跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 OT 於 08-11-11 15:45 發表

我最快都要明天下午先可以去報名呀 ! 我又要請假, 又要接埋亞囝去 "易澤峯", 唉做亞媽真係唔容易呀!!!

"力勤" 等我再問下先, 唔該晒你呀 ! ...

唔駛客氣, 希望你快d 搵到間心儀學校la...

大宅

原文章由 JANETHIM 於 08-11-11 15:49 發表

唔駛客氣, 希望你快d 搵到間心儀學校la...

JANETHIM,

真係要講聲唔該晒架 ! 我真係唔知德寶無學卷, 所以真係要快的搵間後備架 ! 如果唔係就真係要慳的洗錢啦 !!mouth:

別墅

原文章由 OT 於 08-11-11 16:34 發表

JANETHIM,

真係要講聲唔該晒架 ! 我真係唔知德寶無學卷, 所以真係要快的搵間後備架 ! 如果唔係就真係要慳的洗錢啦 !!mouth:

OT,

我初時都唔知ga! 去埋interview tim, 跟住上綱睇番, d mami 講過,
再打去問清楚, 先知 ....由09 年開發冇!

咁你聽日去完搵學校, 有乜結果, 再上黎傾吓啦!

大宅

好呀 ! 無問題, 我剛開咗箱信都收唔到 ST. ANDREW, 應該無望啦 ! 明天一定要搵學校啦 !!!

大宅

[quote]原文章由 JANETHIM 於 08-11-11 17:01 發表

JANETHIM,

我今日去報咗 "易澤峰" ,由於上午班full晒, 所以佢收咗我個囝下午 班, 要我交註冊費後, 如果有人唔交上午班就有機會轉返上午班喎 ! Anyway, 無辨法啦, 所以交咗 HKD500- 先囉 !

對呢幼稚園感覺都好好, 校門好吸引, 員工同老師都好有善, INTERVIEW 個位老師都好 NICE. 唯一唔好係太偏遠, 一定要搭校車, 如果MISS 咗校車, 自己湊返學都要的時間呀 !!!

另外, 我再去咗"力勤" 感覺痳痳, 校舍及設備都好舊, 書記嬸嬸都OK 既, 老師都係一般, 唔係咁引導到我個囝, 但都即刻收咗我個囝上午班, 又係交埋 HKD500- 註冊費啦 !!

唉 ! 剛開信箱, "信義" 收咗亞囝上午班, 真係好煩呀 !!!

你會點簡呀 ???!!!

[ 本文章最後由 OT 於 08-11-12 21:19 編輯 ]

男爵府

別墅

原文章由 OT 於 08-11-12 21:07 發表
[quote]原文章由 JANETHIM 於 08-11-11 17:01 發表

JANETHIM,

我今日去報咗 "易澤峰" ,由於上午班full晒, 所以佢收咗我個囝下午 班, 要我交註冊費後, 如果 ...

Hello OT, 大家住 將中, 如方便的話, "信義會" 真係好 方便, 行過對面就係! 但唔知好唔好! 綱上冇乜comment.
聽人講"易澤峰" 都ok, 起碼係”保良局”,但要坐校車!
如" 保良局方王" 唔收我仔仔, 為有去"力勤"!

大宅

原文章由 muiskyie 於 08-11-12 22:54 發表
Dear OT,

How is your going? Do you still consider 宣道會茵怡幼稚園?

Your may refer:
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1689336&page=1#pid28437965 http://forum.baby-kingdom.com/ ...

muiskyie,

唔輪到我考慮 "茵怡"呀 !因為我係超級後備二百幾, 所以機會係 等於 0 呀 !!!mouth: 另外我鍾意既 "ST. ANDREW" 又無信, 所以依家再睇下先決定讀邊間呀 !!mouth:

大宅

原文章由 JANETHIM 於 08-11-13 10:48 發表

Hello OT, 大家住 將中, 如方便的話, "信義會" 真係好 方便, 行過對面就係! 但唔知好唔好! 綱上冇乜comment.
聽人講"易澤峰" 都ok, 起碼係”保良局”,但要坐校車!
如" 保良局方王" 唔收我仔仔, 為有去"力勤"! ...

JANETHIM,
我都考慮緊 ! 我知"信義" 係好方便, 但上次INTERVIEW 完, 覺得好師, 有點兒不負責, 另外新校長上場, 好似好多改革, 唔知會唔會影響日常運作及管理..等. 我有位同學既囝囝都係讀"易澤峰", 佢覺得好好, 老師好有善, 另外又有的興趣班讀, 所以佢都提議我報呢間幼稚園囉 ! 不過, 上午班 FULL 咗, 依家係下午班先, 要等睇下輪唔輪到啦 ! 所以我都唔排除會揀"力勤" 架 ! 有機會我個囝同你個囝做同學囝架 !!

別墅

原文章由 OT 於 08-11-13 12:21 發表

JANETHIM,
我都考慮緊 ! 我知"信義" 係好方便, 但上次INTERVIEW 完, 覺得好師, 有點兒不負責, 另外新校長上場, 好似好多改革, 唔知會唔會影響日常運作及管理..等. 我有位同學既囝囝都係讀"易澤峰", 佢覺得好好, 老 ...

咁....好有機會,你仔仔同我仔仔做埋同學
到時我地,就有好多話題,可以交流

大宅

原文章由 JANETHIM 於 08-11-13 15:18 發表

咁....好有機會,你仔仔同我仔仔做埋同學
到時我地,就有好多話題,可以交流

係呀 ! Keep in touch !!!

別墅

原文章由 OT 於 08-11-13 16:47 發表

OK!冇 問題!

係呀 ! Keep in touch !!!

大宅

大家好,我女女係0612出世架
澄澄小公主的家

男爵府

原文章由 ida*yu 於 15 11 2008 00:09 發表
大家好,我女女係0612出世架

決定入邊間幼稚園未呀?

大宅

原文章由 muiskyie 於 08-11-15 23:57 發表

決定入邊間幼稚園未呀?

我個囝係大囝, 06年1月架 ! 今日CONFIRM "易澤峰"可以轉返上午班, 所以依家考慮讀 "易澤峰" 定"力勤" ??? mouth:mouth:" />

[ 本文章最後由 OT 於 08-11-18 15:10 編輯 ]

男爵府

原文章由 OT 於 17 11 2008 10:16 發表
囝係大囝, 06年1月架 ! 今日CONFIRM "易澤峰"可以轉返上午班, 所以依家考慮讀 "易澤峰" 定"力勤" ??? mouth:

2間同茵怡一樣透明度都唔高,所以唔係我終極首選。

力勤比較近港鐵站。

首頁

尾頁

跳至