夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:我今晚失眠了,請教大家我是否多疑?事緣我

原帖由 myrubystar 於 13-10-11 發表
我今晚失眠了,請教大家我是否多疑?

事緣我老公三個月前(七月份)才轉上網plan,他理由是因為公事上的需要 ...
正一傻豬黎,我宜家整個 公仔俾你,你控唔控制到呢?唔通特登同我講兩個女人唔好 去嗎?

辛苦工作連幾十蚊都話唔到事俾老婆鬧。宜家呢個時候無得上網無whatsapp 都隨時俾人笑。

子爵府

樓主, 如果我係你, 我會
(i) 自己也join plan用WHATSAPP, .有D plan 好平, 例如電訊X碼, $72一個月, 無限上, 慢, 但用whatsapp, facebook就好夠.
(ii) 不是着眼於whatsapp表情, 而是諗個D女同事所要求你C6做的事是否不當? 如果純粹朋友幫忙, 你C6要小心處理, 免得幫下壩下變成習慣.

男爵府

whatsapp都吾比用?其實 whatsapp都系好似SMS甘噶姐。只不過系更加多元化,更加人性化。
公仔只系表達內心的感謝和親切。並不代表有野咯。
我老公都會有時收到D女仔whatsapp內容,都有錫錫啊。但我吾覺有咩窩...再者,你老公都任你睇。
真系吾明你在擔心緊D咩。
仲有就系,你自己都有用,都應該知道whatsapp在生活生對你系影響有幾大,和幾重要。。。。。

大宅

我老豆我媽我老爺奶奶都有用whatsapp傾偈...whatsapp真係好普遍~
而我多謝朋友幫忙(不分男女)有時都會鍚鍚呢個icon,我自己就覺得無乜野...
d對話你都睇晒,唔駛咁大疑心,何況佢畀得你睇,證明佢都無野,放鬆d~~

大宅

回覆:關於whatsapp的對話

如果你為上綱plan 要離婚,為個表情公仔失眠,我覺得你仍然保持到12年婚姻,真係奇蹟。
一係就係你老公以前出過事,令到你起哂“貢“,所以要全面鉗制。

大宅

myrubystar 發表於 13-10-11 05:17
我今晚失眠了,請教大家我是否多疑?

事緣我老公三個月前(七月份)才轉上網plan,他理由是因為公事上的需要 ...

講真, 如果連用whatsapp都管住就有D過左.......

坦白講, 男人要偷食可以出個新number囉! 而家我覺得你最需要俾D信心自己, 對C6好D俾佢知你尊重佢信任佢俾自由佢, 但佢都要認清界線, 唔可以同其他女人用嘅符號!

大宅

回覆 myrubystar 的帖子

jm..唔好迫得你老公太緊啊,
而家個個都用WHAT'S APP架啦...
我夠成日sd d錫錫嘅貼圖俾我d女朋友仔啦,咁唔通我係心理變態咩!
你同你老公都10幾年啦,仲唔信佢?
係唔係有D庸人自擾?
我很幸福,因為有你!

洋房

回覆:emma200978 的帖子

終於知點解男人都有狂懆啦……

子爵府

你咁重疑心大家都辛苦,你C6都已經俾你睇佢電話啦,你仲想佢點呢?你多d用whatapps同C6傾下計仲好

複式洋房

引用:Quote:原帖由+myrubystar+於+13-10-11+發表

原帖由 sfmeow 於 13-10-11 發表
正一傻豬黎,我宜家整個 公仔俾你,你控唔控制到呢?唔通特登同我講兩個女人唔好 來:kis ...
係lor.轉個plan俾多幾十蚊都要鬧人.好恐怖....

男爵府

你管得太多太嚴了,一個成年人連換個plan都唔比,佢同你吵到要離婚,係已經非常不滿。
已經答應隨時比你睇,仲要介意個公仔,你知道嗎,真係好難頂,繼續咁落去,唔離婚都日日吵。
Jm唔好介意,我講事實,你好多疑小氣又計較,你係咪冇工作?呢d真係好正常……
再者,佢有心,返來前del曬,你咩都睇唔到

大宅

回覆:關於

Delete

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

明白樓主擔心
係大海都有提到呢個問題
想c9唔好掉以輕心
http://www.baby-kingdom.com/foru ... ead&tid=8996635

我c6都有你c6相似情況
周圍人都用佢唔用好似孤立左佢
係社交趨勢順應潮流囉
既然佢肯俾你睇
間唔中未話你擔心可唔可以睇下
我c6不時會遞過黎俾我睇添
有時見咁大段未推番過去話唔睇
仲會話佢亂咁打字
兩公婆講個信字
佢要負你都無得擔心咁多
唔好為呢啲小事瞓唔着
搞到出多幾條白頭髮魚尾紋呀

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其他我覺得係出於真心多謝佢先用錫錫icon
我又覺得無野嘅, 我都成日收呢d icon..錫錫同心心眼..
唔好太介意, 你唔like 可以同你老公講, 但我估個女同事用意唔係表達愛意囉!

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:我今晚失眠了,請教大家我是否多疑?事緣我

原帖由 myrubystar 於 13-10-11 發表
我成日用… 好正常。
好彩無人誤會…

大宅

回覆:關於

Delete

大宅

我同朋友whatsapp成日都去,完全唔等於我喺嗰種佢地嘛~

都要瞓唔著, 我C6有一個第一次見嘅新朋友 (女性, friend'嘅friend), 見完就喺C6 FB留message話:「相逢恨晚」!咁我咪死得? (C6一收到嗰佢女士嘅message就立即block咗佢了)

所以, 比d信心大家, 唔好百幾蚊都攞嚟嘈, 傷感情好無謂!

大宅

Delete

大宅

第一個反應.. 覺得樓主自己可能冇用whatsapps..
其實.. icon 呢家野... 好普通jer.. 又冇mud 特別meaning~ 有時唔知講d mud 都事旦用一個icon 咁jar ma~

唔需介懷

同埋佢做野.. 冇whatsapps.. 真係會俾人笑gar~

不如你都用whatsapps 啦.. 你會明白多d~ 又可以同佢溝通多d

大宅

myrubystar 發表於 13-10-11 07:15
唉呀⋯⋯其實呢我一直都有用開whatsapp的,因幾年前上iphone plan已有上網,果時已dl咗,我老公一直都知道 ...

如果我係你老公.....走硬

以家咩年代呀...唔比人用上網plan , 你又唔係佢-- 你憑咩覺得( 無必要用whatsapp 囉)
太自私了.!!!!

如果佢真係出去攪嘢/ 溝女...唔洗用whatsapp 嫁....唔洗上網都得嫁.... 清醒D啦

我係女人都係咁講....

首頁

尾頁

跳至