跳至

首頁
12345...74

尾頁

大宅

Re: 05年7月媽咪會 (Part 13)

龍媽,j媽,
我都聽人講過猴棗末係會引d痰嘔出o黎o架!
所以如果學龍媽話齋,jj嘔有嘔埋d痰出o黎都係好事!
因為d痰唔上唔落好辛苦o架!

男爵府

好媽媽勳章

j媽,
咁你今日俾完佢食再睇下會唔會好 d, 如果 touch wood 仍然係咁, 可能要帶佢睇醫生啦~~

大宅

今朝老細開會,成朝唔係度,可以瘋狂上黎,下午佢返黎我就要閃啦!

男爵府

好媽媽勳章

龍媽,
唔怪之得你今朝出席率咁高啦

大宅

洵媽,

梗係啦!仲唔博命咩!

mchan89 寫道:
龍媽,
唔怪之得你今朝出席率咁高啦

大宅

你掛住我,我掛住你.........好似舊生會聚會 :mrgreen:

ev,龍蝦&蛋都係敏感高危食物

男爵府

好媽媽勳章

報到先

子爵府

離開一陣就開新校啦!

大宅

花花,

唔怪之得我敏感啦!都係為食之過啦!

我地仲有個舊生同學bobo媽呢?今朝成朝都唔見佢添!我都有掛住佢架!

ricfa 寫道:
你掛住我,我掛住你.........好似舊生會聚會 :mrgreen:

ev,龍蝦&蛋都係敏感高危食物

子爵府

j媽
jj仲嘔呀,如果真係冇咩好轉,可能真係要睇醫生啦!

花花
聽你賓尼有好轉真係好啦!

包媽
又同包包去旅行呀,好開心呀,我諗我今年唔駛諗啦,最多係同anson返大陸玩2日就可以 :cry:

龍媽
bobo咁咀你,你除左笑仲可以有咩反應呢

大宅

龍媽,
有你另類"愛"的呼喚,我膽粗粗响老板背後上嚟同大家打個

[quote]
ev928 寫道:
我地仲有個舊生同學bobo媽呢?今朝成朝都唔見佢添!我都有掛住佢架!
[quote]

大宅

包媽,
原來你去台中, 你講果個新境點都未聽話添, 問下win姨先, 佢阿姨係果度住架, 不過去台灣可以食..食..食, 咁你會唔會帶包包去浸溫泉呀? 我仲諗住睇下可唔可以join埋一齊!

洵媽, 包媽, 龍媽, 訓導主任,
jj有嘔d痰出黎呀, 差不多次次食完猴jo末都會嘔痰, 不過頭先打比99, 佢話jj幾好, 無咩野, 而且好肯食粥, 我都放心d

大宅

j媽, 呢排 d 天氣唔好, 真係要小心 d, 好多大朋友小朋友都病, 間間醫務所都要等呀

花花, 賓尼好 d 未呀, 其實前排天氣太乾都有影響, ivan 塊面都有 d, 醫生話係濕疹, 佢出世到 e+ 都未試過, 真係 r 晒頭, 小朋友 d 皮膚真係好難搞

包包, 你真幸福, 又可以去旅行. ie 有排都唔駛去旅行呀, 因為佢地阿媽我無錢
我要學習做會笑的媽媽

別墅

仁媽又到

j媽
jj好d,妳都放心d.

訓導主任
唔該妳,仁仔每次打針,我都係好緊張,這支針,好多人都話好勁,我又開始擔心,真係自己都覺得過份緊張.
打埋今次,終於完,真係鬆一口氣.

大宅

mchan89 寫道:
到到到到~~

龍媽,
直頭要唱家燕姐首歌添啦~~

稀呀~~稀呀~~稀~~呀~~稀呀稀

會長,多謝你既Idea,我終於搵到首好啱我地既校歌:

唏呀唏呀唏 呀唏呀唏 團結一心有新轉機
哪怕是萬尺風浪 都可挽手衝天飛
唏呀唏呀唏 呀唏呀唏 團聚分享快樂園地
笑與淚在你我之間 人生多驚喜
from《皆大歡喜》

希望7月媽媽會繼續團結,一齊分享笑與淚!

大宅

ev928 寫道:
嘩,今日咩事咁熱鬧,真係好多稀客喎!連我呢個稀客都係到。

你最好脫離稀客行列,做番個熟客仔啦

訓導主任,你見到今日咁多人返學,有無覺得我地尋日既「廢」「苦」之言(簡稱廢話 )有啲效?係咪好安慰呢?

不知廉恥的校長上

p.s.其實要多謝軒晴媽斬亂歌柄。軒晴媽,你今日快啲出黎斬啦!

大宅

J媽,聽到嫲嫲話JJ無乜事,你就放心啲,今晚放工快啲飛返去睇JJ,祝佢早日康復。

1至3月係流感高峰期,小朋友好易感冒。不過唔緊要,佢地係建立緊抗體,為入學前增強抵抗力。

大宅

校長, pls check pm
我要學習做會笑的媽媽

大宅

IE媽,如果你帶IE去旅行,大細B一齊真係好大工程。不過唔緊要,我地呢度有個expert,就係軒晴媽。你可以向佢請教請教

仁媽,係呀,我都覺得打完歲半針可以暫時鬆一口氣。

Kary媽,kary聽歌做動作段movie,最吸引既係佢個......非常堅挺既.......肚腩!我好想捽下

花花,係呀,要搵出敏感源頭真係好費神,但我知你為左賓妮,一定會努力緝兇 祝你早日捉到佢!

大宅

校長, ie媽, 仁媽,

多謝你地, 我都好希望今晚返到去jj唔好再咳, 好彩佢無其他野唔舒服, 仲好似平時咁精靈, 但咳到嘔我真係怕怕 雖然話嘔左d痰會好d, 但次次見jj嘔個辛苦樣..我就心都痛埋!

係呀! 唔止流感仲係水豆高峰期添呀! 各位媽咪小心睇住自己d bb呀!

校長,
會長帶比我地呢首校歌真係無得頂呀!

首頁
12345...74

尾頁

跳至