論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 正賤人、鬼唔望拉佢坐監俾人輪姦...

我諗個僱主無諗到個賤人咁陰毒, 因為下下都one month notice($) 都好傷; 我而家都有啲驚, 因為我同個bunbun關係都唔好; 我個囝囝4 years old, 希望佢唔會發癲傷害囝囝.
fsforth 寫道:
我好唔明點解一路同個工人關係唔好都唔一早炒左佢, 仲要比個BB佢湊? 仲比佢有機會報復係自己個仔身上!?

唔通真係為左慳幾千元, 就要忍呢D工人?

大宅

冇 人 性

大宅

好媽媽勳章

點解我地要貼錢買難受,返工受氣重要提心吊擔,
正一pk bun.賤人賤人呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~~ pet : chili ~~★2寶 blog★

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

pk 賤人,連bb都吾放過,我地咒死佢 !
鬼唔望拉佢坐監俾人輪姦,重有俾人輪都妹妹都爛 !!!
sorry ,我太粗俗,但我實在太嬲 !!!!!!

希望果位小朋友快d痊癒 ! :-(

大宅

侯爵府

devil heart. GO to hell
:-D :-D :-D :-D

子爵府

個衰賓好變態, 好賤呀.....

唔滿意咪走lor, 仲乜要攪個bb呀, 無人性

大宅

正賤人, 咁變態, 入到監就知, 仲唔俾人玩死!!! 呢D衰人應該post佢個樣出來

希望bb無事, 快D好番.

別墅

正一變態賤人. 唔死都冇用
^_^

大宅

今朝都有睇到報紙﹐都覺得其實僱主都好無奈﹐講真﹐有幾多僱主同外傭既關係係好架﹖著咁一半係不過不失﹐另外果d咪係d屈錢黨﹐同絕無僅有既好賓/好印囉。

除左一個月補水之外﹐都唔係可以下下即刻換人﹐請人接手都要一段時間。

我成日覺得﹐炒人/辭職就一個月通知﹐但請人最少幾個月﹐政府即係玩我地﹐唔好彩請著幾個差既﹐三兩個月就換人﹐咪次次都成個月真空﹖一年幾次﹐點攪呀﹖最好就係入境處簡化收續﹐增加人手﹐2個星期批到﹐咁前後一個月就可以到港﹔一係要2個月通知(不過不切實際﹐辭左職/炒左都冇心機做落去﹐棧補錢時要補多d)。

IYMAMI 寫道:
我諗個僱主無諗到個賤人咁陰毒, 因為下下都one month notice($) 都好傷; 我而家都有啲驚, 因為我同個bunbun關係都唔好; 我個囝囝4 years old, 希望佢唔會發癲傷害囝囝.
[quote]
fsforth 寫道:
我好唔明點解一路同個工人關係唔好都唔一早炒左佢, 仲要比個BB佢湊? 仲比佢有機會報復係自己個仔身上!?

唔通真係為左慳幾千元, 就要忍呢D工人?

[/quote]

大宅

另外﹐個賤人拉佢坐監俾人輪姦咪益左佢﹖﹗最好好似古時﹐施以宮刑。

男爵府

個bb好可憐 :-( :-(

呢個工人唔死都冇用

大宅

bb有病發燒都心痛到c, 重要係做大手術, 陰功 :-( :-(

死bun

男爵府

畀面勳章

bb好可憐, 一路睇呢段新聞一路忍唔住 :-( :-( :-(

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

都唔明點解呢d仆街工人可以做出d咁惡毒o既事, 影晌bb一世 :-( 就算判佢20年都補償唔番, 應該拉佢去打靶
有時見到呢d新聞都會好驚, 好似放左個計時炸彈係屋企 :-( :-(

大宅

死賤人, 個官若唔重判佢, 就係助紂為虐. 一定要重判, 俾佢地知自己的行為可惡.
希望個bb快沒事, 健健康康, 一家人開開心心.
^~^

複式洋房

[img align=left]http://hk.yimg.com/hk/providers/sun/20061201/sn01a120103_big-s.jpg[/img]

睇清楚佢個xxx樣。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好離譜﹗一定要重判﹗

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

見到呢段新聞心都痛埋, 希望BB冇事啦, 祝福BB!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

去死啦,咁陰毒
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至