啲責怪咁,全程我個仔係仲喊緊,最後連收據都無。如果佢一早咁講野,我果30蚊報名費一定唔比住。再講一入去啲人見到都唔理你,咁我只係行左一步入去問,有位老師就立即叫返我出門口等,相比之下張的老師好得多又會詳細解釋幾時有通知面試點安排等等,又可以參觀校舍,但係以我所知呢間學校都真係幾爆下,佢話無位,最快要等2014年,應該下年3月先可安排面試,所以想請教下已見成或已畢業既家長一些意見,究竟真係好似網站咁講睇年齡定有其他要注意?

首頁

尾頁

跳至