跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章

引用:回覆+mpyleung+的帖子Hi+mpyleung,可否講多

原帖由 suewong 於 13-09-05 發表
回覆 mpyleung 的帖子

Hi mpyleung,
Sue, we are considering the same thing, though my baby is only one now, but I also want to start planning on the living and education now. Can we establish contacts? I will pm you my whatsapp. Thx

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

男爵府

回覆 emiliarabbit 的帖子

Hi Emiliarabbit,好呀!大家keep in touch呀!
㸃解你們選Calgary? 你bb只一歲,唔打算學幾年中文先回去?你有冇family or friends係果度呀?

洋房

回覆:suewong 的帖子

Sue 我岩岩入紙,如順利大約下年7月land, 同你的考慮一樣,會先落地calgary 先,其實对toronto 好心動,但怕指數太高,你已去了嗎?可否做個朋友?我有個3歲仔仔,亦打算到步生多個:)

男爵府

回覆 KuoKuoCrystal 的帖子

Hi kuokuoCrystal,Pls check pm.

洋房

回覆:emiliarabbit 的帖子

Emiliarabbit 我們也是plan 下年land calgary, 不如也留contact, 那大家走前走後也可交流,到步也有朋友仔有甘孤單

洋房

我係bk 新手,不懂check pm, 一陣問朋友怎用再contact 你。stay in touch :) 你已入form? 我岩岩入,好多野交,搞左3 months

洋房

Calgary ... 只因老公familar, he had never been to toronto, heard that toronto is much like hk, actually 心思思,又怕city 大複雜D指數高... Calgary , lower tax is one of the attraction!

男爵府

陪月勳章

引用:Emiliarabbit+我們也是plan+下年land+calga

原帖由 KuoKuoCrystal 於 13-12-18 發表
Emiliarabbit 我們也是plan 下年land calgary, 不如也留contact, 那大家走前走後也可交流,到步也有朋友仔 ...
我地有幾個有開個whatsapp group,你留個contact比我,叫矩add你丫

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

洋房

心有O西,just sent :)

洋房

我正找搬運公司quote, 好多野做now

洋房

引用:Quote:原帖由+KuoKuoCrystal+於+13-12-18+

原帖由 emiliarabbit 於 13-12-18 發表
我地有幾個有開個whatsapp group,你留個contact比我,叫矩add你丫
已check pm, 收不到sue 的信息,已把contact pm sue n emiliarabbit, 你們直接add 我入group 吧, talk later :)

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

hi all,

我都打算今年年底入紙去Calgary (因為老公家人在這裏)...
2015年3/4月返
小兒2010年出世, 想他容易適應校園生活...
但都有好多胆心, 例如揾工...

whatsapp group 可以預埋我嗎?

期待新的生命來臨!

男爵府

回覆 cheung_cnine 的帖子

hi Cheung_cnine,
你pm我你的手提電話,我add你入whatsapp group,好開心有多些family加入^^

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

Thanks!!!

已PM~

其實入紙申請前是否需要提交
驗身報告?

期待新的生命來臨!

大宅

Hello,

我地一家三口子都打算16/17年過去Canada, 可以加我入去你團隊了解更多那邊生活嗎?

別墅

Me too.

I will land within 3 months.

可以加我入去你團隊了解更多那邊生活嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 gladyskls 的帖子

請問可否加埋我呀? 我與老公也計劃中, 之前住VANCOUVER, 很喜歡那邊的生活, 但現已變得好香港, 且生活指數偏高, 故考慮CALGARY, 最擔心是冬天天氣。希望日後有個召應, 因那邊沒親友的。

請問CALGARY有冇中僑架??

男爵府

hi, gladyskls and FJmom,
唔好意思,之前屋企冇wifi, 冇上BK,你們pm你們的電話號碼給我,我再add你們啦!

男爵府

回覆 nataliebb12 的帖子

hi nataliebb12你pm 電話號碼我add你吖!

別墅

回覆:gladyskls 的帖子

你冬天會來calgary?會幾凍的

首頁

尾頁

跳至