想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 請問"送子觀音"在那裡? 要帶什

hello m34,

我同老公都係星期日下午去,沿途見到一對年輕夫婦,不知是否你們呢?

大家要加油喔!觀音娘娘會保佑大家的!!

大宅

BK Milk勳章

cwclsh:
我都係星期日下午左右去呀!
妳個日係咪著白色外套呀?

大宅

我舊年去了萬佛寺的"送子觀音"....已經約06年中了.......
唔知今次有左關唔關事 (因為相隔左咁耐 )不過my sister said 呢個先係最正宗喎

不過都打算下星期二去還神.......去返萬佛寺囉....

男爵府

happy727:

萬佛寺! o係邊樹架,點去呀?

大宅

jo10:

係寶福山 隔離呀.......(沙田)
jo10 寫道:
happy727:

大宅

hello bbiibbii,

係呀!係呀! 你就係o個pair年輕夫婦呀!?
你try左幾耐呀? 你咁誠心,觀音娘娘一定會保佑你的!

複式洋房

如果我地大家有緣, 下次星期天再去觀音巖, 可能有機會碰面.到時大家打過招呼.
cwclsh 寫道:
hello m34,

我同老公都係星期日下午去,沿途見到一對年輕夫婦,不知是否你們呢?

大家要加油喔!觀音娘娘會保佑大家的!!

大宅

BK Milk勳章

cwclsh:
哇 :-P ..真係巧合呀!!:mrgreen:
我試左都有7-8個月
你個日咁快走既??我有求簽呀!(不過簽文唔多好):cry:

但我相信觀音娘娘一定會保佑我地好快就有bb架~
係呢~你試左幾耐呢?有冇睇中醫/西醫?

大宅

BK Milk勳章

萬佛寺.....搭咩車去既呢?

happy727 寫道:
jo10:

係寶福山 隔離呀.......(沙田)[quote]
jo10 寫道:
happy727:

[/quote]

大宅

萬佛寺那邊 , 我想香港區乘什麼車去到?是否在沙田巴士總站(新城市廣場),有小巴去嗎?
我早一個月我買了送子觀音像(已請人開光),放在家中安放 , 每天有上香及"品"觀音.是否一樣功效?
JO JO PIG

大宅

dear all

sorry for late reply....

萬佛寺 --- acutally at shatin KCR Stations walk 10 mins away -- coming tuesday 我多數会去還神...到時会 report which exit ( actually 行去 Grand Central Plaza -- IKEA ) 方向---咁会見到宝福山---側边有條小路...跟住行條好斜好斜嘅路.......(almost 15 mins ) -- 就会到....
JOJOPIG 寫道:
萬佛寺那邊 , 我想香港區乘什麼車去到?是否在沙田巴士總站(新城市廣場),有小巴去嗎?
我早一個月我買了送子觀音像(已請人開光),放在家中安放 , 每天有上香及"品"觀音.是否一樣功效?

大宅

hello bbiibbii,

我都試左3-4個月.本來想睇中醫的,但我好怕飲中藥,一飲就想反胃...如果呢個月都唔中,我會先食促孕丸先,再兩個月後都唔得先睇西醫!我有理無理都book左董曉芳睇不育,因為驚到時唔得先book有排等 .(我一月中book都要等到五月尾)

係呀∼個日我只係誠心跪拜,上了三注清香就走了(5mins only). 但係心情好好,可能同老公行行山做做運動.個人都輕鬆d.

其實最近我因為還未有,個人太緊張..好大壓力.而家學緊放鬆囉.
你都係呀!唔好太憂心(係觀音娘娘前,看過你一眼)要放鬆d,給自己一個時間,再唔得咪最多睇醫生囉!有了時間表,個人起碼有方向,就無咁down.(我覺得..cccc)
....那天晚上,我都有為你許願...觀音娘娘一定會保佑我地的.

大宅

BK Milk勳章

cwclsh:

我都係book左董曉芳呀!:-P我係沙田(12月book等到3月先有得睇)我之前睇周美仙睇左2個月check左冇問題依家睇中醫睇左個幾月
其實你試左3-4個月都只係好短時間唔駛咁擔心呀!
我同你一樣為左生bb攪到好緊張..:tongue:壓力大~
所以我都約左d fd去大嶼山玩等自己輕鬆d囉
謝謝你為我許願!
冇錯~我知道觀音娘娘一定會保佑我地^^

大宅

請問香燭係自己帶去, 定係果度有得買架﹖謝謝﹗

大宅

HELLO BBIIBBII,
你都睇過周美仙呀? 覺得點呀? 我BOOK左明天睇佢....因為今日右DAY1 :-( .....
琴日DAY24見到D仔排卵有上深下淺,我重唸可能有機TIM :-x ...點知真係SISTER所講M前o個條淺線,重要早左4日來 ....好失望呀~~~~bbiibii....,,,,,今日重要攪到我老公安慰我,真醜怪

係呢~你今日day幾呀?

大宅

hello kx,

你可以帶去or o係山下迴旋處到買 or 上面有提供,不過攞完記得tim香油呀!

大宅

BK Milk勳章

cwclsh 寫道:
HELLO BBIIBBII,
你都睇過周美仙呀? 覺得點呀? 我BOOK左明天睇佢....因為今日右DAY1 :-( .....
琴日DAY24見到D仔排卵有上深下淺,我重唸可能有機TIM :-x ...點知真係SISTER所講M前o個條淺線,重要早左4日來 ....好失望呀~~~~bbiibii....,,,,,今日重要攪到我老公安慰我,真醜怪

係呢~你今日day幾呀?

cwclsh :
唔好灰心呀!我支持你架~
我睇左周美仙2個月今個月停左睇佢(我想老公驗蟲蟲)
到3月我會睇董曉芳~睇周美仙都係咁啦(食排卵丸+打針+照egg+塞藥+打安胎針)佢都唔會話講好多野,要你問佢囉!
我今日係day14~差唔多排egg..不過我唔會check住dodo
我想睇好我d夜尿先(睇緊中醫話我腎虛)
醫好左先努力過啦~:-P

大宅

thank you, bbiibbii!

琴日最終大 :-( 一場~~~
成日話要放鬆放鬆!!到DAY1來到都係哭了出來
係呢,我想問打咩針,塞咩藥呀? 重要打安胎針

腎虛? 會影響D咩?

SORRY, 好多野唔明!

大宅

BK Milk勳章

cwclsh 寫道:
thank you, bbiibbii!

琴日最終大 :-( 一場~~~
成日話要放鬆放鬆!!到DAY1來到都係哭了出來
係呢,我想問打咩針,塞咩藥呀? 重要打安胎針

腎虛? 會影響D咩?

SORRY, 好多野唔明!

妳唔駛心急架!試左幾個月之嘛~~唔駛驚喎!
佢係一開始食排卵藥 跟住如果要就打埋排卵針(一路都要照蛋)跟住打安胎針(係如果有左可keep住)
第2個月都係,+左一樣要塞藥(係可幫助易d著床)仲有會同你抽血驗賀爾蒙+照輸卵管!
中醫講腎虛會難d有b架..我估係難d著床卦~
仲有如果有b都好易小產架!
所以調理身子真係好緊要~~
為左有b...真係要用好多錢呀!:cry:
希望我地都快d bingo:mrgreen:~ 快d bingo:mrgreen:啦

大宅

喚!明白了!!
嘩~你連輸卵管都照埋喇!?
如果check埋你老公d蟲蟲,沒有問題,你只要調理好身子就有望喇!!

老實講,我真係好怕打針,抽血...塞藥,照輸卵管.....右怕飲中藥......但為了他/她,我都會面對.

係呢~咁你睇左周2個月用左幾多錢呀?

今日day2已經無野lu.... 番, 我逢day1都係咁,day2就無野

多謝你呀!我地只有一面之緣,但我好多野都可以問你,互相鼓勵...因為有d野好難同朋友講,佢地覺得有真係好易(幾個都係一個月就bingo),連懷孕前檢查都無做.佢地覺得無咩咁難...但人總有低落時,有時聽到d說話確是酸溜溜的. :-|

我今年都32 lu...你呢?

希望觀音娘娘保佑bbiibbii,我同呢到所有bk sis都早日有個健健康康的bb啦~~

首頁

尾頁

跳至