跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 你地有冇走樣呀??

係呀, 我啲朋友話餵人奶對修子宮有好大幫助. 咁子宮收得快個肚都相對修快啲啦.

大宅

如果順產就可以早d開始修身, 但開刀就要等耐d, 出去做機要等起碼半年, make sure內外傷口都埋好先至做得。

洋房

有d書都係咁講, 話餵人奶會好快修身啦, 子宮收縮得快d啦同可以自然避孕達6個月添, 但身邊有d媽媽只可以餵到最多一個月, 有d即頭只餵左半個月咋. 所以未知究竟得唔得.

大宅

我家姊嗰陳佢夜晚起唔到身餵人奶, 所以好快就放棄了. 而且,人奶容易消化, 所以要不停咁餵. 媽咪既恆心好緊要. 有啲媽咪人奶唔夠, 要補奶粉. 可能食奶粉比較易(唔使咁用力), 啲bb咪中意食奶粉多過人奶囖. 總之, 餵人奶唔係你想餵bb就飲.

piggy2007

別墅

咁又係, 我諗住唔理啦, 用泵奶器, 有幾多就幾多啦, 如果唔夠唔知可唔可以mix奶粉呢? 我估如果又人奶又奶粉, bb係會有得比較lu....

piggy2007 寫道:
我家姊嗰陳佢夜晚起唔到身餵人奶, 所以好快就放棄了. 而且,人奶容易消化, 所以要不停咁餵. 媽咪既恆心好緊要. 有啲媽咪人奶唔夠, 要補奶粉. 可能食奶粉比較易(唔使咁用力), 啲bb咪中意食奶粉多過人奶囖. 總之, 餵人奶唔係你想餵bb就飲.

piggy2007

大宅

但係我啲朋友講直接餵人奶會好feel啲, 同bb既連繫會好close. 我好想feel吓呀!!!

別墅

我都想餵人奶,对BB应该会好D. 不过,到时能不能这样也不知道,又要看奶水够不够,看自己受不受得了。。。

Still, my first priority is 餵人奶

別墅

雜誌話靚靚唔夠奶水, 佢咁養尊處優都唔夠, 點先夠呢??

男爵府

唔夠奶水
可以試飲一隻 herbal milk tea.. 會有多d奶水
(我試過)
同埋記得谷奶時 就好pump奶.. 如果唔係好快無!

餵人奶可stimulates 身體去製造hormones令子宮收縮架!
咁咪可以收肚囉...

我依家都仲未走樣.. 只不過. 人地覺得我有肚腩!
jadeleejk 寫道:
雜誌話靚靚唔夠奶水, 佢咁養尊處優都唔夠, 點先夠呢??

大宅

朋友介紹咗幾個方法:

1. 飲木瓜魚湯.
2. 多啲睇bb張相. (啲人話咁可以引發母愛, 剌激乳線, 咁就會多啲奶水.
3. 定時pump奶.

唔知work 唔 work, 不過一試冇仿.

piggy2007

別墅

咁係咪生完先飲呀?? 而家無胃口呀, 要飲魚湯有d難度呀 :-(

piggy2007 寫道:
朋友介紹咗幾個方法:

1. 飲木瓜魚湯.
2. 多啲睇bb張相. (啲人話咁可以引發母愛, 剌激乳線, 咁就會多啲奶水.
3. 定時pump奶.

唔知work 唔 work, 不過一試冇仿.

piggy2007

首頁

尾頁

跳至