夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:已無話可說

成日吵對小朋友陰影仲大。。。

世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

男爵府

你地d對話好似我爸爸鬧我媽媽!
所以我由細到大都好憎一個咁嘅屋企!
一d家庭溫暖都冇!
我宜家諗返,佢地應該一早離婚好過互相折磨……

男爵府

又係D咁既CASE..為小朋友而勉強繼續一齊...
樓主有番工,有經濟能力, 唔開心我會離婚開始新生活.

大宅

我父母由我細個時已成日為$為情嘈交 (有粗口), 我由小學開始到今時今日 (38歲)都想佢地離婚, 我好憎佢地咁, 覺得佢地好自私, 而我嘅童年亦好影响我對婚姻嘅態度。我同c6 (未婚) 拍拖14年, 感情好好, 佢對我都好好。佢10年前到現在都一直問我"我地結婚好唔好? 我想同你結婚..." , 但我一直拒絕

樓主, 家庭唔係有齊父母就叫完整, 和諧才最重要. 我係活生生嘅例子, 希望你明白我想說什麼.

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆:Bo-Bo 的帖子

為小朋友真没辦法,但也要為自己打算。而且,小孩在這環境長太未必好。祝你將來幸福

大宅

要攪掂小朋友及自己出來搵個家,並非容易,就算有工做,都頂唔順出面交租,連小朋友開支都會成問題,我如搵到出路,離婚係我事在必行既事,所以而家為由唔同佢講野,已有2星期了。

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

禁止訪問

熱血勳章

引用:要攪掂小朋友及自己出來搵個家,並非容易,

大宅

引用:Quote:原帖由+Bo-Bo+於+13-10-12+發表要攪

原帖由 Dearkk 於 13-10-12 發表
單親好似會快d上到公屋嫁!
都要有排攪

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

複式洋房

甘對小朋友成長係吾好
我都係係呢d家庭長大所以我好缺乏被愛,結果玩wechat 比人呃,呃感情,呃上床 搞到宜家要見社工,調理心理

首頁

尾頁

跳至