自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+hashlulu+於+13-11-17+發表其

原帖由 milau 於 13-11-17 發表
唔好嬲曬所有愛貓人士啦,好多都好有愛心,出$出力㗎!撞啱呢個B6女人唔啱傾啫

...
我都知,但我覺得呢D人真係會害左D貓,佢地自以為好愛,但行為以令人反感!而且点解吾肯認貓貓會帶比人麻煩?佢地咁餵,搞到人一車小強,貓貓掛住食比車撞咁好好?我止想叫佢拎去一邊餵之麻,我覺得動物帶比人麻煩吾緊要,但係要諗點様令動物減少帶給人麻煩,而吾係做D咁既行為令人討厭,喜歡動物的,會由得佢,發牢騷完、算!不喜愛的、可能會變憎!討厭的、不敢想像

小小為食  關咩貓事啫,D貓無指定車底開餐喎,係D人啫!  發表於 13-11-17 18:35

子爵府

回覆:流浪貓

係個女人好自私!放食物係車底,對貓危險又影響其他人!佢都冇考慮過尼個問題。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+hashlulu+於+13-11-17+發表其

原帖由 Ashley_ash 於 13-11-17 發表
咁係某個人帶俾你麻煩啫,唔係貓
咪係!
D貓無辜!
因為嗰個有問題ge人,走去遷怒D貓

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+sleepchuchu+於+13-11-17+發

原帖由 hashlulu 於 13-11-17 發表
我止係話今天先明白流浪貓帶給人麻煩,我吾覺有問題,自問我家3隻小寵也帶給我很多麻煩,我也一樣愛他們, ...
你自己有養動物,會講D咁涼薄ge說話?
如果D流浪貓有得選擇,會想天生流浪,冇餐溫飽?

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+hashlulu+於+13-11-17+發表本

伯爵府

畀面勳章

樓主你意思其實唔係憎啲流浪貓,而係擔心啲貓既安全因為放車底餵有時真係唔知道而令啲貓走唔切有危險我明白,而且尤其是冬天有啲貓因為取暖鍾意訓車底既,另外一點係因為你屋企樓下多小強而擔心惹到你架車都會有,呢個強國人應該唔係貓義工,貓義工其實佢地餵貓會引啲貓去安全既地方餵而且唔會影響環境衛生仲有餵完會拎番走啲食物兜既,所以你試下再同呢位強國人解釋擔心貓貓安全及環境衛生令佢試圖改變餵貓地方啦

coffeemate    發表於 13-11-18 00:12
SiuGai  Agree!!!  發表於 13-11-17 10:58
除了你我誰都不愛,to have but not to hold

男爵府

回覆:Ashley_ash 的帖子

伯爵府

畀面勳章

但係補充一點,睇晒你回覆其實啲貓佢地都唔想流浪既,唔好怪佢地啦,佢地都都想有個家架,要怪只怪個強國人啦

除了你我誰都不愛,to have but not to hold

男爵府

回覆:hashlulu 的帖子

你話個女人咁做整到d貓麻煩到人,又話自己都有愛心,咁你有冇咩實際行動 幫助 到d貓貓? ??

大宅

引用:你話個女人咁做整到d貓麻煩到人,又話自己

原帖由 tangmoon516 於 13-11-17 發表
你話個女人咁做整到d貓麻煩到人,又話自己都有愛心,咁你有冇咩實際行動 幫助 到d貓貓? ??

...
講真如果樓下D貓,我就無能為力,呢D人我避之側吉,如果講細個我都會成日同家人去餵流浪狗,到之後出來做野,我嗰時做竉物店,有人拿狗來剪指甲,要求剪很短,怕整花地板,我吾肯做,因會流血,我之後同個客解釋囉,我覺得咁都叫幫,可能你地覺得好小事!其實還有很多小事,又例如我之前買化妝品會上綱睇吓邊D無動物測試先買!又例如試過我個女咳好內,人地話喉棗散幾有用我都吾買,之前睇新聞話有熊膽汁成份,我做到嘅係咁多,講真,我老公好小係屋企,成日得我兩母女,我先吾同佢嘈,其實我而家越來越怕呢D諗左去一邊嘅愛動物人事,我姨媽都係一個貓義工,佢都係好似入魔咁,有次我婆婆生日食飯,人齊坐底無幾內,就開始叫人捐錢比貓,咁幾十蚊,無所謂啦,止不過我覺得佢無理我呀婆感受,我呀婆有同我講話佢對動物好過我呀婆,我呀婆佢一星期探吾到一次,大部分時間比曬動物,吾緊要,無人怪,但好多野做之前可吾可以理人感受!

大宅

引用:但係補充一點,睇晒你回覆其實啲貓佢地都唔

原帖由 ditochan 於 13-11-17 發表
但係補充一點,睇晒你回覆其實啲貓佢地都唔想流浪既,唔好怪佢地啦,佢地都都想有個家架,要怪只怪個強國人 ...
其實我無怪貓,之前重同個女講,等大D,一齊落街餵貓,但而家吾會Lu,琴日重比個女人話!咁巴閉吾好住公屋!

男爵府

樓主,我相信你都係有愛心嘅人。你氣頂係有D人嘅行為,令社會上嘅其它人討厭左D小動物!試下諗呢單係好個別事件,我見好多喂貓的人都好好。唔好因為呢D事氣結心煩。

子爵府

人問題姐麻...又話鍾意小動物:pppp:

咪亂吹啦

禁止訪問

公爵府

BK Milk勳章

好似唔關貓事喎,係個女人既行為討厭姐,你係鍾意小動物既就唔會因為個女人而自己唔餵佢地啦,完全2回事黎!同埋你post野點解唔係一次post晒要分開逐啲講?你講到一忽忽咁唔怪得人地:pppp:你喎:pppp:

寶貝囡提早係12月8日出世喇~37w1d~7.4磅

大宅

引用:人問題姐麻...又話鍾意小動物咪亂吹啦 +

原帖由 jennyleung 於 13-11-17 發表
人問題姐麻...又話鍾意小動物

咪亂吹啦
你喜愛點講就點講,你根本係嗰個女人同路人,怕左你地

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:人問題姐麻...又話鍾意小動物咪亂吹啦 +

原帖由 jennyleung 於 13-11-17 發表
人問題姐麻...又話鍾意小動物

咪亂吹啦
口講就話鍾意小動物,但自己都講得出想唔要隻狗,咁有幾愛小動物大家心照啦

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

大宅

引用:Quote:原帖由+jennyleung+於+13-11-17+發表

原帖由 sophialing 於 13-11-17 發表
口講就話鍾意小動物,但自己都講得出想唔要隻狗,咁有幾愛小動物大家心照啦

...
所以咪話你地呢D人諗左一邊,你地叫我放棄老人家tim,人你地都未對得好,我上來係揾人討論,而吾係揾人攻擊,一家吾知一家事,如果我真係吾想要,洗咩係到講,總之而家狗狗同婆婆和平共處!

大宅

引用:好似唔關貓事喎,係個女人既行為討厭姐,你

原帖由 qq1224 於 13-11-17 發表
好似唔關貓事喎,係個女人既行為討厭姐,你係鍾意小動物既就唔會因為個女人而自己唔餵佢地啦,完全2回事黎 ...
因為我開頭止諗住呻吓,無谂住咁多回應!

大宅

貓狗褓姆 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+ball0404+於+13-11-17+發表人

原帖由 hashlulu 於 13-11-17 發表
本來一向相安無事,影響吾到我咪吾關我事,講都未講完,你就,真係怕鬼左你地!

...
咁你就講清楚先post文,詞不達意,令人誤會沒辨法!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至