興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:二手店有數百塊舊底板賣,售百多元,舊火牛

原帖由 rayhong9 於 13-09-12 發表
二手店有數百塊舊底板賣,售百多元,舊火牛都係售百多元。不過,樓主好似吾係好熟點維修電腦。 ...
我完全對電腦,全無知識,我只會用,唔識整架!

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

大宅

用左成6年仲要整要成二千幾蚊,咁緊係唔好整買過部。

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 linggo 的帖子

Vostro 270SVostro 270S品質翻新機/I5-3470/4G/500G/Intel/Windows7翻新機提供12個月有限保養服務HKD 5,096 43%HKD 2,886 1

子爵府

linggo,
我見到有些叫翻新機提供12個月有限保養服務, 是否OK??

子爵府

定此部好D
OptiPlex 3010 OptiPlex 3010品質翻新機/I5-3470/8G/500G/Intel/Windows7翻新機提供12個月有限保養服務 HKD 4,720 34% HKD 3,102 1

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 Martin媽咪 的帖子

你揀檯機... 有限保養 影響唔大既....都照保12個月.
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

珍珠宮

你揀兩個系列都係商用為主. OptiPlex 比 Vostro 高級少少.
俾多少少揀 optiplex 係好點點, 睇埋外型...列表冇講 szie ...
# 你買時問一下. 另外 keyboard & mouse, 電源線, 都問下有冇跟.

optiplex

vostro

大宅

回覆 Bo-Bo 的帖子

建議加入此谷https://www.facebook.com/groups/ohyescanfix/...有時有高人可免費幫你整機或者有整好既二手免費送出....https://www.facebook.com/groups/OYIF2/

子爵府

謝謝 linggo 回覆, 是買給 S3 仔仔在家用的 , 買那部好呢??

子爵府

回覆 joeylaw17 的帖子

多謝你的建議

珍珠宮

OptiPlex 3010 定位會高少少....可以考慮.
但都係先問一下, 機箱係大, 中, 小....考慮埋空間問題...

男爵府

Martin媽咪 發表於 13-9-18 11:29
"有限保養"是指甚麼?

人工? 零件? 人工加零件?

[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

珍珠宮

回覆 rayhong9 的帖子

DELL 有 FAQ

Q 它們包括有限保養嗎?
A 戴爾為其品質翻新機提供有限保養。針對電腦產品,產品硬體的保養期為發票日起12個月,筆記型電腦電池保養期為3個月。保養服務僅限主機,不包含外部設備和附件產品,不享有整機更換、退款或全球聯保服務。外觀問題不列入保養範圍。戴爾不再延長保養期,不更改保養類型。

別墅

樓主,你Mon無事,成部砌過都不用2000啦

公爵府

我屋企有一塊舊底板, 一個舊火牛, 無用可送出, 可整返你部機, 可惜你已搵舖頭整了
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

大宅

引用:我屋企有一塊舊底板,+一個舊火牛,+無用可送

原帖由 shareholder 於 13-09-20 發表

我屋企有一塊舊底板, 一個舊火牛, 無用可送出, 可整返你 ...
多謝哂!太遲睇到你post了,因為要急用,只可比人搶錢喇!

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

大宅

拿回家前, 你沒有試過先拿回家????

大宅

引用:回覆+Bo-Bo+的帖子拿回家????

原帖由 ccam12 於 13-09-24 發表

拿回家前, 你沒有試過先拿回家????
整好!拿回家lu!

男爵府

Bo-Bo 發表於 13-9-24 23:56
整好!拿回家lu!

請問壞左甚麼?
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

大宅

引用:Quote:Bo-Bo+發表於+13-9-24+23:56+整好!

原帖由 rayhong9 於 13-09-25 發表
請問壞左甚麼?
佢話:我部電腦壞左,火牛、底板、風扇,通通換哂,成為$1100大元。

首頁

尾頁

跳至