跳至

首頁
12345...97

尾頁

伯爵府

Re: 07年7月預產期準媽媽 part 7

Jne_Jne 寫道:
oojj
係呀,依樹追小陣都唔掂架
不過下個月我開始做量地,可能會小d上黎咯 到時有排追呢 :cry:

早晨~~

唔係做左量地反而多左時間上黎的咩??? :lol:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我老公已經FEEL到BB郁動啦, 有時我見BB郁得勁, 就話比肥仔知(我有時係甘叫去), 去就會過來FEEL下

昨晚BB都有郁, 去都有去FEEL下, 我見BB突然傾左係左手邊, 我老公都FEEL到, 去重問店解入面去有甘多位被去走來走去, 我話你問去啦, 我點知WO

別墅

報到~~

我上星期檢查話我重得多左d呀
我6星期重左11磅
可能係之前新年食多左啦
我以前唔飲奶e兩個月又開始飲返
我都估唔到一重就重左咁多
前前後後我都重左20磅啦
下星期要再返去check
希望無問題啦

7月12日出世3.19kg  滿月4.86kg 兩個月5.5kg 四個月6.6kg

大宅

731mon
咁我遲過你,我好似大約17weeks 多d feel到小b郁,老公就差唔多果段時間摸到小b郁囉 :mrgreen:

野人好索子
做量地緊係多時間啦,不過你唔好忘記我有個百厭囡囡喎(Jne)我一坐係度想上網,佢就黎攪住晒呢

[size=x-small]My lovely Jne was born on 12 December 2004

大宅

野人好索子

sounds good that QEH arrange so many svcs for you.....

伯爵府

睡公主~ 寫道:
報到~~

我6星期重左11磅
可能係之前新年食多左啦
希望無問題啦

由第2次檢查開始醫生都無話我增重的情況正唔正常的/又無話重幾多喎,奇???

大宅

今晚,去左藥房買pampers既nb同s,有coupon(2007年3月31日到期)可以合共減30元。點知,買左之後先知原來pampers特級棉柔開始左由中國造,首先係n/b同s碼。我就正正買左中國貨既傻媽喇,番到屋企見到後發現以前既原產地已經冇再印上去喇。攪到我而家覺得自己好笨呀,又激氣咁囉。

伯爵府

happy727 寫道:
野人好索子

sounds good that QEH arrange so many svcs for you.....

其實係因為3月2日果次咪照左成粒鐘至出黎的!!當時醫生話我個B的心臟多左條大靜脈/個腎又比其他的BB漲左少少,不過都唔會有負面的影響的,個一路"趙"住香口膠一路同我講野的醫生話照多次穩陣D喎,咁聽日中午12:00又可以見多次阿B囉!!!!! :mrgreen: :mrgreen:

男爵府

好媽媽勳章

睡公主~,
如果妳6星期重左11磅又真係多

大宅

泡泡浴
唔好咁慶啦,而家拕住bb要開心d架 2包片片好快用晒啫
[size=x-small]My lovely Jne was born on 12 December 2004

大宅

好媽媽勳章

早晨...嘩咁快part7, 報到and then 溫書先.

大宅

泡泡浴,

唔好嬲啦, 你ok嗎?

泡泡浴 寫道:
今晚,去左藥房買pampers既nb同s,有coupon(2007年3月31日到期)可以合共減30元。點知,買左之後先知原來pampers特級棉柔開始左由中國造,首先係n/b同s碼。我就正正買左中國貨既傻媽喇,番到屋企見到後發現以前既原產地已經冇再印上去喇。攪到我而家覺得自己好笨呀,又激氣咁囉。

大宅

HI 各位,

我昨日去左威記7E照超聲波,醫生話唔似係血塊或腫瘤。不過,佢叫我過兩星期再去照多一次,都係照唔到野就冇事喎。

ernie_kmy,

我諗都要同你一齊去睇牀仔同HIGH CHAIR之類喇。因為,我應該都冇人俾到我喇而家。 :-( :-(

大宅

睡公主

Yup, 20 lbs is not much
i am already 25 lbs for 22 wks now >..<

Dont worry. be happy ~

別墅

野人好索子 寫道:
[quote]
睡公主~ 寫道:
報到~~

我6星期重左11磅
可能係之前新年食多左啦
希望無問題啦

由第2次檢查開始醫生都無話我增重的情況正唔正常的/又無話重幾多喎,奇??? [/quote]

每次檢查都有MARK低重量架嘛,
應該係正常佢咪無特別講囉

7月12日出世3.19kg  滿月4.86kg 兩個月5.5kg 四個月6.6kg

大宅

其實,我真係好想去PAMPERS到問下佢,點冇左個原產地同而家重係咪日本造呢?我朋友都好快通知我傢喇。不過,我買得重快。

別墅

[quote]
731mon 寫道:
睡公主~,
如果妳6星期重左11磅又真係多

大宅

好媽媽勳章

Nippon,

抖吓啦, 希望你快d好返.

nippon寫道:
早晨呀,咁多位.

我終於衰佐喇,依家要去睇醫生呀,傷風,喉嚨痛,希望快d好返.

大宅

泡泡浴

um......dont worry too much, be happy .....
Tsznok and all mami wl give support to you ^_^

大宅

好媽媽勳章

泡泡浴, 放心啦, 冇事既. 我地支持妳 [quote]
泡泡浴 寫道:
HI 各位,

我昨日去左威記7E照超聲波,醫生話唔似係血塊或腫瘤。不過,佢叫我過兩星期再去照多一次,都係照唔到野就冇事喎。

首頁
12345...97

尾頁

跳至