跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

Re: 越諗越覺得對唔住阿B /.\

男爵府

Babyeddie,
你個case最好當然係OB接生最好, 但香港都有好多孕媽咪同有相同情況, 所以你可以放鬆/放心小小... 香港midwife 手勢真係唔錯, 我唔係幫住自己同行, 而係當我做過香港政府hosp, C+ hosp, 澳洲嘅hosp, 到而家我喺美國new york做姑娘.. 香港姑娘嘅質素係最高(P.S.-->唔計而家university training 嗰啲.. 我講緊hospital training嘅姑娘)
所以當你入政府生, 係有complication, midwife都唔會自己同你接, 佢哋會call houseman/resident stand by架!

msangelhk, babyeddie,
OB話我下星期返去clinic follow up.. 會計算要 induce labour, BB個頭過大.. 我唔可以C-section, 因為我有Heart Mur Mur, C-section 風險好大.. 我係麻醉病人當中最危險嘅一組.. 係第5組.. 以前做肝手術之後, 喺 recovery room試過個心唔跳, 差啲嚇C晒啲同事同醫生..
好在佢哋check 實我.. 咪96年我就拉咗''chai"喇..
每陀一胎都揾命搏, 但胎胎都要催生(Amanda都係頭太大, 要34週induce labour).. 我都覺得對唔住小B呢..
所以我哋要互相支持, 我哋都想為BB做到最好呢..

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

Nillie_Mami & sweetcouple

係度有你地支持真係好, 有時我係 bk 看到的事件仲煩, 都好感恩自己都的問題係小問題, 但正苦唔好, 小市民好苦, 好彩都有大家支持, 0701 mama 大家努力!!

別墅

唔好咁灰啦!我生o個陣都好順利(8月),在政府醫院生.你咁緊張會影響bb架!放鬆d啦!香港人.

男爵府

所以我哋要更加愛惜自己, 放鬆心情.. 做個忘記唔開心同努力面前嘅媽咪!
各位07年1月媽咪萬歲!!!!
我哋要互相支持啊!

首頁

尾頁

跳至